reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

A w jakiej pozycji karmicie swoje dzieci butelką? Chodzi raczej o dzieci niesiedzące samodzielnie. Mi najwygodniej było na leżąco z główką lekko wyżej niż reszta (czyli tak jak za noworodka) na poduszce do karmienia, ale podobno lepiej karmić bardziej w pionie i faktycznie mniej łapczywie tak pije i mleko samo mu się nie wlewa, ale dla mnie to średnio wygodne 🙄 Może macie jakieś inne sprawdzone pozycje?

reklama
A w jakiej pozycji karmicie swoje dzieci butelką? Chodzi raczej o dzieci niesiedzące samodzielnie. Mi najwygodniej było na leżąco z główką lekko wyżej niż reszta (czyli tak jak za noworodka) na poduszce do karmienia, ale podobno lepiej karmić bardziej w pionie i faktycznie mniej łapczywie tak pije i mleko samo mu się nie wlewa, ale dla mnie to średnio wygodne 🙄 Może macie jakieś inne sprawdzone pozycje?
Ja na kolanach, siedzi i opiera się o moją klatkę piersiową, ja opieram się o kanapę. Mi tak jest wygodnie i myślę że jej też. Bo tak na ramieniu leżąc za szybko jej leciało.

Ja karmie na zwykłej poduszce, leży trochę wyżej i już. Mojej mleko się nie wlewa samej bo ma smoczek do butelki z najmniejsza dziurka 😂

Ja na kolanach, siedzi i opiera się o moją klatkę piersiową, ja opieram się o kanapę. Mi tak jest wygodnie i myślę że jej też. Bo tak na ramieniu leżąc za szybko jej leciało.
Ale wtedy nie widzisz za bardzo jak pije, bo buzię ma tyłem do Ciebie? Ja lubię kontrolować jak mleko leci, czy dobrze smoczek trzyma i ile jeszcze w butli zostało i ogólnie, czy wszystko ok 😁 Spróbuję jeszcze tak jak chłopak go trzyma, przodem do siebie w zgiętych nogach, ale obawiam się, że moje nogi będą już za krótkie 😂

Ja karmie na zwykłej poduszce, leży trochę wyżej i już. Mojej mleko się nie wlewa samej bo ma smoczek do butelki z najmniejsza dziurka 😂
A widzisz, ja używam już wszystkie smoczki 6+ to mleko leci jak szalone, ale mam wrażenie, że najbardziej w butelkach Twistshake (w 2+ było to samo), bo z mojej ukochanej butelki Lovi jednak trochę się musi namęczyć 😅

reklama
Moja też na szczęście zdrowa. Ale to chyba temu że póki co brak rodzeństwa które by coś z przedszkola przyniosło i w sumie to nie spotykamy się ze znajomymi z dziećmi w tym wieku bo nie mamy 😊.
Dajecie swoim dzieciaczkom chrupki kukurydziane? Ja dałam wczoraj pierwszy raz i ładnie jadła aż się jej uszy trzęsły, a bałam się że nie będzie potrafiła ich jeść bo narazie same papki dawałam 😄
Tak wcina je 😅

Do góry