reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Kolejka malutka 😂

Załączniki

• Screenshot_20210129_080020_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20210129_080020_com.android.gallery3d.jpg
    471,8 KB · Wyświetleń: 75
reklama
Moze jakos pelnia na Was zadzialala ? Ja pierwszy raz od dluzszego czasu obudzilam sie po 5tej 🥺 ale mozliwe ze spowodowane bardzo przyjemna drzemka popoludniowa. 🥰

Ja dzis się zerwałam do laboratorium bo doktor stwierdzila ze nie mam jednego badania i koniecznie muszę zrobić przed porodem. A dzis poszłam i sie okazało ze jednak to badanie mam. A tak mi się dzisiaj dobrze spało;D jak nigdy...

A ja sie zdziwilam zakoncze cc z 8kg na plusie wiec bardzo sie ciesze[emoji173]waga na plusie 7.7kg jeszcze przez tydzien to bede latac i sprzątać zeby tylko czymś glowe zajac bo sie za bradzo ciesze
Haha zazdroszczę, ja wciąż tyję :o A do porodu jeszcze pewnie daleko, więc aż się boję wagi końcowej 🤯Pociesza mnie jedynie fakt, że zdecydowana większość kg poszła jednak w brzuszek :D

Życzę Ci żebyś tak miała [emoji2] ale leżąc na sali porodowej słyszałam dwa porody jak kobiety krzyczały, i to nie były okrzyki jak na filmach, tylko raczej z jakiegoś horroru [emoji2] jeszcze pytam położnej jak tamten poród a ona że bardzo dobrze, to już czwarte dziecko tej kobiety i szybko i sprawnie poszło. Ja w takim szoku bo jak to był fajny poród to ja już zwątpiłam [emoji1]
Na pewno dużo podczas porodu dają te metody łagodzenia bólu okołoporodowego. Ja niestety z nich nie mogłam skorzystać, bo nie mogłam się ruszyć z łóżka będąc popodpinana z dwóch stron. Jedynie już po skończeniu oksytocyny poszłam pod prysznic i delikatnie pochodzić po sali, co dało mi ulgę ale niestety na krótko....
Nie no ja wiem, że to ból straszny musi być, ale nie chcę się nakręcać, dopóki to nie nadejdzie, a potem to już i tak nie będzie odwrotu 😂 Poród to chyba najlepszy test na próg wytrzymałości bólowej.
To chyba najgorsze jak nic nie możesz zrobić, a wiesz, że coś by Ci pomogło... Jak ma się skończyć cc, to lepiej, żeby ogarnęli to od razu, a nie męczyli. Moja siostra przy pierwszym porodzie rodziła jakiś czas sn, a dopiero jak przyszedł lekarz stwierdził, że dziecko jest źle ułożone i będzie cc, w sumie chyba najgorsza opcja. Ty się możesz cieszyć, że masz już to za sobą 😊

reklama
Dziewczyny dzisiaj byla super noc 😀wyspalam sie 😂 a teraz szykuje maluchs do przedszkola i lece do laboratorium😀
U mnie o dziwo też przespana noc, nawet na siku chyba nie wstawałam, dopiero rano i już dalej nie zasnęłam, bo sąsiedzi od rana dyskoteka pt. "oj lisku lisku coś tam pusty brzuszek" i tak kilka razy w kółko, a ja głodna 😂

Do góry