reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Cześć, co tam u was dziewczyny? U mnie wszystko ok. Czuje się świetnie. Od początku nie mam żadnych wymiotow ani mdłości. Cieszę się z tego powodu niezmiernie.
Bierzecie już jakieś witaminy? Ja zakupiłam sobie MAMADHA PREMIUM +. Nie mogę znaleźć nigdzie od którego tygodnia najlepiej je zacząć przyjmować. U mnie aktualnie jest 14+1, więc to dopiero 14tyg.

reklama
Bierzecie już jakieś witaminy? Ja zakupiłam sobie MAMADHA PREMIUM +. Nie mogę znaleźć nigdzie od którego tygodnia najlepiej je zacząć przyjmować. U mnie aktualnie jest 14+1, więc to dopiero 14tyg.
Ja brałam w I trymestrze Prenatal Uno, a potem przeszłam na Prenatal Classic + dodatkowo DHA w Omegamed Pregna.

Myślę, że jak najbardziej możesz swoje już brać. Tylko zwróć uwagę, o ile suplementowałaś wcześniej osobno kwas foliowy, że ten preparat ma już zalecaną ilość folianów w składzie.

Ja brałam w I trymestrze Prenatal Uno, a potem przeszłam na Prenatal Classic + dodatkowo DHA w Omegamed Pregna.

Myślę, że jak najbardziej możesz swoje już brać. Tylko zwróć uwagę, o ile suplementowałaś wcześniej osobno kwas foliowy, że ten preparat ma już zalecaną ilość folianów w składzie.
Mam zamiar odstawic kwas A brać same te witaminy.

Mam zamiar odstawic kwas A brać same te witaminy.
Mają minimalistyczny skład, ale zawierający wszystko, co jest zalecane przez PTG, więc myślę, że śmiało możesz je brać :)
Ewentualnie na następnej wizycie u ginekologa, gdy będziesz miała wyniki morfologii, możesz się podpytać czy nie powinnaś brać suplementu z żelazem. No i w przypadku gdyby wystąpiły u Ciebie skurcze mięśni, może być potrzebna dodatkowa suplementacja magnezu, bo wydaje mi się, że tlenek magnezu (który w tym preparacie występuje) jest słabo wchłanialny.

Cześć dziewczyny, my właśnie zaczynamy 18 tc. :) Brzuszek z dnia na dzień staje się coraz to większy :D niestety dopadło nas przeziębienie ale staramy się walczyć z tym naturalnymi sposobami. Mam nadzieję, że szybko przejdzie. Powoli myślimy o L4 bo brzuch coraz większy a pogoda też już nie sprzyja. Remonty pokoju dla maleństwa powoli ruszają bo mąż niestety pod koniec roku nie będzie miał na to czasu, ciężki okres w pracy, Więc u nas to trochę wszystko idzie szybciej. :p

Cześć dziewczyny, my właśnie zaczynamy 18 tc. :) Brzuszek z dnia na dzień staje się coraz to większy :D niestety dopadło nas przeziębienie ale staramy się walczyć z tym naturalnymi sposobami. Mam nadzieję, że szybko przejdzie. Powoli myślimy o L4 bo brzuch coraz większy a pogoda też już nie sprzyja. Remonty pokoju dla maleństwa powoli ruszają bo mąż niestety pod koniec roku nie będzie miał na to czasu, ciężki okres w pracy, Więc u nas to trochę wszystko idzie szybciej. :p
Hmm... Bo ja wiem czy szybciej 😅 u nas również wykończenie pokoju pełną parą a dziś przyjeżdżają mebelki do pokoju.
Wolę być uszykowana wcześniej w razie, gdybym końcówkę musiała spędzić w szpitalu.

Hmm... Bo ja wiem czy szybciej 😅 u nas również wykończenie pokoju pełną parą a dziś przyjeżdżają mebelki do pokoju.
Wolę być uszykowana wcześniej w razie, gdybym końcówkę musiała spędzić w szpitalu.
U mnie wszyscy mówią, że jest za wcześnie żeby szykować pokój itp. Że się mocno pospieszyliśmy co do tego. Jednak ja jakoś wolę żeby było pomalowane wcześniej póki jestem "na chodzie" i póki mamy czas to robić a nie potem wszystko na już i w nerwach.

U mnie wszyscy mówią, że jest za wcześnie żeby szykować pokój itp. Że się mocno pospieszyliśmy co do tego. Jednak ja jakoś wolę żeby było pomalowane wcześniej póki jestem "na chodzie" i póki mamy czas to robić a nie potem wszystko na już i w nerwach.
Nie ma czegoś takiego jak "za wcześnie". Moim zdaniem na każdym etapie ciąży może się coś wydarzyć a jednocześnie nawet przy porodzie może się okazać tragedia. Do 13 TC to jest wczesnie. A teraz? Maleństwo jest, rozwija się i zdrowo rośnie więc... Moim zdaniem lepiej wcześniej ogarniać niż na ostatnią chwilę.

Ja też jestem w 18tc ;)
Znalazłam coś takiego na necie ostatnio, ale niestety nie zrobiłam pełnego screena. Może pomoże:)
Screenshot_20200902-171528_Chrome.jpeg

reklama
Nie ma czegoś takiego jak "za wcześnie". Moim zdaniem na każdym etapie ciąży może się coś wydarzyć a jednocześnie nawet przy porodzie może się okazać tragedia. Do 13 TC to jest wczesnie. A teraz? Maleństwo jest, rozwija się i zdrowo rośnie więc... Moim zdaniem lepiej wcześniej ogarniać niż na ostatnią chwilę.
Ja właśnie uważam tak samo dlatego cieszymy się z mężem, że już możemy szykować pokoik itp. <3

Do góry