reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja dzisiaj duzo zrobilam a jutro bedziemy porzadki robic dalej w kuchni[emoji23]

Podziwiam. Ja ostatnio na porządki domowe wogole nie mam ochoty. A jak coś robię to się musze do tego niezle zmusić... jak tak dalej pójdzie to jeszcze trochę i gotować przestane bo poprostu mi się nie chce :/

reklama
Podziwiam. Ja ostatnio na porządki domowe wogole nie mam ochoty. A jak coś robię to się musze do tego niezle zmusić... jak tak dalej pójdzie to jeszcze trochę i gotować przestane bo poprostu mi się nie chce :/
Pewnie, odpoczywaj póki możesz 😁 bo potem nie będzie zmiłuj 😂

Taaa spadla mi do 11.5 i ogolnie troche wszystko w dół.
Pod koniec ciazy podobno to normalne ze morfologia spada bo dziecko czerpie duzo więcej. Ja przez to mam zwiekszona dawkę zelaza i kwasu foliowego juz do porodu.
Pewnie, odpoczywaj póki możesz 😁 bo potem nie będzie zmiłuj 😂
Juz i odpoczywac ciezko bo kosci bola ;D ogólnie jakies takie zniecierpliwienie tym wszystkim mnie ogarnia. I ta pogoda robi swoje takze tak z dnia na dzień byle przetrwać;D

Pod koniec ciazy podobno to normalne ze morfologia spada bo dziecko czerpie duzo więcej. Ja przez to mam zwiekszona dawkę zelaza i kwasu foliowego juz do porodu.

Juz i odpoczywac ciezko bo kosci bola ;D ogólnie jakies takie zniecierpliwienie tym wszystkim mnie ogarnia. I ta pogoda robi swoje takze tak z dnia na dzień byle przetrwać;D
Ja wlasnie w poniedziałek poprosze o zelazo. Bo po porodzie mi strasznie spadla morfologia Bo mialam duze krwawienie i sie troche boje

reklama
Dzięki że pytasz [emoji2][emoji2]
My od wczoraj w domu, i czuje się dużo lepiej niż w szpitalu. Już mniejsza o to że nikt nie mógł mnie odwiedzić, nawet mąż który mógłby mi pomóc przy dziecku, czy chociaż pomógł się umyć pod prysznicem ( co po cesarce nie jest takie proste). Najbardziej chyba dla mnie depresyjne były inne dziewczyny które miały pokarm a ja niestety nie. Prosiłam pielęgniarki od noworodków żeby dokarmiły mi małego bo ja nie mam pokarmu to słyszałam tylko że mam karmić a nie dokarmiać! No karm jak masz piersi puste... tylko jedna lekarka na obchodzie mnie pocieszała że po cięciu laktacją przychodzi i na czwarty dzień dopiero i żebym się nie przejmowała. A najlepsze to że nie można było mieć swojego laktatora ani butelki a one miały jeden na oddział i to cały czas w ruchu. Koniec końców w domu pokarm się pokazał, ściągam systematycznie laktatorem i daje małemu, ale mam go max 20 ml z jednego odciągnięcia więc go dokarmiam, ale mam nadzieję że już niedługo! Że laktacja ruszy pełną parą [emoji2][emoji2]
@Ewq9 - daj znac jak u Ciebie ! [emoji7]

Do góry