reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja założyłam, że nie będzie mi się chciało chodzić, poza tym będę spokojniejsza mając dziecko blisko. Zresztą chyba nawet zaleca się w ramach profilaktyki SIDS, by dziecko przez pierwsze pół roku spało w tym samym pokoju co rodzice.
Ja mam specjalny materac który zapobiega śmierci lozkowej niby jest do 4/ 5msc ale to kwestia jak dziecko bd duże 😊 sypialnia i pokój Ignasia jest dość blisko więc raczej z tym problemu nie bd.
Widzisz A słyszałam, że warto malucha od samego p8czatku przyzwyczajać do spania w swoim pokoju i nie zmieniać miejsce zasypiania dziecka

reklama
Ja tez od początku mam zamiar karmić w pokoju małej i przyzwyczaić ja do łóżeczka właśnie tam;D ale zamiar zamiarem a jak wyjdzie w praniu to nie wiem ;D nie wykluczam opcji ze łóżeczko zostanie przestawione do nas haha ;D
U mnie przez pierwszy tydzień mamuska ma przyjechać i ona chce spać z maluszkiem nie będę jej tej przyjemności zabierać 😂🤣 też nie wykluczam że maluch bd u nas w sypialni ewentualnie ja bd spać u Ignasia w pokoju

Ja na razie nie szykuję pokoju dla dziecka, bo nie bardzo mam na to siły, a dwa jak ją już urodzė, to będę chciała mieć przy sobie. I tak przesuniemy nasze łóżko wsyawimi spokojnie łóżeczko dziecka, obok biblioteczki postawię komodę z przewijakiem, w biblioteczce zrobiłam małą rewolucję i uszykowałam sześć najporęczniejszych półek na rzeczy pilne dla dziecka, które będę chciała mieć pod ręką (tzn. leżałam na łóżku i instruowałam przyszlego tatusia, gdzie co ma przestawić i ktore książki w dwóch rzędach ustawić...😲💪☺). Przykleję naklejki na scianach przy łóżeczku i przewijaku z króliczkami i balonami🐇🎈🐇🎈🐇🎈i mniej więczj tak to będzie. Jeśli wyjdzie ładnie, to Wam za dwa tygodnie pokażę😍. Pokòj zrobimy za rok mniej więcej, na razie jest to ciągle pokój gościnny dla przyjezdnych w odwiedziny i na zwiedzanie do nas😍🤗😎. W salonie mamy loggię i tam planuję zrobić taki mini pokój do zabawy, ale to też dopiero w wakacje mniej więcej😀🙆‍♀️🤷‍♀️.
Takie naklejki ?
Mój dzieciaczek pokój zabaw będzie miał u siebie😂🤣 tyle jest fajnych projektów 🤩🤩🤩 z

Załączniki

• Screenshot_20210110-161651_Chrome.jpg
    Screenshot_20210110-161651_Chrome.jpg
    208 KB · Wyświetleń: 42
  • Screenshot_20210110-160232_Chrome.jpg
    Screenshot_20210110-160232_Chrome.jpg
    208,6 KB · Wyświetleń: 41
Hej, ja co prawda nie mam cesarki (przynajmniej planowanej [emoji28]) ale koleżanka ma początkiem lutego. Lekarz sobie zapisał w karcie ciąży że cesarka będzie w 38tc i wypisze jej skierowanie pewnie gdzieś pod koniec stycznia. Ogólnie on pracuje w szpitalu w którym chce rodzić, więc pewnie załatwi wszystko :)
hej dziewczyny - te które maja planowaną cc - jak dużo wcześniej należy się zapisać na termin cesarki do szpitala. To robi lekarz czy Wy? Jak ustalają Wam termin lekarze, na tydzień przed porodem?

Takie naklejki ?
Mój dzieciaczek pokój zabaw będzie miał u siebie😂🤣 tyle jest fajnych projektów 🤩🤩🤩 z
Dokładnie takie będę mieć przez rok w mojej sypialni😋😁😀. Mój facet był zaskoczony tym pomysłem, ale jak mu powiedziałam, że nie wyobrażam sobie, że takie malenkie dziecko będzie przez rok dzielic pokój ze staruchami bez dziecięécych elementów chociażby... i że mamy wyjscie z pokoju gościnnego robily jej pokój i tam to wszystko przykleję i zorganizuję... przeszło mu🤔😀, już chce te naklejki😍, już mu nic nie przeszkadza. Jak dziecko przejdzie spać do swojego pokoju, to pomalujemy ściany i śladu po zającach nie będzie...

reklama
Do góry