reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

reklama
Jutro rano lecę do ginekologa, popołudniu do dentysty i między tym jeszcze praca. Zapewne nie będę miała siły się na niczym skupić, tak jak dzisiaj. W okolicach 14 już byłam półprzytomna po nocnym czuwaniu 🥴. Cieszę się, że wszystkie dzisiejsze wizyty przeszły pomyślnie. Oby tak dalej ♥️. W nocy ostatnio do toalety wstaję z dwa razy . Mam dość specyficzne bóle brzucha co jakiś czas. Zanim dowiedziałam się, że jestem w ciąży myślałam, że tak mi okres się zapowiada a teraz stwierdziłam, że to macica się rozciąga. Mam już lekko wzdęty brzuch. Czy u Was też się już pojawia brzuszek?
Spokojnej nocy i zdrówka!
Jak na mnie to mam brzuszek, choć każdy mówi, że praktycznie nic nie widać. Trochę ćwiczyłam i miałam lekki zarys mięśni nawet, więc ja widzę różnicę. Wyglądam jakbym zjadła kilogram bobu 🤣

Ja dziś z kolei mam tak ciężki dzień psychiczny że od 17 wyłam..
Dawno tak ciężko mi nie było i nawet nie wiem co było powodem. Hormony,chandra..
Na poprawę humoru wjechały lody czekoladowe 😋
Ja rycze z byle powodu . Wczoraj mi wyskoczyły na Facebooku znicze i się popłakałam bo mi się spodobał 🤣

Lekarz nigdy nie mówi że jeżeli jest 8+1 to 9, dla lekarza zawsze liczy się ten 8 tydzień, nigdy nie dodaje, więc jakoś tobie lekarz mowi dziwnie.
Dla mojego lekarza to by był 9. Jak przyjdę 18.07 to powie, że mamy 12 tc a na usg będzie 11+4. On tak mi mowi chyba żeby było łatwiej. W luxmedzie też tak mowili

Ja mam w domu Wojtka, teraźniejszość marzy mi się Aleksandra😁
Ostatnio jestem zupełnie bez życia, najchętniej tylko bym spała, apetyt zerowy, jem bo muszę, za to w ciągu ostatniego tygodnia wymiotowałam więcej niż przez całą pierwszą ciążę...

Jak już tak piszecie o imionach to ja mam w domu Jacka 6 lat i Jagódkę lat 4. Tylko my z mężem pracujemy z dzieciakami na codzień i wybieramy imię, takie, żeby nam się z żadnym uczniem źle nie kojarzyło 🤣🤣🤣🤣Szymon i Kuba odpadli odrazu, bo to zawsze rozrabiaki haha także u nas drogą eliminacji lecimy. Chciałam Leona, ale miałam takiego obojętnego leniwca Leona w przedszkolu, który mi się ciągle sprzeciwiał i ramionami wzruszał, że chyba odpada 😅

reklama
Pisałyście wcześniej o pierogach, to dzisiaj wjechały ruskie z biedry :D wchodziły jak złoto 😂 no i wysłałam męża po bób, ale jakoś kwaśno mi pachnie. Nigdy nie wąchałam surowego bobu, wiec nie wiem czy to norma i mój ciazowy węch marudzi czy lepiej go wywalić? 🙈

Do góry