reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja mam termin na 8 lutego a jeszcze jestem w proszku z pakowaniem. Niby wydaje mi się że mam wszystko a za chwilę sobie o czymś przypominam [emoji28] ale nie stresuję się, bo nic mi się nie dzieje i nie zapowiada się żeby w najbliższym czasie się coś działo [emoji38] jutro idę na pierwsze KTG to zobaczę co i jak [emoji3]
Kiedy planowany termin?
Tez nie jestem spakowana czekam na zalowione nrzeczy. Aaa straszą mnie że już dawno powinnam być spakowana[emoji849][emoji849] A poród mam na 18 lutego

reklama
Tez chce zamówić te naklejki😊 Naklejomania ma dobre opinie. Mam nadzieję że ładnie to będzie wyglądało ;) zamawiasz kolorowe ?
Ja w opiniach na allegro podpatrzyłam zdjęcia pokoików dziecięcych z tymi naklejkami i się przekonałam, że to dobry pomysł. Nawet przyszłemu tatusiowi się spodobało😀. Zamówiłam dwa komplety: niebiesko-seledynowe i foletowo-różowe. Planujemy je zmiksować i zobaczymy co wyjdzie 🤗☺.

Czekam w kolejce na badanie 😏 ogólnie super, tylko głodna jestem 😁 a Ty? :)
A ciężarnych nie wpuszczają bez kolejki? U mnie w punkcie pobrań ciężarne i rodzice z niemowlakiem mają pierwszeństwo :) Chociaż zależy, gdzie robisz badania, bo np. w punkcie przy szpitalu ginekologiczno-położniczym pierwszeństwo mają tylko pracownicy szpitala... pewnie dlatego, że tam większość pacjentów to ciężarne 😂

Kiedy planowany termin?
Tez nie jestem spakowana czekam na zalowione nrzeczy. Aaa straszą mnie że już dawno powinnam być spakowana🙄🙄 A poród mam na 18 lutego
Wiesz, ja mam poród na 25 lutego, ale u mnie podobno to ciągle może nastąpić w każdej chwili, więc jeśli nastąpi, to wtedy będę się martwić. Póki co, czuję się najlepiej z całego okresu ciąży kiedy mnie zatrzymano w domu i w łóżku i tego się trzymam. 28.01. zdejmą mi szew i jzk dla mnie, to mogę rodzić zaraz potem😀

Hejka ! Czujemy sie ok 😊 tylko najgorsze jest to, ze strasznie mnie męczy bol pleców na samym dole jak leze na wznak. No nie moge na plecach, a z tego lezenia na boku jednyn i drugim juz mnie boki bolą xD tez tak macie ? 😁
Mnie najbardziej lewy bok boli, ale jak zmieniam na prawy to przechodzi, w ogóle więcej chyba jednak śpię na prawym i się potem stresuję, że dzidzi zaszkodzę, ale na lewym nie zasnę :( Plecy na szczęście jakoś bardzo nie bolą, ale ja nie śpię na plecach, jedynie jak zmieniam bok, to czasem na chwilę zostanę na plecach, bo to przekręcanie z boku na bok z tym wielkim brzuchem wymaga jednak trochę wysiłku, a jeszcze do tego włosy za każdym razem muszę przekładać albo wyciągać spod siebie 😂

U mnie przez pierwszy tydzień mamuska ma przyjechać i ona chce spać z maluszkiem nie będę jej tej przyjemności zabierać 😂🤣 też nie wykluczam że maluch bd u nas w sypialni ewentualnie ja bd spać u Ignasia w pokoju
Ale dobrze masz! Też bym chciała, żeby jakaś doświadczona mamuśka przynajmniej na początku z nami zamieszkała i się zajęła maluszkiem, a tutaj jeszcze wychodzi, że nawet tatusia może nie być całymi dniami, bo dostał propozycję drugiej pracy, więc możliwe, że od rana do nocy będę sama z dzieckiem 😭

reklama
Do góry