reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

mam to samo.... wracam z pracy po 16 i najchętniej bym spała (w pierwszej ciąży mogłam) a teraz muszę zająć się moim 3latkiem wiec bywa ciężko [emoji24][emoji24][emoji24]
Współczuję [emoji6] Ja już jestem na zwolnieniu, nie dałabym chyba rady w pracy. Nawet gotując obiad muszę odpocząć kilka razy [emoji6]

reklama
Dzień dobry kobietki [emoji3526]
Wybaczcie za ostatni brak aktywności i to, że nie dałam Wam znać co i jak po tym moim delikatnym plamieniu, ale jednak w niedziele uspokoiłam swoją głowę na tyle, że nie pojechaliśmy na SOR, a dziś mam wizytę u ginekologa na 12:50 a myślałam, że na 9:15, ale podobno ostatnio do mnie dzwonili żeby powiadomić mnie, ale nie odebrałam także pochodzilam sobie dziś trochę [emoji16]

Mam lekkiego stresa, ale czuje, że będzie dobrze. Dam znać po wizycie.
Kartę ciąży założyła mi już Pani asystentka doktora, bo ona była rano.
Także teraz pójdę to tylko wizyta i bez kolejki.
Poprosze o zdjęcie usg a jeśli nie to sama zrobie telefonem aby mieć pamiątkę i moc pokazać w niedziele teściom na obiadku, bo chcemy ich powiadomić, to bedzid już prawie 12 tydzień także chyba lepiej teraz niż później [emoji16]
Dobrze że sytuacja z plamieniem się uspokoiła , to zawsze stresujące w ciąży.

Zdjęcie z USG powinnaś dostać , w 12 tc to już fajnie będzie widać maleństwo . Ja robiłam w poniedziałek USG i była mała fasolka jeszcze [emoji846]

Ja dzisiaj mam dziwny dzień, jestem rozbita, płacząca, smutna, czuję się jak hipopotam. Do tego brak mi zupełnie energii, boli mnie głowa. Już też bym chciała bliskim powiedzieć o Bąbelku, bo robię się i okrągłejsza, i zachowuję się dziwnie. Dziwny coś czas dziś...

Ja chciałam powiedzieć w przyszłym tygodniu ale nie wiem czy to nie za wcześnie bo 30.07 będę w 10t1d (poczatek 11 t) tylko już nie chciałabym czekac🤔

Ja chciałam powiedzieć w przyszłym tygodniu ale nie wiem czy to nie za wcześnie bo 30.07 będę w 10t1d (poczatek 11 t) tylko już nie chciałabym czekac🤔
My czekamy do pierwszego USG genetycznego (będzie w 12+1) 31.07, no i w weekend już będziemy rodzicom, rodzeństwie i babciom o tym mówić 😊

Ja też. Ale za bardzo kocham majonez
emoji23.png

Poza tym chcieliśmy małą różnicę wieku więc ciągle miałam wymówkę "po co dieta jak chcę zaraz znowu w ciążę zajść" ;) to nic że minęło prawie 20 miesięcy
emoji14.png

Ja za to zawsze byłam z tych co to tyją na sam widok czekolady :)

Gdzie zaopatrujesz się w ciążówki?
Ja ciążę zaczęłam +7kg.
W poprzedniej przytyłam 16 kg ale dużo poszło w boczki i ogólne rozlanie. Ciężko było to zgubić. Zobaczymy jak będzie teraz :)

Ja dzisiaj wizyta na 16.50. Już się nie mogę doczekać, żeby zobaczyć jak rośnie nasza kruszynka :)
Od pierwszej wizyty minęło 3 tyg, mam nadzieję że tam wszystko w porządku :)
I że nie będzie żadnych problemów jak ostatnio ..
Ja też chciałam małą różnice wieku, ale niestety musiałam się najpierw ponaprawiać i tak wyszło, że prawie 5 lat będzie, ale moje dziecko w końcu będzie miało rodzeństwo 😍 teraz oby dzidziuś był zdrowy i donosić chociaż do końca stycznia.

Ja próbowałam wszystkiego, aż w końcu nieco ponad rok temu wstałam rano i stwierdziłam albo teraz albo wcale. W końcu trafiłam do super dietetyka i dzięki niemu mi się udało zawalczyć o siebie. A też jestem typem, który na samą myśl o słodyczach ma +5 kg.

Lubię z h&m i znalazłam dziewczyna na olx wystawiła pakę, naprawdę bardzo fajnych rzeczy. Na start będę miała, a z czasem się obkupie.

Powodzenia na wizytach

Cześć dziewczyny, szybkie sprawozdanie - trochę mnie to nie było, ale starałam się nadrabiać jak mogłam pominione posty! Obecnie 9t2d; mam już za sobą 2 skany (w ramach upewnienia, ze wszystko dobrze z maluszkiem zostały mi Zaproponowane w związku z wcześniejszym późnym poronieniem), maluszek rośnie i ma się dobrze. Byłam także w klinice w Leeds (mieszkam w UK) specjalizującej się w przypadkach takich jak mój, gdzie zrobiono mi wyniki moczu (wyszedł czyściutki) i na 14.08 mam zaplanowana mała operacje - mianowicie szew na szyjce macicy, prewencyjnie. Zaoferowano mi regularne badanie szyjki i monitorowanie sytuacji, lub szew - wybrałam to drugie.
Niestety moja midwife i szpital, traktują poprzednia ciąże jako „pech” wiec cieszę się, ze znalazłam kogoś; kto zajmie się mną pod katem pilnowania, by tym razem nic złego się nie stało i będzie regularnie badał ciąże. Jest mi dużo lżej na duszy i sercu, pierwsze tygodnie walczyłam z ogromna depresja, a w końcu chciałabym moc się cieszyć ciaza i przestać Zadręczać, ze znowu stracę dzidzie...
Co do mdłości, dalej występują ale już nie tak nasilone. Bardziej osłabienie i takie generalne zmęczenie, wahania nastroju i brak chęci do czegokolwiek. Czekam, aż to minie.
Dziewczyny, tez macie problem z dobraniem ciuchów? Ja nosze już moje spodnie ciążowe (wygodniejsze niż legginsy) mimo ze to dopiero 9 tydzień, mały brzuszek już się pojawił - w poprzedniej nie było nic widać do mniej więcej 15 tyg [emoji28] pozdrawiam was!

Super, że znalazłaś kogoś kto się Tobą dobrze zaopiekuje :) Z tego co kojarzę w UK jest to rzadko spotykane żeby tak się obchodzili z młodą ciążą :)

U nas wie już prawie cała najbliższa rodzina.
Został tylko brat męża ale coś się ostatnio zdzwonić nie mogą :)
Dobrze, mogę sobie oficjalnie pomarudzić [emoji14]
A no i dzieciakom nie mówiliśmy.
Siostrzenica jakby się dowiedziała to by obdzwoniła babcie i ciocie z nowiną.
Tak było w 1szej ciąży jak się dowiedziała [emoji23]
Już od jakiegoś czasu dopytuje czy Szymon będzie miał rodzeństwo więc jakby dostała potwierdzenie to odrazu ogłosiła by nowinę całemu światu [emoji23]

Ja też chciałem mieć małą różnice wieku, góra 3 lata i się udało 😋
Siostra ma 4 lata różnicy i żałuję że tak długo zwlekała, tym bardziej że ma parke i póki co nie bawią się razem ale u każdego rodzeństwa jest inaczej 😊

reklama
Do góry