reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Olunia a jak dowiedziałaś sie o infekcji skoro bezobjawowa?Robiłaś jakiś wymaz?
Właśnie nie... Dlatego nie wzięłam tych leków tylko chyba poczekam do środy na wizytę u mojego gin. A teraz poszłam do lekarza Bo bolal mnie brzuch i Lekarz stwierdził infekcje podczas badania ginekologicznego, nie robił wymazu jedynie pH i badanie wziernikiem.

reklama
Może jeśli infekcja to pomoże większa ilość wody z cytryną wypijana dziennie?

Woda jest lekiem na całe zło, na bóle glowy również ☺

Ja czuje się dobrze, nic mi raczej nie dolega, wiadomo mam czasami lenia i więcej wypoczywam, ale przy córci jest co robić, od rana ciąglę coś, spacerek 1,5 h już za nami, obiadek zjedzony, pranie rozwieszone także teraz jej drzemka 2 h i mój czas na relaks z książką ☺

Kupiłam 1 kg truskawek i mniejszy koszyczek malin, bo mam parcie duże na owoce takie i pomidory 😁
Zaczęłam właśnie ostro pic wodę z cytryna :) ja mam ciagutki do nabiału. A Ty to aktywna mamusia dzięki córeczce :)

Właśnie nie... Dlatego nie wzięłam tych leków tylko chyba poczekam do środy na wizytę u mojego gin. A teraz poszłam do lekarza Bo bolal mnie brzuch i Lekarz stwierdził infekcje podczas badania ginekologicznego, nie robił wymazu jedynie pH i badanie wziernikiem.
Wlasnie sie zastanawiam co tam takiego zobsczyl ze stwierdzil infekcje.Niby ja tez raz robilam przed ciazą profilaktycznie wymaz i tez wyszly mi jakies swinstwa a objawów żadnych nie mialam,ani upławów ani swedzenie.Chyba pójde zrobic teraz profilaktycznie wymaz bo juz sie naczytalam o zakazeniach wewnątrzmacicznych.Niby biore priobiotyki doustny i dowcipny,pije żurawine ale wole sie upewnic czy tam wszystko ok.Może Ty też zrób sobie posiew to będziesz miała jasność czy faktycznie masz infekcje.

Zaczęłam właśnie ostro pic wodę z cytryna :) ja mam ciagutki do nabiału. A Ty to aktywna mamusia dzięki córeczce :)
Apropo wody z cytryną,ja też staram sie pić czesto ale sok z 1grejfruta i 1pomaranczy razem😊w poronionej ciazy na samym poczatku rozłożylo mnie przeziebienie ktore okazalo sie cytomegalią dlatego teraz staram sie nie dopuscic to choroby.Czosnek i naturalna wit.c dziala cuda☺

Wlasnie sie zastanawiam co tam takiego zobsczyl ze stwierdzil infekcje.Niby ja tez raz robilam przed ciazą profilaktycznie wymaz i tez wyszly mi jakies swinstwa a objawów żadnych nie mialam,ani upławów ani swedzenie.Chyba pójde zrobic teraz profilaktycznie wymaz bo juz sie naczytalam o zakazeniach wewnątrzmacicznych.Niby biore priobiotyki doustny i dowcipny,pije żurawine ale wole sie upewnic czy tam wszystko ok.Może Ty też zrób sobie posiew to będziesz miała jasność czy faktycznie masz infekcje.
Nie wien coś tam w środku mu się nie spodobało i stwierdził że wydzielina ale ja nie mam żadnych upławow itd. Zrobię wymaz i będę miała pewność.. Może przez 5 dni nic się nie stanie.. Gorzej jak to się rozwinie to potem ciężej zwalczyć. Też czytałam o tych zakażeniach... Strach zarówno brać leki jak i ich nie brać, nie wiadomo co gorsze

Hey dziewczyny !
jak się czujecie ?
mam pytanie :) dzisiaj byłam u ginekologa ale całkowicie zapomniałam jej powiedzieć ze od wczoraj pobolewają mnie nerki. Bylam w środę na badaniumoczu które wklejam w załączniku.
nie wiecie jaka może być przyczyna bólu w okolicach nerek ?

Kamienie w nerkach, które mogą być spowodowane nieprawidłowa dieta tzn zbyt duża ilość soli, za mało picia wody.

Nie wien coś tam w środku mu się nie spodobało i stwierdził że wydzielina ale ja nie mam żadnych upławow itd. Zrobię wymaz i będę miała pewność.. Może przez 5 dni nic się nie stanie.. Gorzej jak to się rozwinie to potem ciężej zwalczyć. Też czytałam o tych zakażeniach... Strach zarówno brać leki jak i ich nie brać, nie wiadomo co gorsze
Zrób,zrób.Już nawet nie pamiętam ile sie czeka na wyniki,obyś miała już na wizyte ze swoim lekarzem.Ja też w następnym tygodniu zrobie tylko biore luteine i ciekawe czy nie zafałszuję wyników.

Bez
Bez skierowana robisz?

reklama
Hej! Ja byłam dzisiaj potwierdzić ciążę. No i ciąża jest (5/6 tydzień), ale tętno słabo wyczuwalne. Dr mówiła, że może jeszcze tak być i żeby sprawdzić za jakieś 2 tygodnie. Zasiała we mnie ziarnko niepokoju, bo w poprzedniej ciąży w 5 tygodniu już było widać ewidentnie bijące serduszko☹️

Do góry