reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Cześć dziewczyny, my właśnie zaczynamy 18 tc. :) Brzuszek z dnia na dzień staje się coraz to większy :D niestety dopadło nas przeziębienie ale staramy się walczyć z tym naturalnymi sposobami. Mam nadzieję, że szybko przejdzie. Powoli myślimy o L4 bo brzuch coraz większy a pogoda też już nie sprzyja. Remonty pokoju dla maleństwa powoli ruszają bo mąż niestety pod koniec roku nie będzie miał na to czasu, ciężki okres w pracy, Więc u nas to trochę wszystko idzie szybciej. :p
My tez robimy pokoj dla dziecka od podstaw 😊

reklama
O rany Dziewczyny! Tez mi sie wydaje, ze szybko startujecie z przygotowaniami. Ja myslalam, zeby po polowkowym zaczac. Skraca mi sie szyjka, wiec ciekawe czy ja bede na chodzie, bo juz musze lezec🤦‍♀️
Niewiem ja wtym miesiacu do szpitala rzeczy kupilam i butelki6 i 300zl poszlo to sie tak wydaje a gdzie tam jeszcze wozek i reszta pierdolek😂

Hey dziewczyny :)
Ktoś pomoże z interpretacja wyszły mi liczne bakterie w moczu i obecne azotyny :/
Co dalej ? Jechać jutro na psoiew moczu ?

Załączniki

• FBA79780-2117-4BDD-B224-DAD268A4FF64.jpeg
    FBA79780-2117-4BDD-B224-DAD268A4FF64.jpeg
    40,2 KB · Wyświetleń: 67
Biedronka niedawno wprowadziła do regularnej sprzedaży. Pierwszy raz się pojawiło w grudniu przy okazji sylwka, później jakiś czas nie bylo, ale teraz ponoć jest w stałej ofercie
Kupilam dzisiaj w Biedronce 😁 ale niestety jestem zawiedziona. Co prawda rzeczywiscie nie smakuje jak zepsuty jabol - jak inne wina 0% ktore próbowalam, ale niestety wina mi to nie przypomina :((( chyba za bardzo sie nastawilam 😄

Też jestem taka niziutka jak Ty i na pewno przybylo tu i tam cm i kg, ale ja tam akurat ciesze sie z tego, bo taki ciążowy przyrost jest miim zdaniem mega kobiecy i wole miec takie ksztalty [emoji3]

Przy ciąży z Kornelką łącznie przybrałam 18 kg i chyba nie wygladalam jaak potworek [emoji38] pierwsze zdjecie tydzien przed porodem, a drugie jakos 6 tygodni przed [emoji4]
Ja np zakupilam juz parę drobiazgów takich jak otulacz, poduszka typu c, i inne rzeczy fajne [emoji3059] nie mogę się doczekać tych różowych ubranek ( bedzie dziewczynka ) [emoji847]

Mam tez do Was male pytanko.. czy przytylyscie w biodrach ? Ja mam juz 16 tc i te 2 cm mi tam przybylo. Boje sie ze bede potworem [emoji3061]
Przy moim wzroście 158 cm moze to wyglądać conajmniej beznadziejnie.
Screenshot_2020-09-03-23-21-56-1.jpeg
Screenshot_2020-09-03-23-22-33-1.jpeg

Też jestem taka niziutka jak Ty i na pewno przybylo tu i tam cm i kg, ale ja tam akurat ciesze sie z tego, bo taki ciążowy przyrost jest miim zdaniem mega kobiecy i wole miec takie ksztalty [emoji3]

Przy ciąży z Kornelką łącznie przybrałam 18 kg i chyba nie wygladalam jaak potworek [emoji38] pierwsze zdjecie tydzien przed porodem, a drugie jakos 6 tygodni przed [emoji4]
Zobacz załącznik 1171917Zobacz załącznik 1171918

A waga mi pokazala ze nadal nic na plusie nie mam moze ta 3ciaza inna bedzie w 1 mialam 14kg a w 2 ciazy 12kg...a tu mamy juz 15t6d

jeszcze spokojnie masz 25 tygodni na to aby waga byla na plusie takze na pewno kg przybedą [emoji3] w pozniejszych etapach ciazy malenstwa zaczynaja coraz szybciej rosnac i wiecej wazyc, potrzebuja coraz wiecej miejsca i tez pewnie moze i wiecej skladnikow odzywczych aby to wszystko sie dzialo takze ja jestem pewna, że do konca stycznia znowu bede na plusie i dobije na pewno do 60 kg [emoji3][emoji23] ale uwielbiam te kg i kraglosci takze kwestia podejscia [emoji38]
A waga mi pokazala ze nadal nic na plusie nie mam moze ta 3ciaza inna bedzie w 1 mialam 14kg a w 2 ciazy 12kg...a tu mamy juz 15t6d

jeszcze spokojnie masz 25 tygodni na to aby waga byla na plusie takze na pewno kg przybedą [emoji3] w pozniejszych etapach ciazy malenstwa zaczynaja coraz szybciej rosnac i wiecej wazyc, potrzebuja coraz wiecej miejsca i tez pewnie moze i wiecej skladnikow odzywczych aby to wszystko sie dzialo takze ja jestem pewna, że do konca stycznia znowu bede na plusie i dobije na pewno do 60 kg [emoji3][emoji23] ale uwielbiam te kg i kraglosci takze kwestia podejscia [emoji38]
Hehe napewno beda kg na plusie😂

Hey dziewczyny :)
Ktoś pomoże z interpretacja wyszły mi liczne bakterie w moczu i obecne azotyny :/
Co dalej ? Jechać jutro na psoiew moczu ?
Hej, ja też miałam w moczu liczne bakterie i do tego 500 leukocytów w moczu, powtarzałam badanie i niestety wyszły tak samo ale zrobiłam posiew moczu i tam nie wykazało żadnych bakterii 🙂 dlatego myślę żebyś nie zwlekała z posiewem i miała pewność, będzie dobrze, zobaczysz 🙂

reklama

Zobacz załącznik 1171917Zobacz załącznik 1171918

Wyglądasz przepięknie 😍 wcale nie widac zeby Ci przybyło tu i tam 😀 ja to lekką obsesje mam na punkcie swojej sylwetki i jakies chore przerazenie przed przytyciem z powodu mojej przeszlosci. Ale pocieszam sie ze moze nie bedzie tak strasznie ☺

Do góry