reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja mam termin na 8 lutego a jeszcze jestem w proszku z pakowaniem. Niby wydaje mi się że mam wszystko a za chwilę sobie o czymś przypominam [emoji28] ale nie stresuję się, bo nic mi się nie dzieje i nie zapowiada się żeby w najbliższym czasie się coś działo [emoji38] jutro idę na pierwsze KTG to zobaczę co i jak [emoji3]
Kiedy planowany termin?
Tez nie jestem spakowana czekam na zalowione nrzeczy. Aaa straszą mnie że już dawno powinnam być spakowana[emoji849][emoji849] A poród mam na 18 lutego

reklama
Tez chce zamówić te naklejki😊 Naklejomania ma dobre opinie. Mam nadzieję że ładnie to będzie wyglądało ;) zamawiasz kolorowe ?
Ja w opiniach na allegro podpatrzyłam zdjęcia pokoików dziecięcych z tymi naklejkami i się przekonałam, że to dobry pomysł. Nawet przyszłemu tatusiowi się spodobało😀. Zamówiłam dwa komplety: niebiesko-seledynowe i foletowo-różowe. Planujemy je zmiksować i zobaczymy co wyjdzie 🤗☺.

Czekam w kolejce na badanie 😏 ogólnie super, tylko głodna jestem 😁 a Ty? :)
A ciężarnych nie wpuszczają bez kolejki? U mnie w punkcie pobrań ciężarne i rodzice z niemowlakiem mają pierwszeństwo :) Chociaż zależy, gdzie robisz badania, bo np. w punkcie przy szpitalu ginekologiczno-położniczym pierwszeństwo mają tylko pracownicy szpitala... pewnie dlatego, że tam większość pacjentów to ciężarne 😂

Kiedy planowany termin?
Tez nie jestem spakowana czekam na zalowione nrzeczy. Aaa straszą mnie że już dawno powinnam być spakowana🙄🙄 A poród mam na 18 lutego
Wiesz, ja mam poród na 25 lutego, ale u mnie podobno to ciągle może nastąpić w każdej chwili, więc jeśli nastąpi, to wtedy będę się martwić. Póki co, czuję się najlepiej z całego okresu ciąży kiedy mnie zatrzymano w domu i w łóżku i tego się trzymam. 28.01. zdejmą mi szew i jzk dla mnie, to mogę rodzić zaraz potem😀

Hejka ! Czujemy sie ok 😊 tylko najgorsze jest to, ze strasznie mnie męczy bol pleców na samym dole jak leze na wznak. No nie moge na plecach, a z tego lezenia na boku jednyn i drugim juz mnie boki bolą xD tez tak macie ? 😁
Mnie najbardziej lewy bok boli, ale jak zmieniam na prawy to przechodzi, w ogóle więcej chyba jednak śpię na prawym i się potem stresuję, że dzidzi zaszkodzę, ale na lewym nie zasnę :( Plecy na szczęście jakoś bardzo nie bolą, ale ja nie śpię na plecach, jedynie jak zmieniam bok, to czasem na chwilę zostanę na plecach, bo to przekręcanie z boku na bok z tym wielkim brzuchem wymaga jednak trochę wysiłku, a jeszcze do tego włosy za każdym razem muszę przekładać albo wyciągać spod siebie 😂

U mnie przez pierwszy tydzień mamuska ma przyjechać i ona chce spać z maluszkiem nie będę jej tej przyjemności zabierać 😂🤣 też nie wykluczam że maluch bd u nas w sypialni ewentualnie ja bd spać u Ignasia w pokoju
Ale dobrze masz! Też bym chciała, żeby jakaś doświadczona mamuśka przynajmniej na początku z nami zamieszkała i się zajęła maluszkiem, a tutaj jeszcze wychodzi, że nawet tatusia może nie być całymi dniami, bo dostał propozycję drugiej pracy, więc możliwe, że od rana do nocy będę sama z dzieckiem 😭

reklama
Do góry