reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
super siedzi, ale pamiętaj bez kurtek i pasy tak mocno dociskaj jak kochasz!
Jechalismy 15min do przychodni, prędkosc taka jak zwykle w krakowskim korku 😉 dziecko chore. Sama bym nie chciala siedziec bez kurtki. A pasy… byc moze faktycznie ciasniej pownny byc zapiete, musze zweryfikowac, bo kocham tak ze chyba by jej sie wcisnely w skorke 😂

Niewiem co wy macie z tymi kurtkami ja nigdy nie ściągam dziecko by zamarzło nie jest tak ciepło żeby ściągać kurtki 😱

Właśnie to, każdy przewozi dzieci jak chce Marta, ale niestety wielu rodziców nie jest nauczonych prawidłowego przewożenia.

Szczerze, po 3 min. w samochodzie masz ciepło, możesz przykryć kocem.
Tak samo jak dobry fotelik to i przewożenie w nim jest bardzo ważne. Pasy muszą być naprawdę mocno ściśnięte.

Zobacz sobie filmiki z fotelik.info jak przeprowadzają inspekcje w wielu miastach. Straszne jest to, jak ona wypadła.

Dodatkowo nie ma różnicy czy jedziesz bo sklepu/wakacje/żłobka. To nie długość trasy decyduje o jej bezpieczeństwie.

Tak jak mówię, każdy robi jak chce. Ale bardzo mnie się rzuca w oczy to. Może dlatego, ze widziałam nie jedno zdjęcie z wypadku…

Właśnie to, każdy przewozi dzieci jak chce Marta, ale niestety wielu rodziców nie jest nauczonych prawidłowego przewożenia.

Szczerze, po 3 min. w samochodzie masz ciepło, możesz przykryć kocem.
Tak samo jak dobry fotelik to i przewożenie w nim jest bardzo ważne. Pasy muszą być naprawdę mocno ściśnięte.

Zobacz sobie filmiki z fotelik.info jak przeprowadzają inspekcje w wielu miastach. Straszne jest to, jak ona wypadła.

Dodatkowo nie ma różnicy czy jedziesz bo sklepu/wakacje/żłobka. To nie długość trasy decyduje o jej bezpieczeństwie.

Tak jak mówię, każdy robi jak chce. Ale bardzo mnie się rzuca w oczy to. Może dlatego, ze widziałam nie jedno zdjęcie z wypadku…
Ja w mieście nie rozbieram dziewczyn tylko rozpinam im kurtki i tak zapinam , ściskam mocno pasami. Gdy wyjeżdżamy za miasto rozbieram. Moja Basia juz miala że starym 3 stłuczki i nie było problemu, że wypadła z pasów bo prędkość stłuczki w mieście to ile 30 km? Wiadomo przy dużych prędkościach jest to pewnie wielkie zagrożenie. Ja to jeszcze wyrodna jestem bo Basia jeździ z przodu, ale już wraca do tyłu jak tylko znajdę fotelik dla Hanki 😂

W sumie chyba nie kupuje juz fotelika bo na paliwo mnie stać nie będzie 😀takze juz nawet stary chodzi do pracy nogami z Basia rano do przedszkola 😀 a nasz samochód to istny smok! Takze my wsiadamy na rowery, dobrze że kupiliśmy basi nowy w styczniu, nam rok temu, bo teraz rowery będą kosztować miliony 😀

W sumie chyba nie kupuje juz fotelika bo na paliwo mnie stać nie będzie 😀takze juz nawet stary chodzi do pracy nogami z Basia rano do przedszkola 😀 a nasz samochód to istny smok! Takze my wsiadamy na rowery, dobrze że kupiliśmy basi nowy w styczniu, nam rok temu, bo teraz rowery będą kosztować miliony 😀
Kurde, ja właśnie chciałam kupić w tym sezonie. Muszę się szybciej rozglądać 🤣 Dla mnie i męża, Matylda ma i dla Idy fotelik też mam.

ile u Was ? U nas już 7.50 😱

reklama
Do góry