reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Paola dzięki , spróbuję chociaż paracetamol średnio na mnie działa, nawet przy bólach menstruacyjnych musiałam brać ibuprom max a na ból głowy właśnie aspirynę

Z tego co wiem to w ciąży można brać paracetamol a na pewno nie ibuprom 😊 a co do aspiryny to nie mam pojęcia bo nigdy nie brałam😊

reklama
Witam kochane 😘 Bardzo gratuluję wszystkim, które w lutym 2021 będą mamusiami. O dziecko z mężem staraliśmy się 2,5 roku bez pomocy lekarzy. W najmniej spodziewanym momencie okazało się, że będziemy rodzicami 🤗 Bylam już na 3 wizytach u ginekologa, wszystko już jest w porządku, plamienia ustąpiły, dalej biorę duphaston, serduszko pięknie bije. Mój termin 19 luty 🙃

Jak tam samopoczucie mamuśki?
Ja dalej czuję się jak g$@#o w betoniarce.
Przez to humor też mam paskudny.
Wczoraj była euforia po zobaczeniu serducha [emoji3590] a dzisiaj kolejny zjazd emocjonalny :)

Ile kwasu foliowego przyjmujecie? Bo ja brałam Pregna Plus + dodatkowo Folik a wczoraj ginekolog mówiła że to co w witaminach wystarczy.
Nie sprawiła ta lekarka na mnie dobrego wrażenia tak swoją drogą, bardzo olewczo podeszła do mojej wizyty. I teraz nie wiem czy brać jak wcześniej czy rzeczywiście odstawić folik?

reklama
Jak tam samopoczucie mamuśki?
Ja dalej czuję się jak g$@#o w betoniarce.
Przez to humor też mam paskudny.
Wczoraj była euforia po zobaczeniu serducha [emoji3590] a dzisiaj kolejny zjazd emocjonalny :)

Ile kwasu foliowego przyjmujecie? Bo ja brałam Pregna Plus + dodatkowo Folik a wczoraj ginekolog mówiła że to co w witaminach wystarczy.
Nie sprawiła ta lekarka na mnie dobrego wrażenia tak swoją drogą, bardzo olewczo podeszła do mojej wizyty. I teraz nie wiem czy brać jak wcześniej czy rzeczywiście odstawić folik?
Hej, u mnie zależy :) Około południa zaczynają się mdłości, popołudniu zazwyczaj jestem trochę zmęczona i mój facet mnie denerwuje... Miewam dołki. W pracy jest ok, bo sama siedzę :)
Biorę Omegamed optima, tam jest wszystko (tylko DHA mało w jednej tbl, więc biorę 3 DHA i jedną z resztą skłądników). Dodatkowo kupiłam sobie magne B6, ponieważ drży mi powieka od kilku dni (zapewne od kawy, którą od wczoraj ograniczam do 1 kubka). Lekarka powiedziała, że mogę brać. Co do kwasu foliowego, to znalazłam takie info: " Nadmiar kwasu foliowego w ciąży jest wydalany razem z moczem i dlatego nie da się go przedawkować. Podczas ciąży niedobór kwasu foliowego może skutkować rozszczepieniem wargi i podniebienia, wadami serca lub cewy nerwowej."
Ja za to wczoraj miałam mega awanturę z moim facetem :( I skończyło się plamieniem, ale na szczęście miałam umówioną wcześniej wizytę u lekarza i pierwszy raz widziałam jak mojej fasolce bije serduszko <3

Do góry