reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Część wszystkim 🙂
Dzisiaj pierwszy raz słyszałam bicie serduszka ❤️❤️ jestem naprawdę wzruszona 🙂
To moja druga ciąża, pierwszą poroniłam.
Tym bardziej to wszystko przeżywam.
Ciąża według USG jest młodsza 6+5, według okresu 8+2. Miałam dwa tygodnie strachu, bo na pierwszej wizycie nie było zarodka.
Termin na 9 lutego 😁
Powiedzcie jakie witaminy polecacie?
Lekarz wspominał o femibion albo pregna.
Super ❤

reklama
Hej zglaszalyscie już ciążę w pracy?
Ja jeszcze nie. A ktore z Was pracują a które idą na zwolnienie od razu.?Ja zdecydowałam że póki wszystko jest ok to będę pracować. Źle na mnie działa bezczynność😉
Ja już w tym tyg mam wolne. Od 1.07 będę na zwolnieniu. Niestety, taka praca. W pierwszej ciąży długo pracowałam, ale też zupełnie inaczej się czułam, no i nie było tego paskudztwa. Teraz gdyby nie covid, to moze i pociągnęłabym trochę dłużej.
Nie wiem jak sobie poradzę z "siedzeniem" w domu, ale jakoś muszę 😊

A ja zaś mam parcie na pomidory 🤤🤤🤤

Jeśli chodzi o witaminy, to miałam jakieś prenatal kilka kapsuek reklamowych, a ogólnie biorę femibion, wit D3 i teraz duphaston

Ja już w tym tyg mam wolne. Od 1.07 będę na zwolnieniu. Niestety, taka praca. W pierwszej ciąży długo pracowałam, ale też zupełnie inaczej się czułam, no i nie było tego paskudztwa. Teraz gdyby nie covid, to moze i pociągnęłabym trochę dłużej.
Nie wiem jak sobie poradzę z "siedzeniem" w domu, ale jakoś muszę 😊

A ja zaś mam parcie na pomidory 🤤🤤🤤

Jeśli chodzi o witaminy, to miałam jakieś prenatal kilka kapsuek reklamowych, a ogólnie biorę femibion, wit D3 i teraz duphaston
Witaminę D3 bierzesz dodatkowo? W sensie, że w femibion jest za mała dawka? Ja od początku jestem na duphastonie.

Witaminę D3 bierzesz dodatkowo? W sensie, że w femibion jest za mała dawka? Ja od początku jestem na duphastonie.
Tak, mam niewielki niedobór, prawdopodobnie większość z nas ma. I ostatnio po rozmowie że swoim lekarzem kontynuuję d3 niezależnie od witamin dla ciężarnych

Laski, byłam dziś na USG i uwaga, jeden pęcherzyk ale dwa zarodki o dwa bijące serduszka. Może się okazać że będzie jednak styczeń
IMG_20200629_184437.jpg

Laski, byłam dziś na USG i uwaga, jeden pęcherzyk ale dwa zarodki o dwa bijące serduszka. Może się okazać że będzie jednak styczeńZobacz załącznik 1141181
Jak już tu jestem to pogratuluje... moje dwa serdusza maja dzis 3 lata[emoji7]
Bedzie fajnie... powodzenia i spokojnej ciąży. Jakbyś chciała pogadać to gdzieś tu zawsze jestem. Pisz...

reklama
Laski, byłam dziś na USG i uwaga, jeden pęcherzyk ale dwa zarodki o dwa bijące serduszka. Może się okazać że będzie jednak styczeńZobacz załącznik 1141181
czyli bliźniaki jednojajowe chyba ☺️
Super, gratulacje ☺️

Ja tak miałam w mojej pierwszej ciąży, że były dwa zarodki, ale to jeszcze 4/5 tydzień bez serduszek i niestety później nie udało się.
Ale Tobie życzę spokojnych zapewne mniej niż 9 miesięcy, bo bliźnięta to nawet i w 35 tygodniu jest chyba cesarka lub poród naturalny ☺️

Do góry