reklama
marta18691
Fanka BB :)
No oszaleli 7 ileś paliwoW sumie chyba nie kupuje juz fotelika bo na paliwo mnie stać nie będzie takze juz nawet stary chodzi do pracy nogami z Basia rano do przedszkola a nasz samochód to istny smok! Takze my wsiadamy na rowery, dobrze że kupiliśmy basi nowy w styczniu, nam rok temu, bo teraz rowery będą kosztować miliony
To jest przerażające..człowiek pracuje i coraz bardziej musi zaciskać pasa. Za chwilę też zrobi się ciaśniej na rynku pracy, myślę że sporo Ukraińskich rodzin u nas zostanie a jeśli faktycznie będą ulgi w podatkach, dofinansowania do zatrudnienia to pracodawca mocno rozważy kogo zatrudnić. Tylko nie hejtujcie mnie, że nie chce pomagać czy cos bo nie o to mi chodzi jestem za tym żeby jak najwięcej ludzi przyjąć i rozlokować po całej Europie.Znowu kredyty w górę. Niedługo nikogo stać na nic nie będzie.
marta18691
Ja już się boje z torbami pójdziemyZnowu kredyty w górę. Niedługo nikogo stać na nic nie będzie.
Ja jestem zdania, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma i zawsze coś kosztem czegoś. Tęsknota za kultura w której się żyło, rodziną.Ja powoli rozważam wyjazd za granicę bo to co się dzieje jest tragiczne a będzie tylko gorzej.. jakbym staremu powiedziała że chce wyjechać to pewnie by juz dziś walizkę spakował bo też już ma dosyć.
rosenberg
e
No i dla Polski jest to też duża szansa bo więcej ludzi = na pewno powstaną nowe miejsca pracy, placówki oświatowe, handel etc, dostaniemy na to potężne pieniądze z unii, będą nowe dotacje na rozpoczęcie działalności, ogólnie są też jakieś dobre perspektywy. Nie mówię, że będzie super, bo nasz rząd potrafi wszystko ostro spie**olic, ale na pewno są jakieś perspektywy jak już sytuacja się ustabilizuje
Hmmm ale akurat w PL najwięcej jest takiej "gownopracy", do której Polacy się nie garną i tam pozatrudniaja Ukraińców, poszerzając szarą strefę. 90% uchodźców nie mówi po PL ani po ANG, więc ciężko im będzie znaleźć spoko pracę. Chyba, że na przełomie kilku lat jak już się zaadaptuja.To jest przerażające..człowiek pracuje i coraz bardziej musi zaciskać pasa. Za chwilę też zrobi się ciaśniej na rynku pracy, myślę że sporo Ukraińskich rodzin u nas zostanie a jeśli faktycznie będą ulgi w podatkach, dofinansowania do zatrudnienia to pracodawca mocno rozważy kogo zatrudnić. Tylko nie hejtujcie mnie, że nie chce pomagać czy cos bo nie o to mi chodzi jestem za tym żeby jak najwięcej ludzi przyjąć i rozlokować po całej Europie.
No i dla Polski jest to też duża szansa bo więcej ludzi = na pewno powstaną nowe miejsca pracy, placówki oświatowe, handel etc, dostaniemy na to potężne pieniądze z unii, będą nowe dotacje na rozpoczęcie działalności, ogólnie są też jakieś dobre perspektywy. Nie mówię, że będzie super, bo nasz rząd potrafi wszystko ostro spie**olic, ale na pewno są jakieś perspektywy jak już sytuacja się ustabilizuje
Tez tak myślę niestetyTo jest przerażające..człowiek pracuje i coraz bardziej musi zaciskać pasa. Za chwilę też zrobi się ciaśniej na rynku pracy, myślę że sporo Ukraińskich rodzin u nas zostanie a jeśli faktycznie będą ulgi w podatkach, dofinansowania do zatrudnienia to pracodawca mocno rozważy kogo zatrudnić. Tylko nie hejtujcie mnie, że nie chce pomagać czy cos bo nie o to mi chodzi jestem za tym żeby jak najwięcej ludzi przyjąć i rozlokować po całej Europie.
marta18691
Ale taka prawda jest nie ma co ukrywać pomoc pomocą ale teraz oni mają wszędzie pierwszeństwo a państwa nie będzie obchodzić że zaraz stracisz dom bo raty kredytu nie będą do splacenia pomagać będą ale nam się zaraz to odbije po dupie taka prawda niestety...To jest przerażające..człowiek pracuje i coraz bardziej musi zaciskać pasa. Za chwilę też zrobi się ciaśniej na rynku pracy, myślę że sporo Ukraińskich rodzin u nas zostanie a jeśli faktycznie będą ulgi w podatkach, dofinansowania do zatrudnienia to pracodawca mocno rozważy kogo zatrudnić. Tylko nie hejtujcie mnie, że nie chce pomagać czy cos bo nie o to mi chodzi jestem za tym żeby jak najwięcej ludzi przyjąć i rozlokować po całej Europie.
reklama
Mnie chyva najgorzej przeraża jak służba zdrowia da radę. Już jest niewydolna.. Więcej ludzi =większe kolejki... Moja mama niechodząca czekać na biodro 2 lata.. Oczywiście poszla prywatnie... Kardiolog ojca szkoda gadać... Prywatnie umówiłam się na usg piersi termin miesiąc.To jest przerażające..człowiek pracuje i coraz bardziej musi zaciskać pasa. Za chwilę też zrobi się ciaśniej na rynku pracy, myślę że sporo Ukraińskich rodzin u nas zostanie a jeśli faktycznie będą ulgi w podatkach, dofinansowania do zatrudnienia to pracodawca mocno rozważy kogo zatrudnić. Tylko nie hejtujcie mnie, że nie chce pomagać czy cos bo nie o to mi chodzi jestem za tym żeby jak najwięcej ludzi przyjąć i rozlokować po całej Europie.