reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Zamowilam ten sam spiwor bo polecałaś. Ale powiedz mi co zakładasz pod niego na spacery ? Kurtke, kombinezon dresowy ?
ja to ubieram bosy, spodenki, skarpetki, jak jest chłodniej to cienki sweterek i na to bluzę krolika z fabryki bodziakow, ale jak jest powyżej 2 stopni to bez sweterka. Ja to ogólnie cienko ubieram Julka. Kurtki i kombinezonu jeszcze nie kupiłam 🥲

reklama
A ja mam straszne wyrzuty sumienia. Kolejna noc z pedicetamolem. Nie zaśnie bez niego :( pół godziny rzucania się po łóżeczku, płaczu, krzyku a jak dam to po chwili zasypia i śpi ładnie :( wmawiam sobie że to pewnie zęby bo w dzień też marudny ale kurde nie chce go tak faszerować tym :(
ja też zawsze mam wyrzuty sumienia jak mu podaję ale kurcze czasami inaczej sie nie da🤷🏼‍♀️ musimy jakos funkcjonować

Obejrzyj dobrze dziasla. Jeśli to faktycznie zeby a jest mocno zle to daj. Mi pielegniatka kazala dawac jak bardzo marudzi bo sie meczy ona i ja. Jak jej szły gorne jedynki obie to doatawala 3 czy 4 dni z rzędu na noc bo bez tego to była tragedia.
Ja tez dawalam 3 noce pod rzad jak szly jedynki, dentinox n. Plakala nawet po, ale po czasie sie uspokajala. Nie ma co miec znowu wyrzytów, jak dziecko ma sie meczyc to mysle ze lepiej dac. My myslelismy ze idą gorne jedynki a to jedynki i dwójki wyżynały sie, cztery zeby na raz 😳

Ja wożę w samochodzie w samej bluzie, samochód stoi pod blokiem. Nie nagrzewam wcześniej. Przez te 5 minut nic mu nie będzie!

Ja wożę w samochodzie w samej bluzie, samochód stoi pod blokiem. Nie nagrzewam wcześniej. Przez te 5 minut nic mu nie będzie!
Ja w sumie często też nie nagrzewM wcześniej- włączam grzanie dopiero jak go wsadzę do fotelika. Okrywam kocykiem póki jeszcze chłodno i w sumie tyle.

Ale wydaje mi się że zależy tez jaki samochód. Mój tata ma takiego starego opla, że jak się wsiądzie to jest z minus 20 i strasznie długo się nagrzewa i młodego zawsze wtedy przykrywam kurtką i kocykiem w foteliku. Nasze auto to trochę inna bajka, jakoś ciepłej w środku i bardzo szybko się nagrzewa.

reklama
Do góry