reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
No mnie wkurza to bo maja te swoje godziny seniora a i tak kuzwa robia o 8rano zakupy...a Ty sie spieszysz i stoisz w tej kolejce
Dokładnie. Szczególnie stare baby. Nie dosc ze robią zakupy poza godzinami dla seniorów, to jeszcze jakby nie wiedziały jak to jest stac w kolejce będąc w ciazy z brzuchem sporym...

Ja tez dzisiaj wizyte mam[emoji76]
U mnie dziś 37+0[emoji322][emoji2956][emoji322] Jestem taka szczęśliwa że udało mi się dotrwać [emoji7] Dziś mam wizytę u lekarza więc dowiem się ile mój pulpecik waży [emoji848] Dziewczyny a z tym spaniem to jest jakaś masakra[emoji2962]a biorąc pod uwagę że za chwile będą z nami bobaski to raczej nie uda się nadrobić snu i się porządnie wyspać[emoji85]

To pracodawca w momencie otrzymania zwolnienia musi wysłać do ZUS-u tzw druk Z3. Wtedy ZUS wypłaca zasiłek. Samo zwolnienie od lekarza które widzisz na swoim koncie pue nie wystarczy. Tylko niestety jest tak jak piszesz że pracodawca nie ma określonego konkretnego terminu co do przesłania tego druku. I to jest masakra bo przez to są takie opóźnienia. Mam niestety taką samą sytuację i ciągle się muszę upominać żeby ktoś łaskawie wysłał z firmy te dokumenty 😡
A widzisz, zapomniałam o tym Z3! To teraz już mam jasność, teoretycznie każdy ma rację, biorąc pod uwagę fakt, że teraz już księgowa, która się tym u nas zajmuje, nigdy nie była kompetentna, muszę ją poinformować, co ma zrobić 🤯😂

reklama
Do góry