G
gość _199
Gość
Ja pasy nociskam, ale nie ma opcji jeździć bez kurtki, przecież by zamarzł.super siedzi, ale pamiętaj bez kurtek i pasy tak mocno dociskaj jak kochasz!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja pasy nociskam, ale nie ma opcji jeździć bez kurtki, przecież by zamarzł.super siedzi, ale pamiętaj bez kurtek i pasy tak mocno dociskaj jak kochasz!
Niewiem co wy macie z tymi kurtkami ja nigdy nie ściągam dziecko by zamarzło nie jest tak ciepło żeby ściągać kurtkisuper siedzi, ale pamiętaj bez kurtek i pasy tak mocno dociskaj jak kochasz!
Jechalismy 15min do przychodni, prędkosc taka jak zwykle w krakowskim korku dziecko chore. Sama bym nie chciala siedziec bez kurtki. A pasy… byc moze faktycznie ciasniej pownny byc zapiete, musze zweryfikowac, bo kocham tak ze chyba by jej sie wcisnely w skorkesuper siedzi, ale pamiętaj bez kurtek i pasy tak mocno dociskaj jak kochasz!
Niewiem co wy macie z tymi kurtkami ja nigdy nie ściągam dziecko by zamarzło nie jest tak ciepło żeby ściągać kurtki
Ja w mieście nie rozbieram dziewczyn tylko rozpinam im kurtki i tak zapinam , ściskam mocno pasami. Gdy wyjeżdżamy za miasto rozbieram. Moja Basia juz miala że starym 3 stłuczki i nie było problemu, że wypadła z pasów bo prędkość stłuczki w mieście to ile 30 km? Wiadomo przy dużych prędkościach jest to pewnie wielkie zagrożenie. Ja to jeszcze wyrodna jestem bo Basia jeździ z przodu, ale już wraca do tyłu jak tylko znajdę fotelik dla Hanki
Właśnie to, każdy przewozi dzieci jak chce Marta, ale niestety wielu rodziców nie jest nauczonych prawidłowego przewożenia.
Szczerze, po 3 min. w samochodzie masz ciepło, możesz przykryć kocem.
Tak samo jak dobry fotelik to i przewożenie w nim jest bardzo ważne. Pasy muszą być naprawdę mocno ściśnięte.
Zobacz sobie filmiki z fotelik.info jak przeprowadzają inspekcje w wielu miastach. Straszne jest to, jak ona wypadła.
Dodatkowo nie ma różnicy czy jedziesz bo sklepu/wakacje/żłobka. To nie długość trasy decyduje o jej bezpieczeństwie.
Tak jak mówię, każdy robi jak chce. Ale bardzo mnie się rzuca w oczy to. Może dlatego, ze widziałam nie jedno zdjęcie z wypadku…
Kurde, ja właśnie chciałam kupić w tym sezonie. Muszę się szybciej rozglądać Dla mnie i męża, Matylda ma i dla Idy fotelik też mam.W sumie chyba nie kupuje juz fotelika bo na paliwo mnie stać nie będzie takze juz nawet stary chodzi do pracy nogami z Basia rano do przedszkola a nasz samochód to istny smok! Takze my wsiadamy na rowery, dobrze że kupiliśmy basi nowy w styczniu, nam rok temu, bo teraz rowery będą kosztować miliony
ile u Was ? U nas już 7.50W sumie chyba nie kupuje juz fotelika bo na paliwo mnie stać nie będzie takze juz nawet stary chodzi do pracy nogami z Basia rano do przedszkola a nasz samochód to istny smok! Takze my wsiadamy na rowery, dobrze że kupiliśmy basi nowy w styczniu, nam rok temu, bo teraz rowery będą kosztować miliony
Mojego starego rower juz 500 zł drożej! Takze śpiesz sieKurde, ja właśnie chciałam kupić w tym sezonie. Muszę się szybciej rozglądać Dla mnie i męża, Matylda ma i dla Idy fotelik też mam.
Chyba 7 zł. Wczoraj jak jechałam do logopedy to plakac mi się chciało. Bo tamta się darła z tyłu, paliwo drogie gra nie warta świeczki ogolnie to nasz w mieście pali chyba 20 litrów... Takze porażka.ile u Was ? U nas już 7.50