reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Lol dobrze brzuszek poje[emoji38]
Przed ciążą wogóle nie tolerowałam cukru. Zero słodyczy, ciasta, cukru do herbaty. Nic :D Pierwszy trymestr mamba i biała czekolada to było moje wybawienie:D A teraz od jakiegos tygodnia dwóch nie wyobrażam sobie posiłku bez ciastka albo czekolady :D Tak się pozmieniało ;p

Ja mam 170 cm wzrostu i kiedyś dla mnie 65 kg to było dużo [emoji51]
To wcale nie jest zle! Ja mam 168 i startowalam z najwyzsza waga jaka kiedykolwiek mialam 83 kg!!!!! Licze na to, ze schudne chociaz do 70kg po ciazy. 5 kg od razu po porodzie powinno pojsc, bo dziecko, łożysko, wody plodowe.

.
U mnie w tydzień +1kg średnio. Waga idzie mega w górę. Ale słodycze wchodzą jak masło :D Startowałam z wagą 54kg a teraz na końcówce prawie 67 ;o porażka. A gdzie do końca.
Ja też się ze słodkim pokochałam w ciąży. 😀 aż czasami mam wyrzuty sumienia, że aż tyle tego jem, ale kurcze nie mogę się powstrzymać! Też zaczynalam z waga 54 kg, teraz jest 64 😀

Ja mam 2jedna wieksza i plecaczek gdzie mam ubranka kosmetyki i mokre chusteczki dla dziecka a pampersy w wiekszej torbie schowane bo bym nie zmiescila a 40wzielam sztuk.
Ja myślę, że zmieszczę się w tą małą (w końcu po to ją kupiłam, więc muszę dać radę 😂) plus też plecaczek z żarciem i dokumentami no i torba z pieluchami itd. to się i tak zużyje, więc nie będę musiała tachać z powrotem, a jak czegoś zabraknie to chłopak będzie dowoził. Ja pampersy biorę tylko jedną małą paczkę (w razie czego mają w szpitalu), w ogóle tylko tą jedną paczkę kupiłam, mam jeszcze drugą od siostry, więc chyba będę musiała dokupić, ale nie wiem jaki rozmiar 😂

reklama
Ja startowałam z wagą 63 kg, teraz jest 80,5kg 🤦‍♀️🤷‍♀️🤦‍♀️. Słodyczy prawie w ogóle nie jadłam, bo bałam się infekcji..., ale lezenie nie pomoglo w utrzymaniu figury 🤔😉😂😁😀.

Do góry