reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Cale szczęście, ze nie było wywrotki!!! Ja to czuje sie jakbym miała urodzic 😂😂😂 ale jak juz mnie to boli to chyva nie chce znać prawdziwego bólu 😂
A ja gdyby nie utrudniający funkcjonowanie brzuch, to totalnie nie czuję, że już za miesiąc mam rodzić, kto wie może zostanę marcową mamą jak małemu się w środku spodoba 😂 Chociaż wolałabym najpóźniej w terminie urodzić.

To ja w domu obiad jem teraz 17-18 😂 Ale grunt, że menu mają spoko, zwłaszcza w kwestii ilościowej, bo z tego co słyszałam (sama nigdy nie leżałam w szpitalu) to w szpitalach słabo karmią 🙄
Mi siostra wysylala zdjecie posilkow ze szpitala jak lezala, i nawet w szoku jestem bo ladne dania. Mowila, ze samczne. Ale mięsne. A ja nie przepadam. Najwyzej z obiadu zjem ziemniaki i surówkę i trudno 😀 bede miala gorsze problemy niz dobre jedzenie 😂albo rozcięty brzuch albo pipe😂

Ja z jednej strony mega boję się porodu, bólu, tego że sobie nie poradzę, że coś pójdzie nie tak chociaż staram się nastawić pozytywnie do tego wszystkiego. A z drugiej strony ten ostatni miesiąc, dwa są mega ciężkie dla mnie. Chyba najcięższe patrząc na cały okres ciąży. I już jestem mocno zmęczona tymi wszystkimi dolegliwościami więc z drugiej strony to czekam na to aż zacznie się coś dziać
Ja póki nie jestem gotowa ze wszystkim to się stresuję, żeby nic się wcześniej nie działo, ale jak już wszystko kupię i przygotuję, to też będę chciała czym prędzej urodzić. O bólu staram się nie myśleć, wkręcam sobie, że to będzie jak silny okres 😂 Ale im bliżej porodu, tym ciężej mi w to uwierzyć 😂

A jak u was waga w ostatnim miesiącu? Niby mówią, ze juz nie powinna dużo isc na gory a nawet moze byc spadkowa:) u mnie +2kg cala ciaza. Czyli juz chudnę 😂
Zazdroo 😁 Ja się dziś zważyłam, bo wczoraj sporo niezdrowych rzeczy wpadło (głupie to jak nie wiem, ale zawsze po - w moim odczuciu- obżarstwie się ważę 😂) i 85kg już 😭 na tej końcówce to 1kg na tydzień tyję, więc lepiej, żeby (jak już będę gotowa ze wszystkim w domu) urodzić i zacząć chudnąć 😂

Ja mam 170 cm wzrostu i kiedyś dla mnie 65 kg to było dużo [emoji51]
:O Ja mam 163cm, a ważąc 70kg wyglądałam szczupło (zwłaszcza to zauważyłam przeglądając sobie niedawno zdjęcia sprzed ciąży), a 63-65kg to najmniej, ile ważyłam i chudzinka taka, że nie wiem jakbym wyglądała przy mniejszej wadze 😂

Ja startowałam z wagą 63 kg, teraz jest 80,5kg 🤦‍♀️🤷‍♀️🤦‍♀️. Słodyczy prawie w ogóle nie jadłam, bo bałam się infekcji..., ale lezenie nie pomoglo w utrzymaniu figury 🤔😉😂😁😀.
To i tak dużo nie przytyłaś jak na tyle leżenia! Ja bez leżenia, a i na początku ciąży (jak jeszcze były otwarte) to siłownia i basen, a 15kg już na plusie 😭

reklama
No 1 2-5kg to chyba tak okolo miesiaca schodzi potem 2 ja mam 3paczki w domu 1ale pewnie jeszcze dokupie bo co to jest 23szt w paczce
Dokupię jeszcze przed porodem paczkę 1, od siostry mam chyba 2, ale wagowo to one się za dużo od 1 nie różnią, więc nie chcę za dużo tych 1 kupować, szczególnie, że na chucherko się u mnie nie zapowiada 😭

Do góry