reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny czy każda z Was już ma spakowana torbę do szpitala ?
Co Ty, moja walizka póki co stoi pusta, jedynie koszule, szlafrok i majty poporodowe czekają w łóżeczku przygotowane do spakowania plus na stole masa różnych pierdół do spakowania od podkładów i kosmetyków po czekoladę 😂 Codziennie obiecuję sobie, że się za to wezmę i się nie biorę, bo przecież jeszcze "tyyyle czasu", także nie jesteś sama, a termin mam na 19 lutego ;)

reklama
Ale dobrze masz! Też bym chciała, żeby jakaś doświadczona mamuśka przynajmniej na początku z nami zamieszkała i się zajęła maluszkiem, a tutaj jeszcze wychodzi, że nawet tatusia może nie być całymi dniami, bo dostał propozycję drugiej pracy, więc możliwe, że od rana do nocy będę sama z dzieckiem 😭
A ja bym nie chciała bo człowiek sie rozleniwia 😂szybko sie przyzwyczaja do dobrego 😂 moj pierwszy mąż tez pracuje od rana do nocy i wszystko da sie ogarnac! I chyba nie chce nawet żeby bral ojcowskiego 😂bo bedzie robil w domu sztuczny tlum 😁😁

A ciężarnych nie wpuszczają bez kolejki? U mnie w punkcie pobrań ciężarne i rodzice z niemowlakiem mają pierwszeństwo :) Chociaż zależy, gdzie robisz badania, bo np. w punkcie przy szpitalu ginekologiczno-położniczym pierwszeństwo mają tylko pracownicy szpitala... pewnie dlatego, że tam większość pacjentów to ciężarne 😂
A daj spokój, stwierdziłam, że sobie posiedzę, mogłabym bez kolejki ale dobrze się czułam więc sobie posiedziałam, w końcu z domu wyszłam 🤣 a takie bydło było dzisiaj, że szok.. Weszłam ludzi w ciul, stałam 10 minut, dopiero mi Pani ustąpiła miejsca łaskawie.. Ja tam nie muszę lecieć pierwsza, ale babka jakaś zaczęła gadać o szacunku, jakoś do innych sama nie ma, bo rozsiadła się i jakby nie widziała, że w ciąży stoję ja i starsze od niej osoby :)

A ja bym nie chciała bo człowiek sie rozleniwia 😂szybko sie przyzwyczaja do dobrego 😂 moj pierwszy mąż tez pracuje od rana do nocy i wszystko da sie ogarnac! I chyba nie chce nawet żeby bral ojcowskiego 😂bo bedzie robil w domu sztuczny tlum 😁😁
Nie ma co od początku faceta przyzwyczajać, że kobieta sama wszystko ogarnie, bo się przyzwyczai, chociaż pewnie jakbym musiała, to dałabym radę, ale chcę mieć też trochę życia :) Dziecko ma dwoje rodziców, więc nie widzę powodu, żebym tylko ja miała się nim zajmować. Ojcowski na pewno weźmie, zresztą też sam chce, zobaczymy jak będzie z tą drugą pracą, na początku na pewno się nie zgodzę!

A daj spokój, stwierdziłam, że sobie posiedzę, mogłabym bez kolejki ale dobrze się czułam więc sobie posiedziałam, w końcu z domu wyszłam 🤣 a takie bydło było dzisiaj, że szok.. Weszłam ludzi w ciul, stałam 10 minut, dopiero mi Pani ustąpiła miejsca łaskawie.. Ja tam nie muszę lecieć pierwsza, ale babka jakaś zaczęła gadać o szacunku, jakoś do innych sama nie ma, bo rozsiadła się i jakby nie widziała, że w ciąży stoję ja i starsze od niej osoby :)
Ludzie to są jednak hipokryci, chamów też nie brakuje. Ja zazwyczaj też się nie pcham, bo wiem jak ludzie reagują, a po co mi dodatkowe nerwy, ale jak już jest mega kolejka, źle się czuję albo mi się spieszy, to korzystam :)

Mój mąż ma jeszcze dużo zaległego urlopu wypoczynkowego za rok 2020, więc będę chciała by trochę czasu z maluchem i ze mną po porodzie spędził. Chociaż dostał też propozycje zmiany pracy, więc nie wiem jak to wyjdzie :/

reklama
Nie ma co od początku faceta przyzwyczajać, że kobieta sama wszystko ogarnie, bo się przyzwyczai, chociaż pewnie jakbym musiała, to dałabym radę, ale chcę mieć też trochę życia :) Dziecko ma dwoje rodziców, więc nie widzę powodu, żebym tylko ja miała się nim zajmować. Ojcowski na pewno weźmie, zresztą też sam chce, zobaczymy jak będzie z tą drugą pracą, na początku na pewno się nie zgodzę!
No tak u nas zajmuje sie córka, bawi chodzi na spacery itp. Ale taki dzidziuś potrzebuje tylko cycka i nic więcej 😁 a wole żeby pracował, zebysmy szybko kredyt splacili na mieszkanie. Żeby jechac na wczasy itp itd.dlatego sie poświęcam i duzo rzeczy sama ogarniam. Jak wroce do pracy to nie ma zmiłuj bo bedzie musial siedziec z dziewczynami 😁

Do góry