reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

No 1 2-5kg to chyba tak okolo miesiaca schodzi potem 2 ja mam 3paczki w domu 1ale pewnie jeszcze dokupie bo co to jest 23szt w paczce
Ja myślę, że zmieszczę się w tą małą (w końcu po to ją kupiłam, więc muszę dać radę [emoji23]) plus też plecaczek z żarciem i dokumentami no i torba z pieluchami itd. to się i tak zużyje, więc nie będę musiała tachać z powrotem, a jak czegoś zabraknie to chłopak będzie dowoził. Ja pampersy biorę tylko jedną małą paczkę (w razie czego mają w szpitalu), w ogóle tylko tą jedną paczkę kupiłam, mam jeszcze drugą od siostry, więc chyba będę musiała dokupić, ale nie wiem jaki rozmiar [emoji23]

reklama
Ja to mam spakowane 2op wafli ryzowych bo i tak nic immego nie bede mogla jeść bo pewnie po cc te jedzenie będzie mleczne papki jakies i chlebek suchy [emoji23]
Ja tam dużo różnych rzeczy wzięłam, zawsze mam ze sobą jakąś przekąskę jak jadę gdzieś na dłużej albo nie wiem na ile, bo (niezależnie od ciąży) jak jestem głodna to mnie strasznie mdli :( Także muszę dać radę sn, bo cc mnie przeraża jak zresztą każda operacja i narkoza, chociaż w sumie nie wiem nawet, czy cc zawsze pod narkozą robią.

No nieja to 5km dziennie do przedszkola tyralam stad ta moja waga[emoji23]duzo ruchu plus latanie po schodach caly czas
Ja startowałam z wagą 63 kg, teraz jest 80,5kg [emoji2356][emoji2368][emoji2356]. Słodyczy prawie w ogóle nie jadłam, bo bałam się infekcji..., ale lezenie nie pomoglo w utrzymaniu figury [emoji848][emoji6][emoji23][emoji16][emoji5][emoji3].

No tak ja dlatego jak bede glodna to pochlone wszystko co mi dadza[emoji23][emoji23][emoji23]
Ja tam dużo różnych rzeczy wzięłam, zawsze mam ze sobą jakąś przekąskę jak jadę gdzieś na dłużej albo nie wiem na ile, bo (niezależnie od ciąży) jak jestem głodna to mnie strasznie mdli :( Także muszę dać radę sn, bo cc mnie przeraża jak zresztą każda operacja i narkoza, chociaż w sumie nie wiem nawet, czy cc zawsze pod narkozą robią.

Dziewczyny zatykają Wam się uszy i nos teraz pod koniec ciazy?
Ja mam zatkany nos bez kataru i bólu + co jakiś czas zatkane ucho... i zastanawiam się czy to od hormonów czy jeszcze udać się do laryngologa przed porodem
Uszy nie, ale nos wczoraj miałam strasznie suchy aż bolał, dziś już lepiej, ale też bez szału, wątpię jednak, że to ma jakiś związek z ciążą - ja po prostu czasem tak mam ;)

Bez narkozy. Wszystko slyszysz i jestes swiadoma😀tylko nog nie czujesz😂 mi sie trafil fajny anestezjolog ktory mnie zagadywal i rozmieszal. 😂 Mam tatuaz na kosci biodrowej imie męża. Oczywiście wtedy nie byl moim mężem mialam 17 lat jak robilam go 😂 i jest to,, Arek,, i pytal sie wlasnie lekarz czy arek to ojciec a ja mowie, ze tak 😂 a on,, trudno najwyzej znajdzie Pani pozniej Darka, Jarka, Marka tylko trzeba bedzis dorobić literke 😂

reklama
Mnie przeraża to, że tak wcześnie są kolacje w szpitalu.. Ja jem w domu 19/20 🤣
Ja teraz kolacje jem między 22 a północą 😂 A normalnie jak pracowałam to, o ile obiadu nie jadłam późno, to krótko przed snem też musiałam coś zjeść, bo głodna nie zasnę no chyba, że wcześniej zęby umyję, to już nie jem nawet jak mnie ssie 😂 Ale w szpitalu pewnie się przestawię jak pobudka tak wcześnie będzie, a do tego dzieckiem trzeba będzie się zająć, to wieczorem padnę.

Do góry