reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Ludzie nie widzą niby 😂 omijają wzrok. Mnie bardziej wkurzaja kasjerki bo to one powinny wolac do przodu. Ja w pracy zawsze mowie dziewczyna zeby wolaly kobiety w ciazy do przodu. Jak jutro pojade do ikea to nie bede sie cackac tylko sama podejde i wbije sie w kolejkę. 😀
A mi się zdarzyło parę razy, że ktoś chciał mnie przepuścić w kolejce tzn. tylko panowie przepuszczali ☺️, bo panie udawały, że nie widzą 🤔 a i nawet parę razy w sklepie otwierano kasę i panie kasjerki brały mnie spoza kolejki 😁 a u nas w osiedlowym sklepiku, gdzie do sklepu wchodzi się pojedynczo to tylko "panowie spod sklepu" zawsze przepuszczają, także... ☺️

Taaa chyba mopa do posprzątania 😂 Powiem szczerze, że jako ciężarna nie poczułam przywilejów tego stanu, zwłaszcza jak gdzieś jest faktycznie długa kolejka to albo nikt nie przepuści albo jedna osoba, co stoi przede mną się zlituje, a sama pchać się nie będę.
Ja byłam dzisiaj w aptece i była 9:50 i stoję ledwo, bo już mi duszno a przede mną jedna pani na bank 60+, druga przy okienku też seniorka 60 + a przy drugim okienku pan dość młody. I stoję tak w sumie stoję, obsłużyła Pani tamtego Pana i mówi, to zapraszam teraz panią ciężarna a ta babka przede mną poszła do okienka a ta mówi, że tamtą panią bym prosiła a ona "ja też operacje miałam" a ja tylko się zaśmiałam 🤣

A mi się zdarzyło parę razy, że ktoś chciał mnie przepuścić w kolejce tzn. tylko panowie przepuszczali ☺️, bo panie udawały, że nie widzą 🤔 a i nawet parę razy w sklepie otwierano kasę i panie kasjerki brały mnie spoza kolejki 😁 a u nas w osiedlowym sklepiku, gdzie do sklepu wchodzi się pojedynczo to tylko "panowie spod sklepu" zawsze przepuszczają, także... ☺️
No mi Panowie koszyk podnoszą 😂 kobiety szybko zapominają ze same kiedys byly w takim stanie 😂 ja to mam w nosie bo mam zdrowie ale jakbym zle sie czula to bym sie nie cackala

U mnie dziś 37+0🎉🤩🎉 Jestem taka szczęśliwa że udało mi się dotrwać 😍 Dziś mam wizytę u lekarza więc dowiem się ile mój pulpecik waży 🤔 Dziewczyny a z tym spaniem to jest jakaś masakra🤯a biorąc pod uwagę że za chwile będą z nami bobaski to raczej nie uda się nadrobić snu i się porządnie wyspać🙈
I u mnie 37+0 😊🤩

reklama
U mnie dziś 37+0🎉🤩🎉 Jestem taka szczęśliwa że udało mi się dotrwać 😍 Dziś mam wizytę u lekarza więc dowiem się ile mój pulpecik waży 🤔 Dziewczyny a z tym spaniem to jest jakaś masakra🤯a biorąc pod uwagę że za chwile będą z nami bobaski to raczej nie uda się nadrobić snu i się porządnie wyspać🙈
Oo to tak jak u mnie, dzisiaj 37+0 😁 ale mi sie nie zapowiada, żeby wydarzyło się coś szybciej 😏 a ja właśnie nie mogę narzekać na sen, bo zasypiam ok północy i wstaje chwilę po 7ej i czuję się mega wyspana, a i w nocy rzadko kiedy wstaje na siusiu 😏 no i mam ostatnio odgroma energii, nawet już ten brzuszek mi nie przeszkadza a mamy remont pokoiku dla małego i kuchni, także, jest co robić przez cały dzień, może to też przez to potem śpię jak dziecko 😁
Ale szczerze to te ostatnie tygodnie bardzo mi się dłużą, cała ciąża zleciała tak szybko a ta końcówka 😔

Do góry