MimiiMalwina
Fanka BB :)
A kołderke jakich wymiarach ? Do niej dokupujecie poszewke bambusowa czy bawełnianą?Ja też mam kołderkę i pościel. A do szpitala nie muszę nic brać![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A kołderke jakich wymiarach ? Do niej dokupujecie poszewke bambusowa czy bawełnianą?Ja też mam kołderkę i pościel. A do szpitala nie muszę nic brać![]()
Ja laktator akurat mam używanyJa tak samo, nowych rzeczy mam tylko te które były konieczne- np laktator. Jest tyle rzeczy które nie muszą być nowe(mebelki, ubrania), ale się cieszę że jest tak dużo osób które oficjalnie kupują używki, mniej wspierać produkcję a recykling, a planeta i porftel się cieszą❤
Moja koleżanka jakieś pół roku temu urodziła córeczkę 4800g a chwilę przed porodem miała robione USG i Doktor jej mówił że mała waży coś ok 4kg. Więc to nigdy nie wiadomo do końca, najważniejsze aby zdrowy dzidziuś się urodziłSama dopytywałam czy to jest prawidłowa waga i potwierdził że jest 3500 ;p ciąża odpowiada z USG wymiarowo na 36tydzień u mnie. Więc jak tak dalej pójdzie to nie wiem czy nie zaskoczy nas dzidzia styczniu.
Ja ogólnie nie lubię używanych rzeczy, zawsze byłam uprzedzona do lumpeksów, dopiero jak w jednym zaczęłam pracować to miałam więcej ciuchów z lumpeksu niż ze sklepu, ale tam też dużo nowych, z metkami byłoPo rodzinie to też inaczej pewnie, ja tam pierwsza w rodzinie także szlaki przecieram XD a różnicy mi nie robi czy ciuch byłby po dziecku kolezanki czy dziecku obcej dziewczyny z innego miasta z vinted czy z lumpa gdzie masz wszystko jeszcze zdezynfekowanewszystko idzie do prania i jest jak nówka. Sama ubieram sie głównie w lumpach od wieku lat ale to też temat na dłuższą rozmowę, w każdym razie lata pracy w handlu i człowiek widzi co niestety się dzieje z ludźmi i światem
Ja tez nis mam problemu ubrac ciuchow używanych. Wypiore wyszusze i nówkaPo rodzinie to też inaczej pewnie, ja tam pierwsza w rodzinie także szlaki przecieram XD a różnicy mi nie robi czy ciuch byłby po dziecku kolezanki czy dziecku obcej dziewczyny z innego miasta z vinted czy z lumpa gdzie masz wszystko jeszcze zdezynfekowanewszystko idzie do prania i jest jak nówka. Sama ubieram sie głównie w lumpach od wieku lat ale to też temat na dłuższą rozmowę, w każdym razie lata pracy w handlu i człowiek widzi co niestety się dzieje z ludźmi i światem
Mi troche smutno bo tyle cichow mam po Basi. I w sumie nic nie potrzebuje dla HaniJa ogólnie nie lubię używanych rzeczy, zawsze byłam uprzedzona do lumpeksów, dopiero jak w jednym zaczęłam pracować to miałam więcej ciuchów z lumpeksu niż ze sklepu, ale tam też dużo nowych, z metkami byłoA dla dziecka chcę większość nowych rzeczy też dlatego, że to moje pierwsze bobi i chcieliśmy sobie wybrać, nie wszystkie ciuszki od siostry nam się podobały, a co dopiero mówić o wózku czy łóżeczku, ale dla drugiego dziecka większość bym wzięła po tym pierwszym
Jak ciuszki są niezużyte i bez plam to spoko, braliśmy, może nawet po obcym dziecku bym wzięła, ale jak już widzieliśmy jakąś plamę, albo coś było sprane, że aż sztywne w dotyku to nie braliśmy, sama bym w takim nie chciała chodzić, więc też wszystko zależy co w jakim jest stanie
Te laktatory też muszę porządnie umyć i zdezynfekować!
![]()
O jejciu wyprane mam i nie wiem jaki rozmiar. Poszewkę biorę bawełnianą.A kołderke jakich wymiarach ? Do niej dokupujecie poszewke bambusowa czy bawełnianą?
Ja po sióstr dzieciach mam ubranka, laktator też mi pożycza, a czy się wgl przyda to kto to wiePo rodzinie to też inaczej pewnie, ja tam pierwsza w rodzinie także szlaki przecieram XD a różnicy mi nie robi czy ciuch byłby po dziecku kolezanki czy dziecku obcej dziewczyny z innego miasta z vinted czy z lumpa gdzie masz wszystko jeszcze zdezynfekowanewszystko idzie do prania i jest jak nówka. Sama ubieram sie głównie w lumpach od wieku lat ale to też temat na dłuższą rozmowę, w każdym razie lata pracy w handlu i człowiek widzi co niestety się dzieje z ludźmi i światem