reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Dokładnie 😁😁😁 ja padam na twarz, od 2 dni siedze 24 h z dziećmi sama. Mąż ma wazne projekty i niesiemy obiad mu do pracy, idzie z nami na spacerek i wraca do pracy.. Jak spimy to przychodzi. Takze glowa mi pęka. A przedszkola dalej beda zamkniete 😥😥😥😥
Szacun. Moj w tym miesiącu nocki robi - zdalnie, ale mam z niego tyle pożytku co przewinięcie pieluch w nocy. Za dnia odsypia, wiec siedze z małą i dylematem "kupa czy cisza w domu" 😅 😅 😅

Zależy, dzisiaj nie miał ani razu, ale więcej niż 2 razy chyba nie kojarzę, żeby miał w ciągu dnia 😉
Pytałam, bo rozmawiacie o refluksie i że wtefy czkawka jest... moja ma czkaxkę dwa - trzy razy dziennie, ulewa czasem 2-3 godzinny po posilku, czasem to wygląda jak takie strawione- serwatkpwe mleko, nie płacze przy tym, więc myślę, ze nie boli jej to, nie piecze ją nic, ale myślę, że ma refluks. A i ma bulgotanie w brzuszku jak je wieczorem.... Za tydzien mam pediatrę, pogadam z nią o tym.

Pytałam, bo rozmawiacie o refluksie i że wtefy czkawka jest... moja ma czkaxkę dwa - trzy razy dziennie, ulewa czasem 2-3 godzinny po posilku, czasem to wygląda jak takie strawione- serwatkpwe mleko, nie płacze przy tym, więc myślę, ze nie boli jej to, nie piecze ją nic, ale myślę, że ma refluks. A i ma bulgotanie w brzuszku jak je wieczorem.... Za tydzien mam pediatrę, pogadam z nią o tym.
Praktycznie każde dziecko takie małe ma refluks, jedne bardziej a inne mniej nasilony. Pisalysmy o tym na poprzednich stronach 🤭 jeśli mała przybiera ładnie i np nie płacze intensywnie po posiłkach, w trakcie ulewania itp to jest to fizjologia i niestety nie da się przeskoczyć. Z czasem będzie się to normować. Też mamy czkawki, też mamy czasami ulewanie tzw "serkiem", wczoraj gastrolog nawet to widział i nie jest to żadna patologia 🤷

Praktycznie każde dziecko takie małe ma refluks, jedne bardziej a inne mniej nasilony. Pisalysmy o tym na poprzednich stronach 🤭 jeśli mała przybiera ładnie i np nie płacze intensywnie po posiłkach, w trakcie ulewania itp to jest to fizjologia i niestety nie da się przeskoczyć. Z czasem będzie się to normować. Też mamy czkawki, też mamy czasami ulewanie tzw "serkiem", wczoraj gastrolog nawet to widział i nie jest to żadna patologia 🤷
Dokladnie, nasza tez ulewa serkiem. Uznaje sie za chorobe dopiero jak dziecko za wolno przybywa na wadze, ma krwiste wymioty, jest bardzo rozdraznione (ale ten objaw chyba mozemy odrzucic 🤣) , ma zapalenie przelyku itd....

reklama
Bardzo Ci dziękuję! Wczoraj mała była marudna, karmiąc nocą próbowałam przeczytać wszystko co o tym pisałyście, ale Wy tu wysmarowałyście wczoraj kilkanaście stron i kie zdąžyłam wszystkiego przeczytać, bo dodatkowo mała tylko raz na jedzenie się obudziła i bardzo mało jadła i krótko🤷‍♀️😀🤷‍♀️

Do góry