reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Ja śpię różnie czasami 22 do 5 lub 12 do 5 z pobudka na siku x 2. W dzień jeszcze czasami podsypiam lub sobie chwilkę po pracy poleże.

Dziewczyny jak Wy śpicie w nocy? Macie sen ciagiem czy z przerwami? Ja wstaje do 3 razy bo pęcherz mnie budzi a jak ten już 3 raz jest ok 5 lub 6 godz to zasnąć nie mogę...w ciągu dnia chodzę jak zooombie
Ja nie śpię, mój pęcherz jest jak zegarek.... Dokładnie o 2.30 w nocy budzi na siku, potem nie śpię do 4, a o 5.30 znowu pobudka na siku i znowu nie mogę usunąć. Zasypiam przed 7 i wstaje po 8. Tyle mojego spania 🙂

Dziewczyny czy w ciąży można robić balejaż, bo dzisiaj idę i nie wiem czy tylko ściąć włosy czy zrobić jeszcze balejaż

Odebrałam wyniki badań i w moczu mam bakterie więc pewnie przypałętało mi się jakieś zapalenie, morfologia też jest wątpliwa, no nie miało kiedy [emoji17]

Ja chyba jutro się wybieram. Aż się boję bo dzisiaj rano i wczoraj przy robieniu śniadania takie osłabienie i mroczki przed oczami że musiałam się położyć w trakcie żeby nie zasłabnąć.

Ja tyle chciałam przed ciążą i oczywiście nie mogłam [emoji24]

Ja też. Ale za bardzo kocham majonez [emoji23]
Poza tym chcieliśmy małą różnicę wieku więc ciągle miałam wymówkę "po co dieta jak chcę zaraz znowu w ciążę zajść" ;) to nic że minęło prawie 20 miesięcy [emoji14]

Ja wzielam sie za siebie bo zawsze bylam szczupla taka normalna te 58 -60kg wazylam no ale tez stres przeprowadzki zrobily swoje

Ja za to zawsze byłam z tych co to tyją na sam widok czekolady :)

Tylko? [emoji1787][emoji1787][emoji1787] Wg mnie sporo. Żeby było śmieszne, ze szpitala wyszłam z 3-4kg zapasem, szybko zrzuciłam. Ale jak młodzież odstawiła się od piersi, to wszystko wróciło mi z nawiązką.
Tą ciąże zaczęłam jakieś 5 kg lżejsza, zobaczymy jakie będą efekty w lutym [emoji6]

Do fit to mi duuuzo brakuje, ale ja raczej z tych plaskobrzusznych i wypycha. Nawet nie macica, tylko jakiś ten brzuch taki odstający [emoji12]

Z poprzedniej ciąży mam stanik i jedna bluzkę ciążową. Stanik muszę podrzucić do braff do zwężenia w obwodzie, ale narazie się wstrzymuję. Bliżej zimy się tym zajmę. Ja kupiłam już kilka ciążowek, bo tak jak Wam wczesniej pisałam, już czuję że brzuch rośnie a nie chce wstać rano i nie mieć czego na tyle wciągnąć

Gdzie zaopatrujesz się w ciążówki?
Ja ciążę zaczęłam +7kg.
W poprzedniej przytyłam 16 kg ale dużo poszło w boczki i ogólne rozlanie. Ciężko było to zgubić. Zobaczymy jak będzie teraz :)

Dziewczyny jak Wy śpicie w nocy? Macie sen ciagiem czy z przerwami? Ja wstaje do 3 razy bo pęcherz mnie budzi a jak ten już 3 raz jest ok 5 lub 6 godz to zasnąć nie mogę...w ciągu dnia chodzę jak zooombie

Jak mnie syn nie budził (a że 2 noce miał ciężkie bo katar) to śpię bez najmniejszej pobudki. Późno się kładę, bo syna usypiamy około 21 a ja padam o 24, o 1. Śpimy za to do 8-9 :)

Ja dzisiaj wizyta na 16.50. Już się nie mogę doczekać, żeby zobaczyć jak rośnie nasza kruszynka :)
Od pierwszej wizyty minęło 3 tyg, mam nadzieję że tam wszystko w porządku :)
I że nie będzie żadnych problemów jak ostatnio ..

Ja chyba jutro się wybieram. Aż się boję bo dzisiaj rano i wczoraj przy robieniu śniadania takie osłabienie i mroczki przed oczami że musiałam się położyć w trakcie żeby nie zasłabnąć.

Ja też. Ale za bardzo kocham majonez [emoji23]
Poza tym chcieliśmy małą różnicę wieku więc ciągle miałam wymówkę "po co dieta jak chcę zaraz znowu w ciążę zajść" ;) to nic że minęło prawie 20 miesięcy [emoji14]

Ja za to zawsze byłam z tych co to tyją na sam widok czekolady :)

Gdzie zaopatrujesz się w ciążówki?
Ja ciążę zaczęłam +7kg.
W poprzedniej przytyłam 16 kg ale dużo poszło w boczki i ogólne rozlanie. Ciężko było to zgubić. Zobaczymy jak będzie teraz :)

Jak mnie syn nie budził (a że 2 noce miał ciężkie bo katar) to śpię bez najmniejszej pobudki. Późno się kładę, bo syna usypiamy około 21 a ja padam o 24, o 1. Śpimy za to do 8-9 :)

Ja dzisiaj wizyta na 16.50. Już się nie mogę doczekać, żeby zobaczyć jak rośnie nasza kruszynka :)
Od pierwszej wizyty minęło 3 tyg, mam nadzieję że tam wszystko w porządku :)
I że nie będzie żadnych problemów jak ostatnio ..
Daj znać jak po wizycie.

Ja wizytę mam 30.07 i nie mogę się doczekać. Ale powiem wam że czas leci jak szalony.

reklama
Ja schudlam 10kg z 70 do 60kg😂
No to ja przed ciążą ważyłam 58 kg, jak tylko byłam po owulacji to już ważyłam 60 kg, a u położnej w 9 tyg. 62 kg, a serio jem mniej, nawet w sumie nie miałam kiedy jeść, jak tylko spałam... u mnie każdy kilogram widać jak cholera, cała rodzina mi się dziwnie przygląda, żadne krótkie spodenki z zeszłego roku na mnie nie wchodzą, a ze spodni mogę chodzić teraz tylko w dwóch parach, przy czym w jednej robi mi się giga brzuch 😅 Zamawiam ciążowe legginsy, bo przyjdzie poranek, że nic na dupę nie wciągnę.

Do góry