reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny, zwariuje z ta pogoda-jest taki zimny wiatr nawet jak slonce swieci. Co Wy zakladacie teraz Maluszkom na spacery? Ja mam wrazenie, ze moje dziecko jest mocno wyletnione, bo mijamy wozki gdzie juz zimowe kombinezony albo spiworki a mi sie wydaje, ze to jeszcze przesada w pokudnie. Kupilam Mlodemu tylko takie pseudo butki niechodki, zeby mu w stopki bylo cieplo, ale my w takim dresowym kombinezoniku i pod spodem tylko body i cienkie leginsy i bez kicyka.
Ja podobnie ubieram, body na długi rękaw, spodnie plus skarpety i kombinezon taki jesienny, już bez koca, a jak zimniej trochę no to koc. Ludzie to lubią przeginać. W zimie to chyba dwa kombinezony założą czy co

reklama
A zauwazylas czy robi to w jakichs konkretnych sytuacjach? Bo mij sie ciaga za wlosy. Pytalam rehabilitantke i powiedziala, ze to naturalny objaw rozwoju.
Właśnie w różnych. Już od dawna. Wszyscy mówili, że zęby albo po prostu odkrył że ma uszy i może ciągnąć 🤷 raczej to drugie bo nawet nie pamiętam już kiedy zaczął to robić. Raz łapie za jedno, innym razem za drugie. Często jak coś mu nie pasuje i zaczyna płakać to łapie za ucho, ale dosłownie na moment. Mi też lekarze mówili, że niektóre dzieci tak mają

Hania z aniołka stała się diabełkiem 😂 masakra. Daje mi tak w kość od kilku dni... Usypia nie idzie tragicznie... Ciągle wstaje na nogi albo raczkuje.... Już nie wiem czy to zęby czy to jakieś neurony właśnie jej w głowie się łącza....
Spoko, mój Filip też chyba zakończył etap złotego dziecka 😂 usypianie i noc spoko bo śpi normalnie, ale w dzień..... Ciągle by był przyklejony do mojej nogi. Nie może się zająć niczym na dłużej a wcześniej potrafił 2 godziny się w łóżeczku bawić 🥴🥴🥴 ciężko ciężko. Ale teraz w okolicy 8 miesiąca to skok rozwojowy to myślę że mają za dużo wrażeń jednak i dlatego tak

Julek chodzi tak: body długi rękaw, spodenki, skarpetki na to sweterek bądź bluza i jeżeli nie ma kaptura to czapeczka cienka a jak jest kaptur to już bez plus kocyk
IMG_20211007_130807.jpeg

reklama
Dziewczyny, zwariuje z ta pogoda-jest taki zimny wiatr nawet jak slonce swieci. Co Wy zakladacie teraz Maluszkom na spacery? Ja mam wrazenie, ze moje dziecko jest mocno wyletnione, bo mijamy wozki gdzie juz zimowe kombinezony albo spiworki a mi sie wydaje, ze to jeszcze przesada w pokudnie. Kupilam Mlodemu tylko takie pseudo butki niechodki, zeby mu w stopki bylo cieplo, ale my w takim dresowym kombinezoniku i pod spodem tylko body i cienkie leginsy i bez kicyka.
Ja nie ubieram jakoś grubo młodego, czapkę to jak już faktycznie jest chłodno, a tak to jakieś spodenki, body i taki gruby sweterek. Jak wychodzę z rana i jest ciągnie chłodem to czasami ubieram np rajstopy pod spodnie i kurteczkę. No ale to zależy od temperatury. Ostatnio rano było u nas 8 stopni 😳😳 ja to zawsze wychodzę na zewnątrz sprawdzić jak jest bo czasami odczuwalna temperatura jest inna

Do góry