reklama
Paola_89
Fanka BB :)
Dziewczyny a jak z kawą pijecie?
Sporadycznie wypije rozpuszczalke ale jakoś teraz w ogóle mnie do niej nie ciągnie teraz przerzuciłam się na inke ona mi teraz najlepiej wchodzi a właśnie mi się skończyła
Brrrownie
U mnie mdłości co drugi dzień. Dzień jest bardzo ok i potem dzień wirówki w żołądku. No i dzisiaj mam znowu dzień mdłości i na nic nie mam siły.Hej jak tam sampopoczucie? Ja bede miala usg 4d 4lipca zeby zobaczyc czy wszytsko prawidlowo sie rozwija i zas 250zl [emoji23]
No 4 lipca to chyba nie
Piję normalnie.Dziewczyny a jak z kawą pijecie?
Znaczy się jak mam dobry dzień to wypije tak jak zwykle dwie rozpuszczalne z mlekiem.
A jak mam taki dzień jak dziś to ledwie kilka łyczków zdzierżę
Potem chyba przez świadomość braku kofeiny boli mnie głowa. I tak w kółko
la_mariquita
Moderator
Inkę piję, no raz na jakiś czas słabą rozpuszczalną z mlekiem, ale powiem Wam, że tak ześwirowałam, że nie piję czarnej i zielonej herbaty, zamiast tego męczę białą i miętęDziewczyny a jak z kawą pijecie?
Paola_89
Ja piłam 2-3 rozpuszczalna ale teraz tylko 1 bo mnie odrzuca po piciu 2-jej. Na szczęście mdłości mi przeszły i mam nadzieje ze już nie wrócą.
Niby mi przeszły te mdłości ale ostatnio mam nawrót na wieczór i dopóki nie pójdę spać to mnie męczą
Inkę piję, no raz na jakiś czas słabą rozpuszczalną z mlekiem, ale powiem Wam, że tak ześwirowałam, że nie piję czarnej i zielonej herbaty, zamiast tego męczę białą i miętę
Możesz pić parzoną i zieloną herbatę ale słabą i tak z raz dziennie, to wtedy na pewno nie zaszkodzi tak gdzieś wyczytałam
Ewq9
Ja dzięki Bogu czuje się dobrze, sporadycznie mdłości, zauważyłam że nasilają się jak długo nic nie jem [emoji38] dlatego ciągle coś podkąszam [emoji16] generalnie od początku nie miałam jakichś problemów, senna jestem na pewno bardziej, idę wcześnie spać i mimo że śpię min 8h to ciężko mi wstać przed 6
Dalej odrzuca mnie od kawy więc nie piję wcale, i od niektórych potraw czy chociażby przypraw [emoji39]
Dalej odrzuca mnie od kawy więc nie piję wcale, i od niektórych potraw czy chociażby przypraw [emoji39]
Hej jak tam sampopoczucie? Ja bede miala usg 4d 4lipca zeby zobaczyc czy wszytsko prawidlowo sie rozwija i zas 250zl [emoji23]
la_mariquita
Moderator
No właśnie mi lekarz tłumaczył, że zielona herbata ma równie dużo kofeiny, co kawa i radzi mi odstawić. Ja w ogóle coca-coli też próbuję nie pić za często, kofeina źle na małe Fasoleczki wpływa, szybciej bije im serduszko między innymi.Możesz pić parzoną i zieloną herbatę ale słabą i tak z raz dziennie, to wtedy na pewno nie zaszkodzi tak gdzieś wyczytałam
ulotnechwile
Ja kawy już od 2 miesięcy nie piłam, odrzuca mnie na sama mysl i nie mam takiej potrzeby
reklama
Brrrownie
Nie wiem ile trzeba by tej coli / kawy / herbaty wypić żeby rzeczywiście wpłynęła na dzidzię około 200 mg kofeiny / dzień jest uznawane za bezpieczną dawkę w ciąży.No właśnie mi lekarz tłumaczył, że zielona herbata ma równie dużo kofeiny, co kawa i radzi mi odstawić. Ja w ogóle coca-coli też próbuję nie pić za często, kofeina źle na małe Fasoleczki wpływa, szybciej bije im serduszko między innymi.
Wiadomo, że w ciąży trzeba zmienić nawyki, niektóre drastycznie. Ale nie dajmy się zwariować