reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja z góry zakladam że będę karmić w pokoju u dziecka i myślę żeby dziecko od samego początku spało w swoim pokoju. Chodź moja mama ma przyjechać na pierwsze 2 tyg i ona pewnie bd chciała spać w pokoju u Ignasia ;)
Zobaczymy jak t9 wszytsko wyjdzie ;)
Ja tez od początku mam zamiar karmić w pokoju małej i przyzwyczaić ja do łóżeczka właśnie tam;D ale zamiar zamiarem a jak wyjdzie w praniu to nie wiem ;D nie wykluczam opcji ze łóżeczko zostanie przestawione do nas haha ;D

reklama
Ja z góry zakladam że będę karmić w pokoju u dziecka i myślę żeby dziecko od samego początku spało w swoim pokoju. .
Ja tez od początku mam zamiar karmić w pokoju małej i przyzwyczaić ja do łóżeczka właśnie tam;D ale zamiar zamiarem a jak wyjdzie w praniu to nie wiem ;D nie wykluczam opcji ze łóżeczko zostanie przestawione do nas haha ;D
Ja założyłam, że nie będzie mi się chciało chodzić, poza tym będę spokojniejsza mając dziecko blisko. Zresztą chyba nawet zaleca się w ramach profilaktyki SIDS, by dziecko przez pierwsze pół roku spało w tym samym pokoju co rodzice.

Ja założyłam, że nie będzie mi się chciało chodzić, poza tym będę spokojniejsza mając dziecko blisko. Zresztą chyba nawet zaleca się w ramach profilaktyki SIDS, by dziecko przez pierwsze pół roku spało w tym samym pokoju co rodzice.
Ja wiem, ze nie bedzie mi sie chcialo chodzic 😂baaa nawet wstawać 😂 po 2 tygodniach pamietam, ze wyglądałam jak zombie 😁takze ja juz sie nie oszukuje z niczym 😂 corka starsza miala spac w łóżeczku u siebie, miala jesc same zdrowe rzeczy, mialo byc brak tv 😂yhymmm.. I ogolnie Miała sie mnie slychac😁 z reszta ja bym spokojnie nie spala jak taki maluszek bylby w drugim pokoju. Ja patrzylam ciagle czy oddycha 😁

Ja na razie nie szykuję pokoju dla dziecka, bo nie bardzo mam na to siły, a dwa jak ją już urodzė, to będę chciała mieć przy sobie. I tak przesuniemy nasze łóżko wsyawimi spokojnie łóżeczko dziecka, obok biblioteczki postawię komodę z przewijakiem, w biblioteczce zrobiłam małą rewolucję i uszykowałam sześć najporęczniejszych półek na rzeczy pilne dla dziecka, które będę chciała mieć pod ręką (tzn. leżałam na łóżku i instruowałam przyszlego tatusia, gdzie co ma przestawić i ktore książki w dwóch rzędach ustawić...😲💪☺). Przykleję naklejki na scianach przy łóżeczku i przewijaku z króliczkami i balonami🐇🎈🐇🎈🐇🎈i mniej więczj tak to będzie. Jeśli wyjdzie ładnie, to Wam za dwa tygodnie pokażę😍. Pokòj zrobimy za rok mniej więcej, na razie jest to ciągle pokój gościnny dla przyjezdnych w odwiedziny i na zwiedzanie do nas😍🤗😎. W salonie mamy loggię i tam planuję zrobić taki mini pokój do zabawy, ale to też dopiero w wakacje mniej więcej😀🙆‍♀️🤷‍♀️.

Tez właśnie myśleliśmy o uszku ale jak przyszlo do kupna to w każdym coś nie pasowało. A to za niski, a to za mieki itp itd. I cena tez zrobila swoje ;/ i właśnie nie wiemy czy inwestować i brac czy znaleźć coś innego np jakies krzesło bujane. Czy wogole będę korzystać z tego
Jak cos polecam uszaki poszukac na olx ;) my ostatecznie kupilismy w ikea ale na olxie duzo korzystniejsze ceny ;)

Myślałam nad zakupem literek, ale ostatecznie padło na girlandę. Artystka ze mnie żadna, talentu plastycznego też nie mam - na szczęście girlanda była prosta do zrobienia ;)

W kwestii mebli do karmienia - ja w pokoju, który stał się pokojem dziecka, miałam kanapę, więc już została, bo była w zasadzie nowa. Jednym bokiem stoi przy boku łóżeczka, więc zawsze mogę podłożyć poduchę pod plecy i wygodnie usiąść lub położyć. Chociaż nie wiem czy będę w ogóle karmiła w pokoju dziecka, bo na razie w nocy maluch będzie spał w dostawce w sypialni, a w ciągu dnia może będzie mi wygodniej w salonie - czas pokaże ;)

Ja mam u dzieci literki z imionami na łóżku❤i jeszcze na pewno bede miala dla malego literki z imieniem tesciowa mi zamowi😁

reklama
Do góry