reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny czy w ciąży można robić balejaż, bo dzisiaj idę i nie wiem czy tylko ściąć włosy czy zrobić jeszcze balejaż
Ja od lutego nie byłam u fryzjera 😭 moje włosy wołają o pomstę 😂 ale czekam do drugiego trymestru z farbowaniem... Słyszałam, że w pierwszym lepiej nie farbować.

reklama
Tylko? 🤣🤣🤣 Wg mnie sporo. Żeby było śmieszne, ze szpitala wyszłam z 3-4kg zapasem, szybko zrzuciłam. Ale jak młodzież odstawiła się od piersi, to wszystko wróciło mi z nawiązką.
Tą ciąże zaczęłam jakieś 5 kg lżejsza, zobaczymy jakie będą efekty w lutym 😉

Do fit to mi duuuzo brakuje, ale ja raczej z tych plaskobrzusznych i wypycha. Nawet nie macica, tylko jakiś ten brzuch taki odstający 😜

Z poprzedniej ciąży mam stanik i jedna bluzkę ciążową. Stanik muszę podrzucić do braff do zwężenia w obwodzie, ale narazie się wstrzymuję. Bliżej zimy się tym zajmę. Ja kupiłam już kilka ciążowek, bo tak jak Wam wczesniej pisałam, już czuję że brzuch rośnie a nie chce wstać rano i nie mieć czego na tyle wciągnąć

Dla mnie to tylko bo przy moich 20 kg to mało 😛 a ze szpitala wyszłam 10 kilo lżejsza a potem szło prawie jak z górki 😉
tylko niestety brzuch do końca nie wrócił i tak sobie teraz tłumacze że teraz większy mam heh 😁

Dziewczyny jak Wy śpicie w nocy? Macie sen ciagiem czy z przerwami? Ja wstaje do 3 razy bo pęcherz mnie budzi a jak ten już 3 raz jest ok 5 lub 6 godz to zasnąć nie mogę...w ciągu dnia chodzę jak zooombie

U mnie z tym z snem różnie, pęcherz mnie nie budzi tylko syn, nie zawsze ale prawie, więc mam przerywany sen, ale na szczęście syn do 8.30 śpi heh 😁 czasami miałam że się obudziłam w środku nocy i do rana nie mogłam zasnąć a jak już zasnęłam to zaraz pobudka syna 😔

Ja w pierwszej ciąży przytyłam 18 kg [emoji85] non stop mogłam jest słodycze, całe szczęście szybko zrzuciłam no ale to było 13 lat temu [emoji6]
Póki co waga stoi, na słodycze w ogóle nie mam ochoty. Ogólnie marny mam apetyt.

Co do brzucha trochę już mi się zaokrąglił ale jeszcze się mieszcze w swoje ubrania [emoji6]

Ja od lutego nie byłam u fryzjera 😭 moje włosy wołają o pomstę 😂 ale czekam do drugiego trymestru z farbowaniem... Słyszałam, że w pierwszym lepiej nie farbować.

Ja tak samo, masakra, muszę jak najszybciej się umówić bo już patrzeć nie mogę na nie, tak się zapuściłam 🤣

Ja w pierwszej ciąży przytyłam 18 kg [emoji85] non stop mogłam jest słodycze, całe szczęście szybko zrzuciłam no ale to było 13 lat temu [emoji6]
Póki co waga stoi, na słodycze w ogóle nie mam ochoty. Ogólnie marny mam apetyt.

Co do brzucha trochę już mi się zaokrąglił ale jeszcze się mieszcze w swoje ubrania [emoji6]

To podobnie do mnie, tylko 3 lata temu heh 😁
jakbym prawie czytała o sobie 😋
A ile lat masz ? 😊

Cześć dziewczyny, szybkie sprawozdanie - trochę mnie to nie było, ale starałam się nadrabiać jak mogłam pominione posty! Obecnie 9t2d; mam już za sobą 2 skany (w ramach upewnienia, ze wszystko dobrze z maluszkiem zostały mi Zaproponowane w związku z wcześniejszym późnym poronieniem), maluszek rośnie i ma się dobrze. Byłam także w klinice w Leeds (mieszkam w UK) specjalizującej się w przypadkach takich jak mój, gdzie zrobiono mi wyniki moczu (wyszedł czyściutki) i na 14.08 mam zaplanowana mała operacje - mianowicie szew na szyjce macicy, prewencyjnie. Zaoferowano mi regularne badanie szyjki i monitorowanie sytuacji, lub szew - wybrałam to drugie.
Niestety moja midwife i szpital, traktują poprzednia ciąże jako „pech” wiec cieszę się, ze znalazłam kogoś; kto zajmie się mną pod katem pilnowania, by tym razem nic złego się nie stało i będzie regularnie badał ciąże. Jest mi dużo lżej na duszy i sercu, pierwsze tygodnie walczyłam z ogromna depresja, a w końcu chciałabym moc się cieszyć ciaza i przestać Zadręczać, ze znowu stracę dzidzie...
Co do mdłości, dalej występują ale już nie tak nasilone. Bardziej osłabienie i takie generalne zmęczenie, wahania nastroju i brak chęci do czegokolwiek. Czekam, aż to minie.
Dziewczyny, tez macie problem z dobraniem ciuchów? Ja nosze już moje spodnie ciążowe (wygodniejsze niż legginsy) mimo ze to dopiero 9 tydzień, mały brzuszek już się pojawił - w poprzedniej nie było nic widać do mniej więcej 15 tyg 😅 pozdrawiam was!

No to ja przed ciążą ważyłam 58 kg, jak tylko byłam po owulacji to już ważyłam 60 kg, a u położnej w 9 tyg. 62 kg, a serio jem mniej, nawet w sumie nie miałam kiedy jeść, jak tylko spałam... u mnie każdy kilogram widać jak cholera, cała rodzina mi się dziwnie przygląda, żadne krótkie spodenki z zeszłego roku na mnie nie wchodzą, a ze spodni mogę chodzić teraz tylko w dwóch parach, przy czym w jednej robi mi się giga brzuch 😅 Zamawiam ciążowe legginsy, bo przyjdzie poranek, że nic na dupę nie wciągnę.
No ja teraz waze 58kg 9 tydz 2dz i minus 2kg

Cześć dziewczyny, szybkie sprawozdanie - trochę mnie to nie było, ale starałam się nadrabiać jak mogłam pominione posty! Obecnie 9t2d; mam już za sobą 2 skany (w ramach upewnienia, ze wszystko dobrze z maluszkiem zostały mi Zaproponowane w związku z wcześniejszym późnym poronieniem), maluszek rośnie i ma się dobrze. Byłam także w klinice w Leeds (mieszkam w UK) specjalizującej się w przypadkach takich jak mój, gdzie zrobiono mi wyniki moczu (wyszedł czyściutki) i na 14.08 mam zaplanowana mała operacje - mianowicie szew na szyjce macicy, prewencyjnie. Zaoferowano mi regularne badanie szyjki i monitorowanie sytuacji, lub szew - wybrałam to drugie.
Niestety moja midwife i szpital, traktują poprzednia ciąże jako „pech” wiec cieszę się, ze znalazłam kogoś; kto zajmie się mną pod katem pilnowania, by tym razem nic złego się nie stało i będzie regularnie badał ciąże. Jest mi dużo lżej na duszy i sercu, pierwsze tygodnie walczyłam z ogromna depresja, a w końcu chciałabym moc się cieszyć ciaza i przestać Zadręczać, ze znowu stracę dzidzie...
Co do mdłości, dalej występują ale już nie tak nasilone. Bardziej osłabienie i takie generalne zmęczenie, wahania nastroju i brak chęci do czegokolwiek. Czekam, aż to minie.
Dziewczyny, tez macie problem z dobraniem ciuchów? Ja nosze już moje spodnie ciążowe (wygodniejsze niż legginsy) mimo ze to dopiero 9 tydzień, mały brzuszek już się pojawił - w poprzedniej nie było nic widać do mniej więcej 15 tyg 😅 pozdrawiam was!
Fajnie ze dobrze sue uklada:)tez mam9t2d a na kiedy termin masz?

reklama

dobrze ze mam troche luzniejszych rzeczy :)

Do góry