reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

U nas też trochę za dużo przybiera ale pediatra mowiła żeby sie tym nie martwić bo lepiej tak niż w drugą strone😉 wage urodzeniową miał 4320g, w 5 tygodniu 5600g 😉karmimy tylko mm😉

Załączniki

• IMG_7212.jpg
    IMG_7212.jpg
    75,3 KB · Wyświetleń: 84
reklama
Jejku, wszyscy sie martwia czy dzieciaczki nie za malo przybieraja, a ja mam odwrotna sytuacje po ostatniej wizycie u pediatry. Dokladnie w skonczonym 5 tygodniu synek wazy 4340 gram, czyli przez ostatnie 2 tygodnie przybral 720 gram 🙈🙈🙈 Karmimy sie glownie mm, bo cycek jest juz raczej z potrzeby bliskosci i odciagam dobowo jakies 100 ml i daje w butelce. Jak przybieraja Wasze maluchy tylko na mm?
Ps. To moj skarbek
uśmiecha się już? Bo mój dalej wiecznie niezadowolona mina😂

Jejku, wszyscy sie martwia czy dzieciaczki nie za malo przybieraja, a ja mam odwrotna sytuacje po ostatniej wizycie u pediatry. Dokladnie w skonczonym 5 tygodniu synek wazy 4340 gram, czyli przez ostatnie 2 tygodnie przybral 720 gram 🙈🙈🙈 Karmimy sie glownie mm, bo cycek jest juz raczej z potrzeby bliskosci i odciagam dobowo jakies 100 ml i daje w butelce. Jak przybieraja Wasze maluchy tylko na mm?
Ps. To moj skarbek
U mnie jest tak samo jak u Ciebie, głównue mm i kp odciągnięte do butelki, ewentualnie jedno kp w nocy i tyle. Mała mi przybrała w dwa tygodnie prawie 700gr., ale lekarz mi powiedziala, ze jest bardzo dobrze i mam się juzbnie martwić jej wagą.

U mnie jest tak samo jak u Ciebie, głównue mm i kp odciągnięte do butelki, ewentualnie jedno kp w nocy i tyle. Mała mi przybrała w dwa tygodnie prawie 700gr., ale lekarz mi powiedziala, ze jest bardzo dobrze i mam się juzbnie martwić jej wagą.
To chyba jakis wyluzowany lekarz jak na francuskie standardy wagi niemowlat 😁😁😁

U nas też trochę za dużo przybiera ale pediatra mowiła żeby sie tym nie martwić bo lepiej tak niż w drugą strone😉 wage urodzeniową miał 4320g, w 5 tygodniu 5600g 😉karmimy tylko mm😉
Ja też mam ten problem, bo pediatra mnie ochraniała, że przekarmiam małego. Jutro kończy 7 tygodni i waży 5700. Kazała mi w dzień nie dawać mu mleka częściej niż 3 godziny a w nocy jak go nakarmię przed spaniem ( czyli ok 20ej) to dopiero mam mu dawać mleko ok 7 rano 😱 a karmię tylko mm. Tylko, że on miał wagę urodzeniową 3500g. Także, nie wiem co robić bo on ledwo dwie godziny wytrzymuje bez jedzenia, staram się go przetrzymać do tych 3 godzin ale mam taką arię w domu, że nic nie pomaga, ręce opadają 😔 no i nie chce w ogóle spać w dzień, ma ogólnie 3 drzemki po 15 minut jak w zegarku.

Ja też mam ten problem, bo pediatra mnie ochraniała, że przekarmiam małego. Jutro kończy 7 tygodni i waży 5700. Kazała mi w dzień nie dawać mu mleka częściej niż 3 godziny a w nocy jak go nakarmię przed spaniem ( czyli ok 20ej) to dopiero mam mu dawać mleko ok 7 rano 😱 a karmię tylko mm. Tylko, że on miał wagę urodzeniową 3500g. Także, nie wiem co robić bo on ledwo dwie godziny wytrzymuje bez jedzenia, staram się go przetrzymać do tych 3 godzin ale mam taką arię w domu, że nic nie pomaga, ręce opadają 😔 no i nie chce w ogóle spać w dzień, ma ogólnie 3 drzemki po 15 minut jak w zegarku.
A ile ml wypija?

Ps. To moj skarbek
U mnie w 5,6 tygodniu mala tez miala cos kolo 4300-4500 i pani neonatolog powoedziala ze nic tylko się cieszyć ze tak ładnie przybiera na wadze. Teraz jest 8 tydzien i mala 5300 na wadze ;) pytałam o karmienie mm czy jakoś ograniczać to doktor mowila ze skoro dziecko chce jeść to dac bo widocznie potrzebuje. Ze jak przyjdzie pora to wyrosnie ;) rakze ja karmie mm srednio co 3 godziny i mala zjada od 120-150ml i czasem jeszcze to mało. Ale wtedy przepajam woda bo miala problem z kupkami.

reklama
Do góry