reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
u nas minimum 2 godziny przed nocnym spaniem musi sie obudzic inaczej to godzina usypiania😀
Cos te nasze maluchy podobne z zachowania 😄 u nas tak samo. A ja w sumie wprowadzam stala godzine spania, usypiamy sie ok 20-20.30 i pilnuje tego. W wyjatkowych sytuacjach ma inna godzine spania. Ale wiadomo, w zaleznosci od drzemek w ciagu dnia czasami kladziemy sie wczesniej, czasami pozniej.

Cos te nasze maluchy podobne z zachowania 😄 u nas tak samo. A ja w sumie wprowadzam stala godzine spania, usypiamy sie ok 20-20.30 i pilnuje tego. W wyjatkowych sytuacjach ma inna godzine spania. Ale wiadomo, w zaleznosci od drzemek w ciagu dnia czasami kladziemy sie wczesniej, czasami pozniej.
no my tak samo, zwykle kolo 20 kąpiel, od razu mleczko i spanie 😉 o 20:30 przeważnie juz spi

Czy Wasze dzieci mocno pocą sie teraz podczas snu? I czy pot ma jakiś zapach?
Moja sie poci, spi z nami i raz tylko spala w samej pieluszce, ale ja wlaczam wentylator i troche bylam pospisnana ze sie dziecko wyziebi, wiec pozniej ja juz kladlam w body z krotkim rekawem. Poza tym nie lubie jak ona nic na sobie nie ma bo sie lepimy do siebie, latwiej mi sie ja trzyma jak ma jakies ubranko. W nocy idzie wentylator (zwykly wiatrak) i to nam ratuje zycie, a przykrywamy sie poszewka od poscieli (bez koldry w srodku). Nie ma zapachu. Czasami za to czuje dziwny zapach jak jej sie uleje i to przeocze, i tak sobie lezymy na macie niewypranej 😋

Moja sie poci, spi z nami i raz tylko spala w samej pieluszce, ale ja wlaczam wentylator i troche bylam pospisnana ze sie dziecko wyziebi, wiec pozniej ja juz kladlam w body z krotkim rekawem. Poza tym nie lubie jak ona nic na sobie nie ma bo sie lepimy do siebie, latwiej mi sie ja trzyma jak ma jakies ubranko. W nocy idzie wentylator (zwykly wiatrak) i to nam ratuje zycie, a przykrywamy sie poszewka od poscieli (bez koldry w srodku). Nie ma zapachu. Czasami za to czuje dziwny zapach jak jej sie uleje i to przeocze, i tak sobie lezymy na macie niewypranej 😋
to mozliwe ze ten zapach to ulane mleczko zmieszane z potem, sama juz nie wiem😐

My śpimy w samej pieluszce przez ostatnie kilka dni. W ciągu dnia tak samo, zakładamy tylko body z krótkim rękawem jak wychodzimy z domu. U nas jeszcze nie przyszło ochłodzenie, w domu mam 28 stopni, rano mimo otwartego okna było 30 :(

no i wczoraj położyłam w samym body na ramiączka bez śpiworka a dzisiaj pobudka 5.30 bo cos tam już jęczal ja patrzę a ten leży w poziomie w dostawce 😱 głowa na siatce a nogi za dostawka na naszym łóżku. kurde chyba jednak śpiworek i pielucha🤔
wasze też tak się obracają?Czy mój wiercipięta...

reklama
no i wczoraj położyłam w samym body na ramiączka bez śpiworka a dzisiaj pobudka 5.30 bo cos tam już jęczal ja patrzę a ten leży w poziomie w dostawce 😱 głowa na siatce a nogi za dostawka na naszym łóżku. kurde chyba jednak śpiworek i pielucha🤔
wasze też tak się obracają?Czy mój wiercipięta...
Ja wczoraj kokon wyjęłam z dostawki to córka obróciła się o 90 stopni😂 Zostawiłam ja wzdłuż łóżka, a obudziła się bokiem 😂

Do góry