reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny czy któraś z Was miała pobierane D-Dimery w ciąży ? Ja miałam zlecone i wynik wyszedł 1100 gdzie norma do 500. i zastanawiam się czy bić jutro do lekarza czy spokojnie czekać do wtorku na wizyte :)
Hej!
Tak, ja mialam, bo byly watpliwosci co do gestosci krwi. Mi wyszlo 900, ale lekarz powiedzial ze to nie jest duzo, bo w ciazy to normalny wynik. A poza tym biore regularnie Acard 150. Mysle, ze mozesz poczekac.

reklama
Dziewczyny, jakie Wy macie foteliki lub chcecie kupic ? Nie wiem czym sie sugerować. Cybex cloud z ponoc mega, ale i mega drogi. Slyszalam tez o cybex aton 5 i cybex m size oraz maxi cosi peble pro. Tyle tego jest, ze nie wiem. Ciezko mi stwierdzic ile moj dzidzius bedzie wazyl po porodzie zeby fotelik pasowal. Nie ma co oszczędzac wiadomo bo to bezpieczenstwo, ale kurde nie na kazdego kieszen to kest zeby wydać ponad tysiąc ☹
My bierzemy maxi cosi peble z basa isofix. Jest drogi niestety ale to bezpieczeństwo... ma bardzo dobre opinie i 5 gwiazdek ADAC. Mysle ze sa tez inne dobre dobre foteliki w tanszej cenie, ale nie wczytywalam sie. Ten mamy polecony. Oszczedzamy za to na innych rzeczach, prawie wszystkie ciuszki od rodziny albo kupione uzywane, wanienka przewijak uzywane, lozeczko pozyczamy, wozek uzywany... ;) szkoda kasy, zaraz z tego powyrastaja.

Dziewczyny ja dzisiaj po USG kontrolnym. Jestem w szoku bo dzisiaj mam 35+1 a moja mała odpowiada równo 36tyg i waży 3500 :O jak tak będzie przybierać na wadzę to nie wiem kto da radę ją urodzić ;p
Ostatnio na ktorym watku trafilam na wpis gdzie dziewczyna mowila, ze z usg jej corce wychodzilo 4,5kg, a urodzila sie 3,2 ;) tak wiec jest dla Ciebie nadzieja ;))

My bierzemy maxi cosi peble z basa isofix. Jest drogi niestety ale to bezpieczeństwo... ma bardzo dobre opinie i 5 gwiazdek ADAC. Mysle ze sa tez inne dobre dobre foteliki w tanszej cenie, ale nie wczytywalam sie. Ten mamy polecony. Oszczedzamy za to na innych rzeczach, prawie wszystkie ciuszki od rodziny albo kupione uzywane, wanienka przewijak uzywane, lozeczko pozyczamy, wozek uzywany... ;) szkoda kasy, zaraz z tego powyrastaja.

Ja tez mam odkupione lub dostalam od kogos😊

Ja tak samo, nowych rzeczy mam tylko te które były konieczne- np laktator. Jest tyle rzeczy które nie muszą być nowe(mebelki, ubrania), ale się cieszę że jest tak dużo osób które oficjalnie kupują używki, mniej wspierać produkcję a recykling, a planeta i porftel się cieszą 😁
Ooo wlasnie laktator tez nowy biore. Chociaz na poczatku kusilo mnie zeby kupic uzywany 😅 a jakie bierzesz, podwojny czy pojedynczy? Ja poluje na podwojna medele. Duzo osob mi rekomendowalo. Zastanawia mnie tylko... czy podwojnym pobiera sie z obu piersi na raz mleko? Gdzies natrafilam na informacje ze powinno sie pobierac na zmiane tak zeby na zmiane tez sie produkowalo.. ale moze to jakis mit 🤔

Dziewczyny ja dzisiaj po USG kontrolnym. Jestem w szoku bo dzisiaj mam 35+1 a moja mała odpowiada równo 36tyg i waży 3500 :O jak tak będzie przybierać na wadzę to nie wiem kto da radę ją urodzić ;p
Ojej aż tyle? Sporo! Nawet nie wiedziałam, że dla 36tc. norma to aż 3,5kg, ale zawsze mógł się wkraść jakiś błąd pomiarowy :) Ja się obawiam, ile mój będzie ważył w przyszłym tygodniu :o Chociaż najważniejsze to i tak, żeby dzidziuś był zdrowy :)

reklama
W 32tyg miała 2200. I to też mi się wydawało już sporo. A teraz 36tyg odpowiada i ma 3500. W takim tempie to się zastanawiam czy wogóle dam radę bo jestem bardzo szczupła a na wadze tylko 65kg ;p Chyba czas wziąć połowęm ciuszków na 56 i część na 62 ;p Bo coś czuje że może nas jeszcze zaskoczyć
Tak piszecie o tych ciuszkach, że 62 to na większe dziecko, a ja mam głównie 62, chyba dokupię kilka 56, bo mi utonie w 62 (do ostatniej wizyty nic nie wskazywało na to, żeby był dużo większy niż przeciętnie), ale może wstrzymam się do wizyty u lekarza, bo jak widać z tą wagą to nigdy nie wiadomo 😂

Do góry