reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
A ja wylądowałam w szpitalu. Poszłam na KTG, zapisywał się skurcz za skurczem, do tego tętno zaczęło malej skakać i kazano mi przyjechać na oddzial... Niby rozwarcie się nie robi, wody też nie odpływają ale skurcze nie chcą odpuścić
😱😱😱

nawet mi nie mow. Ja jutro bede miala trzecie ktg w tym tygodniu. Nie wiem czemu, to pierwsze srednio wychodzilo bo mala spala, ale ostatecznie wyszlo ok. Dzisiaj ponoc wszystko w porzadku. Ale jeszcze na jutro mnie zaprosili... jakis dziwny lekarz mi interpretowal i nie dowiedzialam sie dlaczego mam znowu przyjsc 😧

😱😱😱

nawet mi nie mow. Ja jutro bede miala trzecie ktg w tym tygodniu. Nie wiem czemu, to pierwsze srednio wychodzilo bo mala spala, ale ostatecznie wyszlo ok. Dzisiaj ponoc wszystko w porzadku. Ale jeszcze na jutro mnie zaprosili... jakis dziwny lekarz mi interpretowal i nie dowiedzialam sie dlaczego mam znowu przyjsc 😧
To dziwne. Powinien był Ci wyjaśnić, a tak niepotrzebnie się teraz denerwujesz. Przejdź do tego zadaniowo... idziesz jutro, robisz to i wracasz do domu.

😱😱😱

Dziwne, bo ja miałam wczoraj raz i wszystko wyszło ok, a mały się raczej podczas badania nie ruszał, zresztą w ogóle wydawało mi się, że to nie ma znaczenia, bo ktg rejestruje tylko pracę serduszka i ewentualne skurcze 🤔 I te "bazgroły" na całej długości wydruku mieściły się w takim zielonym pasku pośrodku, pewnie to jakaś norma, a Ty jak miałaś?

Dziwne, bo ja miałam wczoraj raz i wszystko wyszło ok, a mały się raczej podczas badania nie ruszał, zresztą w ogóle wydawało mi się, że to nie ma znaczenia, bo ktg rejestruje tylko pracę serduszka i ewentualne skurcze 🤔 I te "bazgroły" na całej długości wydruku mieściły się w takim zielonym pasku pośrodku, pewnie to jakaś norma, a Ty jak miałaś?
Ktg rejestruje też ruchy dziecka. ☺ na górze masz pasek od tętna, niżej jest od skurczy i na nim też się zapisują ruchy dziecka. Takie kropeczki wtedy się pojawiają ☺

Tutaj jakieś przykładowe ktg z neta wzielam i zaznaczyłam gdzie są ruchy dziecka 😄

Załączniki

• IMG_20210128_233517.jpg
    IMG_20210128_233517.jpg
    398,1 KB · Wyświetleń: 62
reklama
Ktg rejestruje też ruchy dziecka. ☺ na górze masz pasek od tętna, niżej jest od skurczy i na nim też się zapisują ruchy dziecka. Takie kropeczki wtedy się pojawiają ☺
A to ja tam chyba żadnych kropek nie miałam (chyba, że nie zauważyłam), znaczy, że siedział cicho jak mysz pod miotłą 😱😁 jedynie miałam te "bazgroły" nie wychodzące poza zielony pasek, ale lekarka mówiła, że ktg w porządku 😉

Do góry