jeśli zostanie to po ciąży warto się tym zająć i ją usunąćJa miałam i nic się z tym nie robi, jeśli mała. Może po badaniu być plamienie z tego powodu.
reklama
MaGdaLenAx94
Fanka BB :)
Nie zawsze jest ten wybór czasem trzeba cesarke np a czasem nie ma czasu na zastanawianie siePoród zawsze jest porodem z medycznego punktu widzenia, z punktu widzenia wystąpienia powikłań i przyszłej płodności lepszy dla kobiety jest poród siłami natury. Wygodniej dla lekarzy jest wykonać cesarkę, jednak zdrowiej dla kobiety jest rodzić naturalnie. Oczywiście, wszystko zależy od postępu porodu, od stanu dziecka, od budowy miednicy, od wskazań medycznych - bo są oczywiście przypadki, kiedy poród naturalny to większe ryzyko dla życia i zdrowia mamy i dziecka niż cesarka. Jeśli jednak miałabym wziąć pod uwagę co wolę, zdecydowanie wolę SN. Cesarka to jednak rozległa operacja powłok brzusznych, po której rekonwalescencja jest bardzo często dłuższa i bardziej bolesna niż po porodzie SN. Chociaż znam dziewczyny które dobę po CC śmigały po oddziale, ale dziewczyny po SN ledwo trzymały się na nogach nie ma zasady. Każda wybiera co dla niej jest bardziej optymalne, a i tak kończy się dzieckiem
U mnie w lutym 3 cc pozdrawiam was cieplutkoNie zawsze jest ten wybór czasem trzeba cesarke np a czasem nie ma czasu na zastanawianie sie
Dolatkaaaaa
Ja miałam w pierwszej ciąży i teraz podobno tez mam .. nie po prostu po porodzie będziesz musiała się jej pozbyć ja miałam wypalana ale nie polecam ! Poczytaj sobie o tym albo zapytaj lekarza ale coś mi się obiło o uszy ze tez się może wchłonąć ?a powiedzcie mi jeszcze bo mi lekarka stwierdziła mała nadzerke i nie wiem czy mam czegoś unikać czy to samo zniknie bo nic nie mówiła tylko ze to nic takiego i się nie martwić
To ja się dzisiaj pochwalę zdjęciem z usg Mdłości mi praktycznie odeszły, więc się zamartwiałam. Wg poprzedniego usg powinno być 7+2, a tutaj niespodzianka, 8+2 i serduszko bije byłam u innego lekarza, z lepszym sprzętem. Mój prowadzący jest stary i ślepy i chyba jednak sprzęt ma słaby teraz w końcu terminy mi się zgadzają, a nie ciąża młodsza z każdym usg
Załączniki
sarenkamala
To I ja się pochwale 9 tydzień, dzidzia 2.4cm rosnij kruszynko!To ja się dzisiaj pochwalę zdjęciem z usg Mdłości mi praktycznie odeszły, więc się zamartwiałam. Wg poprzedniego usg powinno być 7+2, a tutaj niespodzianka, 8+2 i serduszko bije byłam u innego lekarza, z lepszym sprzętem. Mój prowadzący jest stary i ślepy i chyba jednak sprzęt ma słaby teraz w końcu terminy mi się zgadzają, a nie ciąża młodsza z każdym usg
Załączniki
Olineekg
od wyboru mamy też zależy u mnie będzie druga cesarka, tym razem na życzenieDlatego napisałam że wszystko zależy od postępu porodu, od wskazań medycznych, od stanu mamy i dziecka
Oo a skad ta odklejajaca sie kosmowka? Ja Tez to mam i bardzo sie boje o fasolinke.Moja kuzynka miała krwiaka. Miała odklejająca się kosmówkę i łożysko przodujące naraz. Krwiaka pękł miała spore krwawienie, ale poszła na pogotowie, dostała leki, poleżała trochę i po tym krwawieniu krwiak zniknął i jest wszystko wporzadku. Dziecko rośnie jak powinno
reklama
мą∂яα ιиα¢zєנ :)
Ja po wizycie
Wszystko jest idealne jak to powiedział mój doktor.
Zbadał i na fotelu i zrobił usg.
Mój groszek mierzy 2,22mm
bije jak szalone 160 uderzeń
Obecnie mamy 8+5 tc
Termin na 9.02.2023
Jestem spokojna i szczęśliwa
ROŚNIJ MÓJ GROSZKU
Wszystko jest idealne jak to powiedział mój doktor.
Zbadał i na fotelu i zrobił usg.
Mój groszek mierzy 2,22mm
bije jak szalone 160 uderzeń
Obecnie mamy 8+5 tc
Termin na 9.02.2023
Jestem spokojna i szczęśliwa
ROŚNIJ MÓJ GROSZKU
Załączniki