reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

My zawsze pod korek, bo pali jak smok samochód w mieście 😂😂 musimy być dobrej myśli... Bo panika nic nie zaradzimy. Mój tesciu był w kryzysowym sztabie u mnie w mieście, i dziś powiedział mi, że panika jest zła. Ze to co mówią w mediach trzeba brać trochę z rezerwa, że jak będzie źle to dostaniemy jako obywatele instrukcje
No proste!!! To jest nie tylko wojna zwykła fizyczna ale przede wszystkim wojna informacyjna. Która zresztą Putin prowadzi od lat. Nie ma co panikować i siać zamętu, mamy ochronę NATO, wiadomo że musi być mobilizacja bo to nie są przelewki, ale nie ma co się tutaj nakrecac na uciekanie i paszporty.
Polecam za to rozejrzeć się wokoło czy nie ma jakichś potrzebujących ludzi np z Ukrainy.
U mnie w mieście działamy mocno przy zaopatrzaniu rodzin jadących z Ukrainy w jakieś podstawowe pierdoły. Ci ludzie jadą praktycznie z niczym... Dokumenty bagaż podręczny i tyle.

reklama
Dziewczyny, których dzieciaczki mają niskie żelazo, jakie u Was normy i wyniki? Wiem, że mi to nic nie da ale martwię się i nie wiem, czego szukam. Hemoglobina u nas w normie, tylko żelazo niskie.
Żelazo jest wartością zmienna zależna od tego co się zje, pory dnia etc, więc tak naprawdę powinno się sugerować ferrytyna i właśnie hemoglobina

Dziewczyny czy ktoras z mam ma problem z bardzi bolesnym ząbkowaniem ?
U nas ostatnie 3 noce to masakra..... ciagly placz i lament. Dosloqnie ryk. Przeciwbolowe wjezdzaja a mala w nocy wogole nie spi bo placze. Juz nie mam pojęcia co robic. Żele nie działają, noszenie uspokaja na chwile. Musielismy od tesciow wrocix do domu bo tam mala dostawala szału jeszcze większego. A w domu stary mnie doprowadza do szału bo dla niego najważniejsze to się wyspać. A ja nie spie 3 noc i 3 dzien bo mala wkolo placze na ząbki.
Ja miałam wcześniej jak 6zebow naraz szło to takie 3dni były ale potem już nie było problemu

No proste!!! To jest nie tylko wojna zwykła fizyczna ale przede wszystkim wojna informacyjna. Która zresztą Putin prowadziķ od lat. Nie ma co panikować i siać zamętu, mamy ochronę NATO, wiadomo że musi być mobilizacja bo to nie są przelewki, ale nie ma co się tutaj nakrecac na uciekanie i paszporty.
Polecam za to rozejrzeć się wokoło czy nie ma jakichś potrzebujących ludzi np z Ukrainy.
U mnie w mieście działamy mocno przy zaopatrzaniu rodzin jadących z Ukrainy w jakieś podstawowe pierdoły. Ci ludzie jadą praktycznie z niczym... Dokumenty bagaż podręczny i tyle.
Ukraina jest dwa razy większa od Polski, a w jeden dzien prsktycznie całą ją zajęli. Gdyby chcieli nas podbic, to nikt by nawet nie pierdnal, taka jest prawda, nie ma co liczyć na innych, bo zawsze mieli nas w dupie. Ukraine też mają, to co się wydarzyło to zbrodnia i powienien byc normalnie list gonczy za panem WP. W 21 wieku ktoś sobie wjechał wojskami i podbił kraj, to chore.
Poza tym USA szykuje sie na wojne z Chinami, a nikt kto waczyl na dwoch frontach mie wygral żadnej wojny. Wiadomo, ze podejda priorytetowo do swoich spraw.

Ukraina jest dwa razy większa od Polski, a w jeden dzien prsktycznie całą ją zajęli. Gdyby chcieli nas podbic, to nikt by nawet nie pierdnal, taka jest prawda, nie ma co liczyć na innych, bo zawsze mieli nas w dupie. Ukraine też mają, to co się wydarzyło to zbrodnia i powienien byc normalnie list gonczy za panem WP. W 21 wieku ktoś sobie wjechał wojskami i podbił kraj, to chore.
Poza tym USA szykuje sie na wojne z Chinami, a nikt kto waczyl na dwoch frontach mie wygral żadnej wojny. Wiadomo, ze podejda priorytetowo do swoich spraw.
Nie od dziś wiadomo, że Putin nienawidzi Polski... I jak patrzę jak kraje tylko grożą paluszkiem mu to flaki mi się przewracają, wiem wiem polityka.. Teraz każdy odwraca się od Ukrainy.. Niemcy jak zwykle broni nie dadzą, Węgry też... Koniec końców zostaną sami, i zginą niewinni ludzi. A NATO to dla mnie jedna wielka ściema.. Jak dojdzie co do czego to tylko będziemy mogli liczyć na siebie bo nikt nie będzie chciał się mieszać

Nie od dziś wiadomo, że Putin nienawidzi Polski... I jak patrzę jak kraje tylko grożą paluszkiem mu to flaki mi się przewracają, wiem wiem polityka.. Teraz każdy odwraca się od Ukrainy.. Niemcy jak zwykle broni nie dadzą, Węgry też... Koniec końców zostaną sami, i zginą niewinni ludzi. A NATO to dla mnie jedna wielka ściema.. Jak dojdzie co do czego to tylko będziemy mogli liczyć na siebie bo nikt nie będzie chciał się mieszać
Oczywiscie, ze młodzi ludzie muszą walczyc w imie chorych ambicji chorych ludzi. Cieszy mnie to, ze beda ich wpuszczać do Polski, chocisz raz dobry ruch.

Podaj mi źródło tego, że Rosja zajęła Ukrainę?
O ile mi wiadomo to wcale tak nie jest. Zajęli jakieś pomniejsze regiony, ale wcale nie praktycznie całą. Może chodziło ci o to, że natarli w różne miejsca, a to dwie zupełnie różne rzeczy.
Co do tego, że mają w dupie to tak jak już mówiłam UA jest zdana tylko na siebie bo nie ma żadnych papierów wiążących ja np z NATO. my mamy. To są umowy, których się nie przeskoczy. Na Ukrainie walczą wyłącznie ich krajowe zasoby wojskowe, a i tak całkiem nieźle się bronią. U nas na co dzień!!! Żołnierzy z samych US jest prawie 10 tys. W tym momencie są przerzuceni w wiekszosci w okolice wschodniej granicy w ramach zabezpieczenia. A z innych krajów żołnierze też są. To nie jest kwestia tego kto kogo ma w dupie tylko regulacji prawnych i ustaleń ministerstw obrony różnych krajow, które zostały wcielone w życie dluuugo przed rozpoczęciem inwazji na Ukrainę. To nie jest tak, że w przypadku inwazji żołnierze i innych krajów zostaną wycofani.
Mój były jest wojskowym i pamiętam jak jeszcze z nim bylam--a trochę czasu temu to bylo--mowil często o tym że Putin zaciera rączki i w końcu kiedyś będzie chciał włączyć UA do Rosji. Wiec to wisiało od dawien dawna tylko nagłówki o celebrytach i ich wydarzeniach życiowych były bardziej interesujące więc nikt nie pisał. Teraz wszyscy piszą bo stało się to, co miało się stać już od dawna. I nagle cały internet huczy, a wszędzie krążą zupełnie niezidentyfikowane informacje.
Ogólnie nie ma co siac paniki, tak naprawdę Rosji zależy wlasnie, żeby się wszyscy osrali.

Ostatnia edycja:
Podaj mi źródło tego, że Rosja zajęła Ukrainę?
Porozmawiaj z jakimis ukraincami oni wiedzą lepiej jakie miasta zajęła Rosja, skoro dzwonia do swoich rodzin, a są z różnych regionow. Są w najważniejszych miejscach i to sie liczy.
To co sie wydarzylo, to kalka naszej historii. USA bedzie walczyć na Tajwanie, więc nam nie pomogą, taka jest prawda
A to, że ludzie bardziej interesowali się celebrytami, zalezy jakie portale czytasz. Masa osob jest zorientowana w temacie conajmniej od czasow Krymu.
A co do paktow i inch bzdur, w 94 rosja, GB i USA podpisaly pakt z Ukrainą o suwerwnnosci w zamian za oddanie broni nuklearnej . I jak na tym wyszli? Tak samo potraktuja nas, bo jestesmy nikim na arenie międzynarodowej.

Porozmawiaj z jakimis ukraincami oni wiedzą lepiej jakie miasta zajęła Rosja, skoro dzwonia do swoich rodzin, a są z różnych regionow. Są w najważniejszych miejscach i to sie liczy.
To co sie wydarzylo, to kalka naszej historii. USA bedzie walczyć na Tajwanie, więc nam nie pomogą, taka jest prawda
A to, że ludzie bardziej interesowali się celebrytami, zalezy jakie portale czytasz. Masa osob jest zorientowana w temacie conajmniej od czasow Krymu.
A co do paktow i inch bzdur, w 94 rosja, GB i USA podpisaly pakt z Ukrainą o suwerwnnosci w zamian za oddanie broni nuklearnej . I jak na tym wyszli? Tak samo potraktuja nas, bo jestesmy nikim na arenie międzynarodowej.
Nie trzeba rozmawiać z Ukraińcami, żeby wiedzieć. Tak naprawdę oni też nie mają pojęcia co się dzieje w wielu przypadkac , są przerażeni, słyszą jakieś wybuchy etc, więc jak pani z Kijowa z szóstego piętra powie, że właśnie widziała dym i to na pewno bomba atomowa, to tez uwierzysz? Nie neguje Ukraińców jako wiarygodnego źródła, ale oni są prze ra że ni i w tym wypadku poczta pantoflową nie jest dobrym zrodlem informacji.
Ale mi nie chodziło o to kto się jakimi nagłówkami interesował tylko o tym, że teraz nagle internet rozbrzmiał wwzdluz i wszerz i to jest na rękę Putinowi bo wprowadza panikę i chaos. Nie odbieraj tego zle, ale przerażaja mnie takie posty jak Twój bo jawnie podsycają niepewność tego, kto je czyta. Tak naprawdę nie wiesz, co się stanie w przypadku ewentualnego zagrożenia. Jedyne, czrgo możemy być pewni to właśnie przynależność do NATO, ue i zasoby militarne z innych krajów, które mamy na zapleczu. Tka jak podkreśliłam, nigdy nie wiadomo, jak będzie, ale wątpię aby podsycanie paniki było dobrym wyjściem.
Zanim Putin zdecyduje czy chce zwiększać skalę podbojów, zniszczymy się sami przez panikę i chaos informacyjny.

reklama
Nie trzeba rozmawiać z Ukraińcami, żeby wiedzieć. Tak naprawdę oni też nie mają pojęcia co się dzieje w wielu przypadkac , są przerażeni, słyszą jakieś wybuchy etc, więc jak pani z Kijowa z szóstego piętra powie, że właśnie widziała dym i to na pewno bomba atomowa, to tez uwierzysz? Nie neguje Ukraińców jako wiarygodnego źródła, ale oni są prze ra że ni i w tym wypadku poczta pantoflową nie jest dobrym zrodlem informacji.
Ale mi nie chodziło o to kto się jakimi nagłówkami interesował tylko o tym, że teraz nagle internet rozbrzmiał wwzdluz i wszerz i to jest na rękę Putinowi bo wprowadza panikę i chaos. Nie odbieraj tego zle, ale przerażaja mnie takie posty jak Twój bo jawnie podsycają niepewność tego, kto je czyta. Tak naprawdę nie wiesz, co się stanie w przypadku ewentualnego zagrożenia. Jedyne, czrgo możemy być pewni to właśnie przynależność do NATO, ue i zasoby militarne z innych krajów, które mamy na zapleczu. Tka jak podkreśliłam, nigdy nie wiadomo, jak będzie, ale wątpię aby podsycanie paniki było dobrym wyjściem.
Zanim Putin zdecyduje czy chce zwiększać skalę podbojów, zniszczymy się sami przez panikę i chaos informacyjny.
wojna psychologiczna trwa. Dzieje się w sieci to samo co 2 lata temu jak COVID wybuchł. Publikowane sa stare zdjęcia z aktualnymi podpisami, robią się kolejki na stacjach i bankomatach…
Zagrożenie jest, ale też właśnie nie ma co panikować i stwarzać chaosu bo tym nic nie zdziałamy. Tak samo jak wrzucaniem flag na Instagramy i inne portale .

Do góry