Ja musze dopakowac kosmetyki, klapki, ladowarke, sluchawki i wode. Ale zrobie to jak zaczną mi sie skurczeDziewczyny czy każda z Was już ma spakowana torbę do szpitala ?
reklama
Ja kupilam i w sumie nie wiem po co mi ale poprzednio ciagle patrzylam na lozeczko i spac sie balam moze teraz bede spokojniej spala.Ja nie
MimiiMalwina
Fanka BB :)
Tez chce zamówić te naklejki Naklejomania ma dobre opinie. Mam nadzieję że ładnie to będzie wyglądało zamawiasz kolorowe ?Dokładnie takie będę mieć przez rok w mojej sypialni☺. Mój facet był zaskoczony tym pomysłem, ale jak mu powiedziałam, że nie wyobrażam sobie, że takie malenkie dziecko będzie przez rok dzielic pokój ze staruchami bez dziecięécych elementów chociażby... i że mamy wyjscie z pokoju gościnnego robily jej pokój i tam to wszystko przykleję i zorganizuję... przeszło mu, już chce te naklejki, już mu nic nie przeszkadza. Jak dziecko przejdzie spać do swojego pokoju, to pomalujemy ściany i śladu po zającach nie będzie...
Monik93
No jeszcze nie mam nadzieję ze dzis w koncu mi się to udaDziewczyny czy każda z Was już ma spakowana torbę do szpitala ?
MimiiMalwina
Kiedy planowany termin?Jeszcze nie, jestem w trakcie. Czekam na rzeczy zamówione przez internet.
Tez nie jestem spakowana czekam na zalowione nrzeczy. Aaa straszą mnie że już dawno powinnam być spakowana A poród mam na 18 lutego
Sylwia99
Prawie prawieDziewczyny czy każda z Was już ma spakowana torbę do szpitala ?
marta18691
marta18691
Hej, ja co prawda nie mam cesarki (przynajmniej planowanej [emoji28]) ale koleżanka ma początkiem lutego. Lekarz sobie zapisał w karcie ciąży że cesarka będzie w 38tc i wypisze jej skierowanie pewnie gdzieś pod koniec stycznia. Ogólnie on pracuje w szpitalu w którym chce rodzić, więc pewnie załatwi wszystko
No ja 28stycznia ide i wystawi mi skierowanie
marta18691
Ja na razie nie szykuję pokoju dla dziecka, bo nie bardzo mam na to siły, a dwa jak ją już urodzė, to będę chciała mieć przy sobie. I tak przesuniemy nasze łóżko wsyawimi spokojnie łóżeczko dziecka, obok biblioteczki postawię komodę z przewijakiem, w biblioteczce zrobiłam małą rewolucję i uszykowałam sześć najporęczniejszych półek na rzeczy pilne dla dziecka, które będę chciała mieć pod ręką (tzn. leżałam na łóżku i instruowałam przyszlego tatusia, gdzie co ma przestawić i ktore książki w dwóch rzędach ustawić...☺). Przykleję naklejki na scianach przy łóżeczku i przewijaku z króliczkami i balonamii mniej więczj tak to będzie. Jeśli wyjdzie ładnie, to Wam za dwa tygodnie pokażę. Pokòj zrobimy za rok mniej więcej, na razie jest to ciągle pokój gościnny dla przyjezdnych w odwiedziny i na zwiedzanie do nas. W salonie mamy loggię i tam planuję zrobić taki mini pokój do zabawy, ale to też dopiero w wakacje mniej więcej.
Ja pokój mam zrobiony od podstaw sniane burzylismy dlatego wiecej remontow w tamtym roku bylo zeby spokój byl
reklama
marta18691
hej dziewczyny - te które maja planowaną cc - jak dużo wcześniej należy się zapisać na termin cesarki do szpitala. To robi lekarz czy Wy? Jak ustalają Wam termin lekarze, na tydzień przed porodem?
Ja mam 28stycznia wizyte i wtedy ustali termin wcześniej mowil ze na 5lutego i zapewne tak bedzie