reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ale superaśnie, że tak pusto i fotkę się udało zrobić 😍 my wczoraj po 19tej !! wybraliśmy się nad jeziorko na chwilę, a tam sznur aut kilka km przed zejściem na plażę 😱 ludzi było tyle, że ledwo przejść szło, jakaś impreza była, chociaż normalnie wcale nie jest lepiej, ale myślałam, że o tej godzinie to już spokój będzie 😂
Akurat takie miejsce, gdzie tłumów nie ma, bo blisko są jeszcze dwa jeziora, a tam już tłumy są :) prababcia od narzeczonego w końcu zobaczyła Lenę :)

reklama
A mamy karmiące butelką czy karmicie swoje dzieciaczki jak leżą na czymś pół leżąco? Bo ja zawsze na ręce biorę i na zgięciu łokcia główka. I tak myślę czy właśnie w takie upały jakoś inaczej to nie wymyślić 🤣
To podziwiam, że dajesz radę trzymać tyle czasu maluszka 😱 ja już od dawna tylko na poduszce do karmienia karmię i serio nie wyobrażam sobie go trzymać na rękach 🤯

A mamy karmiące butelką czy karmicie swoje dzieciaczki jak leżą na czymś pół leżąco? Bo ja zawsze na ręce biorę i na zgięciu łokcia główka. I tak myślę czy właśnie w takie upały jakoś inaczej to nie wymyślić 🤣
Ja coprawda butelka nie karmie, ale daje małemu pić np. w bujaku.

Dzisiaj tak gorąco, a byliśmy na urodzinach, mały dał popis krzyku, bo chciał cycka 😁 niestety w większości restauracji nie ma gdzie nakarmić malucha, ciężko sobie z taką sytuacją poradzić :/

Nam jak dokarmialismy polozna polecala super pozycje na kolanach (oczywiscie Ty masz podniesione nogi) - dziecko siedzi w takiej pozycji jakby w foteliku, przodem do Ciebie i dajesz mu burelke od frontu. Moze nie idealna na upaly, ale chyba lepsza niz na zgieciu lokcia...

Ja coprawda butelka nie karmie, ale daje małemu pić np. w bujaku.

Dzisiaj tak gorąco, a byliśmy na urodzinach, mały dał popis krzyku, bo chciał cycka 😁 niestety w większości restauracji nie ma gdzie nakarmić malucha, ciężko sobie z taką sytuacją poradzić :/
Moja kolezanka karmila przy stole, a zaslaniala sie pielucha tetrowa albo bambisowa. Robila to tak zgrabnie ze nic nie bylo widac. Ja niestety nie opanowalam tej sztuki 🤣

Moja kolezanka karmila przy stole, a zaslaniala sie pielucha tetrowa albo bambisowa. Robila to tak zgrabnie ze nic nie bylo widac. Ja niestety nie opanowalam tej sztuki 🤣
Ja też przykrywam się pieluszka i już 😀 nie krępuje się. Prowadzimy dość rozrywkowy tryb życia takze jesc mloda musi 😂 wiadomo jak już będzie jadla inne produkty to zamiast cycka w knajpie dostanie np sloiczek 😀

U nas nic z tego bo na bank jakbym młodego odstawiła od cycka to byłby wielki bełt jak na złość 🤭 i ja z gołym cyckiem próbująca ogarnąć sytuację

reklama
Czesc ciotki. My już po chrzcinach, wczoraj byl wielki dzień. Mloda spala tylko jedna drzemkę przez cały dzień, ale nie plakala ani razu. W kościele cala msza przegadana przez nia i zero płaczu. Uśmiechu bylo tyle ze aż bylam zdziwiona... pogoda az za bardzo dopisała bo 33 stopnie na dworze, ale w lokalu super bo lekko klima puszczona. Tyle ze matka od klimy dzis ledwo zyje bo zapalenie krtani chyba. Dzis wizyta u lekarza czeka ;D

Do góry