reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ka przeliczać co do grosza tez nie liczyłam, ale teraz mnw ilość wizt, badania, takie grubsze sprawuvto tak wyszło. Na szczęście rozłożone koszty w czasie, to jakoś mniej serce boli na myśl o wydatkach 🤭

reklama
I żeby kurier przyjeżdżał jak męża nie ma w domu [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Hahah ja zamawiam do paczkomatu [emoji14]
W tak serio to chłop się nie znał na dzieciach więc wierzył jak mówiłam że wszystko jest potrzebne... [emoji14]

Oszaleje moje dziecko właśnie obgryza psu pazury [emoji14]

Hahah ja zamawiam do paczkomatu [emoji14]
W tak serio to chłop się nie znał na dzieciach więc wierzył jak mówiłam że wszystko jest potrzebne... [emoji14]

Oszaleje moje dziecko właśnie obgryza psu pazury [emoji14]
4-5 lat temu jeszcze nie było, teraz to jest moja ulubiona forma dostawy 😁
Maluch ma pomysły, nie ma co 🤣

Może źle to ujęłam z tymi badaniami pretanalnymi. Chodzi mi bardziej o to, że jest o wiele mniejsze prawdopodobieństwo jeśli w rodzinie najbliższej mojej i partnera nie było żadnych przypadków problemów genetycznych i też ze wzgledu na nasz wiek jest o wiele mniejsze prawdopodobieństwo. Wiadomo to nie wyklucza i nie daje nam 100 % pewności, że wszystko będzie okej, jednak ja tej trzeciej ciąży wrzucam bardziej na luz w pewnych aspektach i tyle ;) a wiadomo szanuje zdanie i decyzje każdej z Was, bo to każdego wybór ☺️

Ja mam jeszcze fotelik 0-18 kg maxi cosi cabriofix po Kornelii także będzie dla maleństwa ☺️ wiec w tej ciąży naprawdę wydatki szykują nam się malutkie ☺️

reklama
A czy
Na badania prenatalne dostalam juz skierowanie, ponieważ chorowałam przed ciąża na niedoczynność tarczycy i należą mi sie na nfz. Z tym że panie w recepcji odmówiły zapisania mnie na wizyte, bo lekarz nie napisał daty porodu. :/ chyba poczekam do następnej wizyty i poproszę go o dopisanie, czy myślicie ze powinnam się z nim skontaktować jak najszybciej? Jest jakis problem z terminami na badania prenatalne? Jakie macie doświadczenia?
Ja też mam chora tarczyce i się leczę i pierwsze słyszę że przez to mogę zrobić badania prenatalne na Nfz

Do góry