reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Hej hej, ja jestem z Poznania. Aktualnie nic nie przytyłam (10t1d) , ale miałam ciagle mdłości i nudności całe dnie i słabszy apetyt wiec jadłam normalnie (a jem głównej warzywnie)- ale nie liczę na mału przyrost wagi. Jestem dość szczupła osoba a w pierwszej ciąży pomimo diety przytyłam 24 kg (większość woda bo ze szpitala wychodziłam -14 kg). Brzucha jeszcze nie widać ale spodnie powoli uciskają.
Obecnie nudności rzaaadko, nadal występuje zmęczenie. Noce z pobudkami ale to przez mojego 3latka, który jak na złość funduje mi nocne przygody 😄😄😄 ja nadal pracuje i mam nadzieje, ze będę mogła jak najdłużej. Jeżeli nie pojawia się komplikacje to chętnie jeszcze po pracuje (w pierwszej ciąży z powodu krwiaka dostałam l4 w 4 msc - złe to wpłynęło na moja psychikę ale jak będzie trzeba znów to nic nie zrobię).

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny! Pozdrawiam serdecznie!

Hej hej, ja jestem z Poznania. Aktualnie nic nie przytyłam (10t1d) , ale miałam ciagle mdłości i nudności całe dnie i słabszy apetyt wiec jadłam normalnie (a jem głównej warzywnie)- ale nie liczę na mału przyrost wagi. Jestem dość szczupła osoba a w pierwszej ciąży pomimo diety przytyłam 24 kg (większość woda bo ze szpitala wychodziłam -14 kg). Brzucha jeszcze nie widać ale spodnie powoli uciskają.
Obecnie nudności rzaaadko, nadal występuje zmęczenie. Noce z pobudkami ale to przez mojego 3latka, który jak na złość funduje mi nocne przygody 😄😄😄 ja nadal pracuje i mam nadzieje, ze będę mogła jak najdłużej. Jeżeli nie pojawia się komplikacje to chętnie jeszcze po pracuje (w pierwszej ciąży z powodu krwiaka dostałam l4 w 4 msc - złe to wpłynęło na moja psychikę ale jak będzie trzeba znów to nic nie zrobię).

Witamy na pokładzie

Obecnie nudności rzaaadko, nadal występuje zmęczenie. Noce z pobudkami ale to przez mojego 3latka, który jak na złość funduje mi nocne przygody [emoji1][emoji1][emoji1] ja nadal pracuje i mam nadzieje, ze będę mogła jak najdłużej. Jeżeli nie pojawia się komplikacje to chętnie jeszcze po pracuje (w pierwszej ciąży z powodu krwiaka dostałam l4 w 4 msc - złe to wpłynęło na moja psychikę ale jak będzie trzeba znów to nic nie zrobię).

Cześć [emoji846]

U mnie też zmęczenie i to meeega. Cokolwiek zrobię zaraz muszę odpocząć a po 16 oczy mi się zamykają ale staram się nie spać bo potem czuje się jeszcze gorzej [emoji6]

Dzień dobry kobietki ☺️
Wybaczcie za ostatni brak aktywności i to, że nie dałam Wam znać co i jak po tym moim delikatnym plamieniu, ale jednak w niedziele uspokoiłam swoją głowę na tyle, że nie pojechaliśmy na SOR, a dziś mam wizytę u ginekologa na 12:50 a myślałam, że na 9:15, ale podobno ostatnio do mnie dzwonili żeby powiadomić mnie, ale nie odebrałam także pochodzilam sobie dziś trochę 😁

Mam lekkiego stresa, ale czuje, że będzie dobrze. Dam znać po wizycie.
Kartę ciąży założyła mi już Pani asystentka doktora, bo ona była rano.
Także teraz pójdę to tylko wizyta i bez kolejki.
Poprosze o zdjęcie usg a jeśli nie to sama zrobie telefonem aby mieć pamiątkę i moc pokazać w niedziele teściom na obiadku, bo chcemy ich powiadomić, to bedzid już prawie 12 tydzień także chyba lepiej teraz niż później 😁

Ja rok temu obcinalam wlosy i farbowalam😂zapuszczam i nie obcinam narazie:)
nawet końcówek nie podcinasz np co te 3/4 miesiące? ☺️

Ja miałam 1,5 roku temu włosy prawie do pupy długości, ale scielam do ramion i nie żałuje tej decyzji, teraz bardziej dbam, podcinam końcówki co 3/4 miesiące i teraz zapuszczam.
Mam to szczęście, że mam bardzo gęste włosy, mój partner również także córcia tez już ma długie i gęste włoski ☺️

Dzień dobry kobietki ☺️
Wybaczcie za ostatni brak aktywności i to, że nie dałam Wam znać co i jak po tym moim delikatnym plamieniu, ale jednak w niedziele uspokoiłam swoją głowę na tyle, że nie pojechaliśmy na SOR, a dziś mam wizytę u ginekologa na 12:50 a myślałam, że na 9:15, ale podobno ostatnio do mnie dzwonili żeby powiadomić mnie, ale nie odebrałam także pochodzilam sobie dziś trochę 😁

Mam lekkiego stresa, ale czuje, że będzie dobrze. Dam znać po wizycie.
Kartę ciąży założyła mi już Pani asystentka doktora, bo ona była rano.
Także teraz pójdę to tylko wizyta i bez kolejki.
Poprosze o zdjęcie usg a jeśli nie to sama zrobie telefonem aby mieć pamiątkę i moc pokazać w niedziele teściom na obiadku, bo chcemy ich powiadomić, to bedzid już prawie 12 tydzień także chyba lepiej teraz niż później 😁
trzymam kciuki!
Powinnaś dostać chociaż 1 zdjęcie ❤️
Ja mamie powiedziałam bo syn by się i tak wygadał a teściom powiemy dopiero po skończonym 3 msc 😁

Cześć [emoji846]

U mnie też zmęczenie i to meeega. Cokolwiek zrobię zaraz muszę odpocząć a po 16 oczy mi się zamykają ale staram się nie spać bo potem czuje się jeszcze gorzej [emoji6]
mam to samo.... wracam z pracy po 16 i najchętniej bym spała (w pierwszej ciąży mogłam) a teraz muszę zająć się moim 3latkiem wiec bywa ciężko 😭😭😭

reklama
Ja w poprzedniej ciąży przytyłam 18 kg. Ogólnie zdrowo jem, bo tak lubię i nie nazwałabym tego dieta. Dużo wody pije, mało rzeczy typu gazowane i słodzone napoje, bo mnie do tego nie ciągnie.
Chociaż w poprzedniej ciąży miałam mega zachciankę na coca colę mała puszkę zimna i potrafiłam raz wypić z lodówki w środku nocy i pójść dalej spać 😂

Po ciąży tez nie było problemów z „zrzucaniem” tych kg, bo karmienie piersią i w miarę szybki powrot do spacerow, zdrowe odżywianie, wiaodmo ja lubię metodę 80/20 tzn jem zdrowo, dużo warzyw, owoce, ciemne pieczywko, jaja, nabiał i ogólnie coraz mniej mięsa, bo mnie nie ciągnie, ale lubię tez zarzucić czekoladę, pizzę, kebaba i McDonald także wszystko z głowa i rozsądek przede wszystkim, jedzenie to ma być przyjemność.

Na początku tego roku zabrałam się za modelowanie sylwetki i poprawę jakości skory, chociaż jestem niska 158 cm i wazylam zawsze jakoś tak 45-48 kg ale jednsk chciało się ujędrnić i poprawić jakość skory, wymodelować i pewne rejony zbudować i tak przez 4 miesiące ćwiczeń w domu, z gumą do ćwiczeń i dużo spacerow itd udało mi się fajnie wymodelować to co chciałam i teraz tyły moje są takie jak mniej więcej chciałam ale za to od czerwca brzuszek tez się zaokrągla 😂
Narazie waze 48 kg i zobacyzmy jak będzie w tej ciąży. Wcześniej przy porodzie z Kornelką było jakoś 63 kg 😂

Ale akurat to ile przybiore na wadze nie jest dla mnie istotne ☺️

U mnie 11 tydzień i już w miarę brzuszek się odznacza w obcisłych spódniczkach i sukienkach także no w niedziele chcemy już powiedzieć rodzicom Partnera żeby nie było ze czekamy do ostatniej chwili ☺️

Jeśli chodzi o sen to ja spie bardzo dobrze. Już zmęczona jestem tsk o 22 i spie do 7/8. Wstaje w nocy tak 2/3 i 5 rano siku i spie dalej 😁

Do góry