reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
No to polnoc wybila i moja Kicia sie rozbudzila 😍

@Święta92 za to teraz ja zaczelam czytac o zawinieciu sie pepowina ... !!! 😳🤦‍♀️ Tego lekarz nie jest w stanie wypatrzec na usg?
Ja już to "przechodziłam", w sensie naczytałam się w okresie jak chłopak był chory, a mały się nie ruszał nic a nic i jeszcze wypadła mi wizyta u lekarza :( Później miałam etap na niewydolne łożysko, że jak mało ruchów, to pewnie nie ma siły... A tu leniuszek mi się trafił 😂 W nocy oczywiście była imprezka, a teraz jak jem śniadanie ani drgie - odsypia pewnie 😁 Podobno dzieci często owijają się pępowiną, ale równie szybko się z niej odwijają, ot taka ryzykowna zabawa, więc nawet nie jesteśmy w stanie tego zarejestrować na badaniu.

No i ja juz na nogach :/ specjalnie wieczorem wypita melisa, puszczona komedia żeby wyciszyć się trochę. Pp 22 zasnęłam No i jak zwykle 2 w nocy i oczy jak 5zl.... najgorsze ze sie ułożyć juz ciezko bo od leżenia na boku juz boli biodro i zebra...
U mnie podobnie, kolejna fatalna noc... Coś niby przysnęłam, ale co chwilę pobudka na siku, potem znów problem z zaśnięciem, ból wszystkiego, zgaga i w końcu rano, a ja się czuję jak zwłoki 😭 nawet jeść mi się nie chce, mdli mnie, głowa boli, nos suchy i niedrożny jak zresztą cala noc, a do tego mam cały język i podniebienie poparzone, bo sobie wczoraj przegorącą zupę zjadłam (chłopak wie, że uwielbiam gorące, ale trochę przegiął, a mi rozumek zabrało i zamiast poczekać zjadłam "póki gorące" - miska pusta, a para dalej leciała 😂)

Ja już to "przechodziłam", w sensie naczytałam się w okresie jak chłopak był chory, a mały się nie ruszał nic a nic i jeszcze wypadła mi wizyta u lekarza :( Później miałam etap na niewydolne łożysko, że jak mało ruchów, to pewnie nie ma siły... A tu leniuszek mi się trafił 😂 W nocy oczywiście była imprezka, a teraz jak jem śniadanie ani drgie - odsypia pewnie 😁 Podobno dzieci często owijają się pępowiną, ale równie szybko się z niej odwijają, ot taka ryzykowna zabawa, więc nawet nie jesteśmy w stanie tego zarejestrować na badaniu.
Ale dlatego podczas porodu jest wykonywane KTG, bo na nim wyjdzie jak dziecko sie owinie pępowina. Wtedy spada akcja serca u dziecka. Moja mama przez owiniecie pępowina miała robioną cesarkę właśnie przed terminem porodu

Ja dzis oficjalnie rozpoczynam 39 tydzien. Takze mam nadzieje ze mimo ze we wtorek sie nic nie działo na wizycie itp to jednak się zadzieje wcześniej niż te 2,3 tygodnie ;P
To ja dziś mam dopiero 36+6, a już mam serdecznie dosyć 😭 Ale dla dobra maluszka wolę, żeby jeszcze nie wychodził, jakoś przeżyję ta końcówkę... Wszystkie musimy dać radę, tyle już przeszłyśmy! 😊

Ja fizycznie super sie czuje. Nogi mi nie spuchly jak w pierwszej ciąży. Generalnie nic mi nie jest. Tylko wkurza mnie brak snu😂 ale widocznie organizm nie potrzebuje 😂😂😂
Zazdro, mój ewidentnie potrzebuje snu, ale wyspać się nie może 😂 Na szczęście nogi też mi nie spuchły, ale wolę nie chwalić dnia przed zachodem słońca, jeszcze tego by brakowało!

Oby dzisiaj polozyl podloge i bede szczęśliwa 😀😀😀😀😀😂 jutro chce jechac do ikea ale troche mam cykora. Niby 60 km, 30 min drogi ale jakos boje sie, ze na srodku ikea odejda mi wody 😂 moze wtedy dostane cos w prezencie hahaha😂😂
Taaa chyba mopa do posprzątania 😂 Powiem szczerze, że jako ciężarna nie poczułam przywilejów tego stanu, zwłaszcza jak gdzieś jest faktycznie długa kolejka to albo nikt nie przepuści albo jedna osoba, co stoi przede mną się zlituje, a sama pchać się nie będę.

Ale dlatego podczas porodu jest wykonywane KTG, bo na nim wyjdzie jak dziecko sie owinie pępowina. Wtedy spada akcja serca u dziecka. Moja mama przez owiniecie pępowina miała robioną cesarkę właśnie przed terminem porodu
No ale to dopiero przy porodzie/pod koniec ciąży, a ja się tym stresowałam dużo wcześniej jak nie czułam ruchów :(

reklama
Haha dobre to by byla panika dopiero wśród ludzi[emoji23]
Oby dzisiaj polozyl podloge i bede szczęśliwa [emoji3][emoji3][emoji3][emoji3][emoji3][emoji23] jutro chce jechac do ikea ale troche mam cykora. Niby 60 km, 30 min drogi ale jakos boje sie, ze na srodku ikea odejda mi wody [emoji23] moze wtedy dostane cos w prezencie hahaha[emoji23][emoji23]

Do góry