reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
A widzisz, ja używam już wszystkie smoczki 6+ to mleko leci jak szalone, ale mam wrażenie, że najbardziej w butelkach Twistshake (w 2+ było to samo), bo z mojej ukochanej butelki Lovi jednak trochę się musi namęczyć 😅
Ja kupilam te butelki twist shake ze smoczkiem m chyva. Musialam dokupić ten najsłabszy bo się dławiła 😂

Ja pamiętam jak Alek miał cztery dni i mu dałam butelkę ze smoczkiem 12+. 🤣🤣 Jego mi zajęło żeby dojść czemu się tak dławi b
😂😂😂 Ja zamowilam smoczek i nie sprawdzałam w domu jaki to bo zamowilam najmniejszy. Wzielam do szpitala wyparzony, daje Hani a ona się dławi 😂😂😂 w domu patrze a debile przysłali największego 😂😂

A w jakiej pozycji karmicie swoje dzieci butelką? Chodzi raczej o dzieci niesiedzące samodzielnie. Mi najwygodniej było na leżąco z główką lekko wyżej niż reszta (czyli tak jak za noworodka) na poduszce do karmienia, ale podobno lepiej karmić bardziej w pionie i faktycznie mniej łapczywie tak pije i mleko samo mu się nie wlewa, ale dla mnie to średnio wygodne 🙄 Może macie jakieś inne sprawdzone pozycje?
Moja samodzielnie nie siedzi i jje tylko i wyłącznie na leżąco. Nie lubi jesc na rękach bo od razu się dzwiga. Wiec jje z butli albo w łóżeczku na leżąco albo u nas na łóżku. Czasem na macie dk zabawy ;D i smoczek ma 3+ bo z tego większego za szybko leci .

Z młodą bylam na pobraniu krwi dzis. I pobierała starsza kobietka. Boze jak mala mogla płakać. Jak mi serce pękało. Dobrze ze maz z nia wszedł bo chyba bym nie wytrzymała. Probowala z jednej strony glowki- nic. Z drugiej strony główki- nic. Zawołała druga na pokoc. Mloda pielęgniarkę i dopiero ona pobrała z rączki. Ale to było 15 minut takiego wrzasku ze potem na drzemce plakala przez sen.
Chyba ostatni raz pozwoliłam jej pobrać krew ;p
Dobrze ze dzieci szybko zapominaja.

Z młodą bylam na pobraniu krwi dzis. I pobierała starsza kobietka. Boze jak mala mogla płakać. Jak mi serce pękało. Dobrze ze maz z nia wszedł bo chyba bym nie wytrzymała. Probowala z jednej strony glowki- nic. Z drugiej strony główki- nic. Zawołała druga na pokoc. Mloda pielęgniarkę i dopiero ona pobrała z rączki. Ale to było 15 minut takiego wrzasku ze potem na drzemce plakala przez sen.
Ja zawsze proszę żeby pobierali mu z paluszka, pierwszy raz okropnie płakał a teraz nic a nic. Nawet nie czuje jak mu dziurkę robi

reklama
Czemu z główki [emoji50] U nas z rączki od 2 msc życia

Do góry