reklama
marta18691
Fanka BB :)
No oszaleli 7 ileś paliwoW sumie chyba nie kupuje juz fotelika bo na paliwo mnie stać nie będzietakze juz nawet stary chodzi do pracy nogami z Basia rano do przedszkola
a nasz samochód to istny smok! Takze my wsiadamy na rowery, dobrze że kupiliśmy basi nowy w styczniu, nam rok temu, bo teraz rowery będą kosztować miliony
![]()

To jest przerażające..człowiek pracuje i coraz bardziej musi zaciskać pasa. Za chwilę też zrobi się ciaśniej na rynku pracy, myślę że sporo Ukraińskich rodzin u nas zostanie a jeśli faktycznie będą ulgi w podatkach, dofinansowania do zatrudnienia to pracodawca mocno rozważy kogo zatrudnić. Tylko nie hejtujcie mnie, że nie chce pomagać czy cos bo nie o to mi chodzi jestem za tym żeby jak najwięcej ludzi przyjąć i rozlokować po całej Europie.Znowu kredyty w górę. Niedługo nikogo stać na nic nie będzie.
marta18691
Ja już się boje z torbami pójdziemyZnowu kredyty w górę. Niedługo nikogo stać na nic nie będzie.
Ja jestem zdania, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma i zawsze coś kosztem czegoś. Tęsknota za kultura w której się żyło, rodziną.Ja powoli rozważam wyjazd za granicę bo to co się dzieje jest tragiczne a będzie tylko gorzej.. jakbym staremu powiedziała że chce wyjechać to pewnie by juz dziś walizkę spakował bo też już ma dosyć.
rosenberg
e
No i dla Polski jest to też duża szansa bo więcej ludzi = na pewno powstaną nowe miejsca pracy, placówki oświatowe, handel etc, dostaniemy na to potężne pieniądze z unii, będą nowe dotacje na rozpoczęcie działalności, ogólnie są też jakieś dobre perspektywy. Nie mówię, że będzie super, bo nasz rząd potrafi wszystko ostro spie**olic, ale na pewno są jakieś perspektywy jak już sytuacja się ustabilizuje
Hmmm ale akurat w PL najwięcej jest takiej "gownopracy", do której Polacy się nie garną i tam pozatrudniaja Ukraińców, poszerzając szarą strefę. 90% uchodźców nie mówi po PL ani po ANG, więc ciężko im będzie znaleźć spoko pracę. Chyba, że na przełomie kilku lat jak już się zaadaptuja.To jest przerażające..człowiek pracuje i coraz bardziej musi zaciskać pasa. Za chwilę też zrobi się ciaśniej na rynku pracy, myślę że sporo Ukraińskich rodzin u nas zostanie a jeśli faktycznie będą ulgi w podatkach, dofinansowania do zatrudnienia to pracodawca mocno rozważy kogo zatrudnić. Tylko nie hejtujcie mnie, że nie chce pomagać czy cos bo nie o to mi chodzi jestem za tym żeby jak najwięcej ludzi przyjąć i rozlokować po całej Europie.
No i dla Polski jest to też duża szansa bo więcej ludzi = na pewno powstaną nowe miejsca pracy, placówki oświatowe, handel etc, dostaniemy na to potężne pieniądze z unii, będą nowe dotacje na rozpoczęcie działalności, ogólnie są też jakieś dobre perspektywy. Nie mówię, że będzie super, bo nasz rząd potrafi wszystko ostro spie**olic, ale na pewno są jakieś perspektywy jak już sytuacja się ustabilizuje
Tez tak myślę niestetyTo jest przerażające..człowiek pracuje i coraz bardziej musi zaciskać pasa. Za chwilę też zrobi się ciaśniej na rynku pracy, myślę że sporo Ukraińskich rodzin u nas zostanie a jeśli faktycznie będą ulgi w podatkach, dofinansowania do zatrudnienia to pracodawca mocno rozważy kogo zatrudnić. Tylko nie hejtujcie mnie, że nie chce pomagać czy cos bo nie o to mi chodzi jestem za tym żeby jak najwięcej ludzi przyjąć i rozlokować po całej Europie.
marta18691
Ale taka prawda jest nie ma co ukrywać pomoc pomocą ale teraz oni mają wszędzie pierwszeństwo a państwa nie będzie obchodzić że zaraz stracisz dom bo raty kredytu nie będą do splaceniaTo jest przerażające..człowiek pracuje i coraz bardziej musi zaciskać pasa. Za chwilę też zrobi się ciaśniej na rynku pracy, myślę że sporo Ukraińskich rodzin u nas zostanie a jeśli faktycznie będą ulgi w podatkach, dofinansowania do zatrudnienia to pracodawca mocno rozważy kogo zatrudnić. Tylko nie hejtujcie mnie, że nie chce pomagać czy cos bo nie o to mi chodzi jestem za tym żeby jak najwięcej ludzi przyjąć i rozlokować po całej Europie.

reklama
Mnie chyva najgorzej przeraża jak służba zdrowia da radę. Już jest niewydolna.. Więcej ludzi =większe kolejki... Moja mama niechodząca czekać na biodro 2 lata.. Oczywiście poszla prywatnie... Kardiolog ojca szkoda gadać... Prywatnie umówiłam się na usg piersi termin miesiąc.To jest przerażające..człowiek pracuje i coraz bardziej musi zaciskać pasa. Za chwilę też zrobi się ciaśniej na rynku pracy, myślę że sporo Ukraińskich rodzin u nas zostanie a jeśli faktycznie będą ulgi w podatkach, dofinansowania do zatrudnienia to pracodawca mocno rozważy kogo zatrudnić. Tylko nie hejtujcie mnie, że nie chce pomagać czy cos bo nie o to mi chodzi jestem za tym żeby jak najwięcej ludzi przyjąć i rozlokować po całej Europie.