reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

@Święta92 masz jakiś sposób na ból gardła u starszej córki? Cieszyłam się, że Matylda cały wrzesień chodziła bez niczego do przedszkola, to dzisiaj zaczęło w gardle ją drapać i pokasłuje. Masz jakieś doświadczenia z lizakami na gardło?

reklama
@Święta92 masz jakiś sposób na ból gardła u starszej córki? Cieszyłam się, że Matylda cały wrzesień chodziła bez niczego do przedszkola, to dzisiaj zaczęło w gardle ją drapać i pokasłuje. Masz jakieś doświadczenia z lizakami na gardło?
Wiesz co dawalam jej kiedyś te lizaki ale czy pomogły to nie wien. Ja psikam jej tantum verde jak zaczyna ja bolec, syrop z cebuli, a najlepszy jest z czarnego bzu!! I inhalacja mojej zawsze pomaga na gardło

Niby dzień chłopaka, ale korzystamy razem. 🤣

Załączniki

• received_1226502914531861.jpeg
    received_1226502914531861.jpeg
    36,1 KB · Wyświetleń: 74
Dzisiejszy dzień masakra, aż się boje nocy, póki co (odpukać) mały śpi już ok pół godziny. Kupiłam elektryczny aspirator do noska, myślałam że będzie lepiej niż ze zwykłym a tu krzyk i panika taka sama. Inhalowac się nie chce, nie wiem jak go zachęcić... Kilka sekund ma przy buzi maskę i ściąga, kręci głową. Jutro idziemy do lekarza żeby go osłuchał bo już ma gęsty żółty katar i boje się żeby mu nie zeszło faktycznie w dół. Tyle dobrego że na mnie antybiotyk działa i oprócz okropnej chrypy czuje się świetnie już 😃

Z młodą bylam na pobraniu krwi dzis. I pobierała starsza kobietka. Boze jak mala mogla płakać. Jak mi serce pękało. Dobrze ze maz z nia wszedł bo chyba bym nie wytrzymała. Probowala z jednej strony glowki- nic. Z drugiej strony główki- nic. Zawołała druga na pokoc. Mloda pielęgniarkę i dopiero ona pobrała z rączki. Ale to było 15 minut takiego wrzasku ze potem na drzemce plakala przez sen.
Chyba ostatni raz pozwoliłam jej pobrać krew ;p
Dobrze ze dzieci szybko zapominaja.
Ja miałam to samo jak Jakub miał 2miesiace to też go męczyli i pobrali z żyły ale maz był bo ja za bardzo przeżywam 😔😪

reklama
Dzisiejszy dzień masakra, aż się boje nocy, póki co (odpukać) mały śpi już ok pół godziny. Kupiłam elektryczny aspirator do noska, myślałam że będzie lepiej niż ze zwykłym a tu krzyk i panika taka sama. Inhalowac się nie chce, nie wiem jak go zachęcić... Kilka sekund ma przy buzi maskę i ściąga, kręci głową. Jutro idziemy do lekarza żeby go osłuchał bo już ma gęsty żółty katar i boje się żeby mu nie zeszło faktycznie w dół. Tyle dobrego że na mnie antybiotyk działa i oprócz okropnej chrypy czuje się świetnie już 😃
Nie nakładaj mu maski. Niech po prostu obok niego paruje, lepsze to niż nic.
Mam nadzieję, że będzie coraz lepiej :(

Do góry