reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

A daj spokój, stwierdziłam, że sobie posiedzę, mogłabym bez kolejki ale dobrze się czułam więc sobie posiedziałam, w końcu z domu wyszłam 🤣 a takie bydło było dzisiaj, że szok.. Weszłam ludzi w ciul, stałam 10 minut, dopiero mi Pani ustąpiła miejsca łaskawie.. Ja tam nie muszę lecieć pierwsza, ale babka jakaś zaczęła gadać o szacunku, jakoś do innych sama nie ma, bo rozsiadła się i jakby nie widziała, że w ciąży stoję ja i starsze od niej osoby :)
Ja to w ciazy sobie moge stać 😁ale lepiej jakby z dzieckiem mnie wpuszczali 😁

reklama
No tak u nas zajmuje sie córka, bawi chodzi na spacery itp. Ale taki dzidziuś potrzebuje tylko cycka i nic więcej 😁 a wole żeby pracował, zebysmy szybko kredyt splacili na mieszkanie. Żeby jechac na wczasy itp itd.dlatego sie poświęcam i duzo rzeczy sama ogarniam. Jak wroce do pracy to nie ma zmiłuj bo bedzie musial siedziec z dziewczynami 😁
Ja akurat uważam, że są ważniejsze rzeczy od kasy, mojego taty też wiecznie nie było w domu, bo zarabiał i budował dom i nie mamy teraz praktycznie żadnej relacji, nie chciałabym, żeby moje dziecko, zwłaszcza, że to syn, też wychowywał się bez ojca, ale każdy ma swoje priorytety ;) Cyc to jedyne czego potrzebuje tylko od matki, ale zostaje jeszcze przewijanie 😂 i czynniki emocjonalne, już taki maluch widzi i czuje co się dzieje wokół, czy jest kochany, zaopiekowany, a sfrustrowana matka mu raczej niewiele dobrego zapewni 🙄

Ostatnia edycja:
Ja akurat uważam, że są ważniejsze rzeczy od kasy, mojego taty też wiecznie nie było w domu, bo zarabiał i budował dom i nie mamy teraz praktycznie żadnej relacji, nie chciałabym, żeby moje dziecko, zwłaszcza, że to syn, też wychowywał się bez ojca, ale każdy ma swoje priorytety ;) Cyc to jedyne czego potrzebuje tylko od matki, ale zostaje jeszcze przewijanie 😂 i czynniki emocjonalne, już taki maluch widzi i czuje co się dzieje wokół, czy jest kochany, zaopiekowany, a sfrustrowana matka mu raczej niewiele dobrego zapewni :D
A widzisz trzeba gdzies znaleźć zloty srodek 😁 moj maz opiekuje sie córką tak pięknie, ze czasami zazdroszczę im tej relacji 😁jux mówią jaka zrobią sobie imprezke jak bede w szpitalu 😁 dlatego maz moj pracuje duzo w nocy 😁 idzie tydzien na cale dnie praktycznie, później tydzien w domu po pracy 😁 a ja przyznaje, ze kasa jest dla mnie ważna. I nie wierze, ze dla kogos nie. Pary kłócą się najczesciej o brak pieniędzy, sa źli sfrustrowani ze nigdzie nie mogą wyjechać, ze żyją od 1 do ostatniego. Bez ciezkiej pracy i poswiecenia nie ma sie nic. Ja chce zeby moje dzieci mialy wszystko, dom bez kłótni, ciepły, zajecia dodatkowe i wczasy. Nie chce żyć na kredytach. My wybieramy drogę, ze ciężko pracujemy i poświęcamy się, wspieramy. On ciezko pracuje ciezko do 1 w nocy. To ja wstane rano i zrobię mu sniadanie do pracy korona z głowy mi nie spadnie. Obiad i kolacje tez mu zrobię 😁 jak chce wyjechać z kolezankami na weekend to jade i nie boję się go zostawic z córką bo jest jej tata 😁

Ja to w ciazy sobie moge stać 😁ale lepiej jakby z dzieckiem mnie wpuszczali 😁
No i ja ale dłużej jak stoję to już nogi mi puchną i ciężko mi 😉 ale dziecko wpuścili z rodzicami jak panie wyszły i zobaczyły, że rodzice z dzieckiem są, znaczy dziewczynka to z 7 lat miała na bank, jak nie więcej :)

No i ja ale dłużej jak stoję to już nogi mi puchną i ciężko mi 😉 ale dziecko wpuścili z rodzicami jak panie wyszły i zobaczyły, że rodzice z dzieckiem są, znaczy dziewczynka to z 7 lat miała na bank, jak nie więcej :)
Mi chodzi takie dzieci do 3 lat ktore jeszcze malo rozumieją 😂😂 no wiadomo ciezko jest a ludzie zawsze sa wredni. Zauważyłam, ze faceci predzej puszcza niz kobieta... Ja zawsze przepuszczam kobiete w ciazy, bo ja sie dobrze czuje, ale ktos moze zle znosi ciaze. U mnie w laboratorium nie ma zmiłuj ani dzieci ani kobiety w ciazy pierwszenstwa nie maja.. Ja kiedyś puściłam kobiete z wielkim brzuchem przed siebie (sama bylam w ciazy ale na początku) to awantura na cale laboratorium. 😂

A widzisz trzeba gdzies znaleźć zloty srodek 😁 moj maz opiekuje sie córką tak pięknie, ze czasami zazdroszczę im tej relacji 😁jux mówią jaka zrobią sobie imprezke jak bede w szpitalu 😁 dlatego maz moj pracuje duzo w nocy 😁 idzie tydzien na cale dnie praktycznie, później tydzien w domu po pracy 😁 a ja przyznaje, ze kasa jest dla mnie ważna. I nie wierze, ze dla kogos nie. Pary kłócą się najczesciej o brak pieniędzy, sa źli sfrustrowani ze nigdzie nie mogą wyjechać, ze żyją od 1 do ostatniego. Bez ciezkiej pracy i poswiecenia nie ma sie nic. Ja chce zeby moje dzieci mialy wszystko, dom bez kłótni, ciepły, zajecia dodatkowe i wczasy. Nie chce żyć na kredytach. My wybieramy drogę, ze ciężko pracujemy i poświęcamy się, wspieramy. On ciezko pracuje ciezko do 1 w nocy. To ja wstane rano i zrobię mu sniadanie do pracy korona z głowy mi nie spadnie. Obiad i kolacje tez mu zrobię 😁 jak chce wyjechać z kolezankami na weekend to jade i nie boję się go zostawic z córką bo jest jej tata 😁
Dobrze, że tak wam się udaje łączyć opiekę nad dzieckiem z pracą, ale to też trochę kosztem waszego zdrowia, odpoczynku, czasu dla siebie. Wiadomo, że zawsze trzeba coś wybrać, z czegoś zrezygnować i tu już każdy sam decyduje. My chyba o kasę się jeszcze nie kłóciliśmy, najczęściej właśnie o brak czasu, zainteresowania itd. Nie twierdzę, że kasa nie jest ważna, bo jest, ale dopóki mam gdzie mieszkać i co do gara włożyć to nie chcę poświęcać tego, co dla mnie ważne, dla kasy właśnie, zwłaszcza jak na horyzoncie jest dziecko. A jak będzie to i tak czas pewnie pokaże :)

Najważniejsze to się dogadać, upewnić, że ma się takie same, bądź podobne priorytety w życiu i znaleźć w tym balans. I czas dla dziecka, relacje i ciepło rodzinne są ważne😍, jak również pieniądze na dobre życie, wakacje i dodatkowe zajęcia😍. Jeśli sobie dobrze zorganizujemy nasze rodziny, to przy odrobinie szczęścia, da się to tak zrobić, że jest czas na ciepło rodzinne i zabawę i na pracę plus obowiązki😗. Fajnie, że już rozmawiacie o tym co będzie jak maluchy będą na świecie❤.

Mi chodzi takie dzieci do 3 lat ktore jeszcze malo rozumieją 😂😂 no wiadomo ciezko jest a ludzie zawsze sa wredni. Zauważyłam, ze faceci predzej puszcza niz kobieta... Ja zawsze przepuszczam kobiete w ciazy, bo ja sie dobrze czuje, ale ktos moze zle znosi ciaze. U mnie w laboratorium nie ma zmiłuj ani dzieci ani kobiety w ciazy pierwszenstwa nie maja.. Ja kiedyś puściłam kobiete z wielkim brzuchem przed siebie (sama bylam w ciazy ale na początku) to awantura na cale laboratorium. 😂
Hehe no właśnie napisałam, że co prawda ta mała większa, bo 7 lat 🤣 wiem rozumiem, ale tu i facet był i nikt nie wpuści, a kłócić się nie będę 😉 miałam tylko mocz i morfologie to by była chwila, ale po co zaraz mają gadać, że gówniara itd 😁

reklama
Hehe no właśnie napisałam, że co prawda ta mała większa, bo 7 lat 🤣 wiem rozumiem, ale tu i facet był i nikt nie wpuści, a kłócić się nie będę 😉 miałam tylko mocz i morfologie to by była chwila, ale po co zaraz mają gadać, że gówniara itd 😁
Noo ludzie sa okropni. Moj lekarz mowi ze na morfologie nie musze isc na czczo ale jakby pytali to żebym mowila że jestem 😂 takze ide kolo 10 i juz mniej ludzi jest

Do góry