reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja też mam chora tarczyce i się leczę i pierwsze słyszę że przez to mogę zrobić badania prenatalne na Nfz

Ja słyszałam tylko o tym od lekarza, że takie badania prenatalne są refundowane w przypadku gdy kobieta ma powyżej 35 lat lub gdy były we wcześniejszych ciążach jakieś powikłania i choroby właśnie u dzieciątka.

reklama
Może źle to ujęłam z tymi badaniami pretanalnymi. Chodzi mi bardziej o to, że jest o wiele mniejsze prawdopodobieństwo jeśli w rodzinie najbliższej mojej i partnera nie było żadnych przypadków problemów genetycznych i też ze wzgledu na nasz wiek jest o wiele mniejsze prawdopodobieństwo. Wiadomo to nie wyklucza i nie daje nam 100 % pewności, że wszystko będzie okej, jednak ja tej trzeciej ciąży wrzucam bardziej na luz w pewnych aspektach i tyle ;) a wiadomo szanuje zdanie i decyzje każdej z Was, bo to każdego wybór [emoji3526]

Ja mam jeszcze fotelik 0-18 kg maxi cosi cabriofix po Kornelii także będzie dla maleństwa [emoji3526] wiec w tej ciąży naprawdę wydatki szykują nam się malutkie [emoji3526]
Jasne każdy decyduje za siebie! ;) ja to szanuje :)

My też mamy fotelik po młodym.
Ale wózek muszę kupić.
U nas tez jest piesek Goku, ma 3 lata, ale Kornelka czasami ma tylko dziwne fazy, tak to żyją w harmonii i spokoju [emoji16]
My mamy 2letniego boksera. Kochają się ale młody ma właśnie takie jazdy. [emoji85][emoji85]

Ja też mam chora tarczyce i się leczę i pierwsze słyszę że przez to mogę zrobić badania prenatalne na Nfz
Wczoraj tak powiedział mi lekarz na pierwszej wizycie i dał od razu skierowanie. Panie w recepcji też wiedziały jakie jest wskazanie i mówiły ze potrzebne bedzie jeszcze zaświadczenie od endokrynologa o leczeniu przed ciąża, ale ze moge donieść to później. Jedyne dlaczego mnie nie zapisały to to, że lekarz nie podał terminu porodu 🙈

Wczoraj tak powiedział mi lekarz na pierwszej wizycie i dał od razu skierowanie. Panie w recepcji też wiedziały jakie jest wskazanie i mówiły ze potrzebne bedzie jeszcze zaświadczenie od endokrynologa o leczeniu przed ciąża, ale ze moge donieść to później. Jedyne dlaczego mnie nie zapisały to to, że lekarz nie podał terminu porodu [emoji85]
No to fajnie ze będziesz mogła zrobić na NFZ ;)

Mnie tez czeka kupowanie wszystko od nowa po wozek i fotelik samochodowy pościel łóżeczko doslownie wszystko:) a chodze prywatnie bo na nfz niestety nie mam tu możliwości bo ciezko z ginekologami tutaj a dojezdzac gdzies dalej nie mam takiej mozliwosci bo nie mam zkim dzieci zostawic...

Dziewczyny, jak interpretować normy beta hcg tj. czy 4 tc ciąży to powiedzmy 21-28 dc czy 28-35 dc?
zależy czy 28-35 dni to już jest 5 tydzień.
W ciąży tygodnie liczymy tak, jeśli masz np tak jak ja 6+5 dzień to ja już jestem w 7 tygodniu, jak będę miała np 7+3 to już będzie mówione jakby był 8 tydzień ☺️

reklama
Do góry