reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny ta masc na pupę bephanten jest sprawdzona ? Bo znajoma mi napisała że ona podobno jest zbyt mocna i nie powinno się jej dlugo stosować jedynie w przypadku odparzen. Jakie macie opinie?
Dzisiaj na szkole rodzenia polecała właśnie Bephanten, zwykłą maść do smarowania po myciu pupci i, jak dobrze zrozumiałam, też na jakieś zaczerwienienia, muszę sprawdzić jaką mam, bo też myślałam, że ona tylko na odparzenia.

reklama
Ja biorę linomag zielony :) siostra używała przy dwójce dzieci i kolejna też używa :)
Ja linomag też jakiś mam (maść pod pieluszkę chyba tak było nazwane na stronie i kartonik biało zielony), ale już się gubię co na co jest 😂 A nie, to linoderm plus jest 🤦 ale o linomag A+E coś mówiła dziś na szkole rodzenia 🤔

My pewnie nic nie będziemy odkładać, patrząc po tym jak wszystko drożeje, 500+ jak dostaniemy, to pewnie na bieżące potrzeby maluszka pójdzie, ew. jakieś wizyty u lekarzy, fizjoterapeutów, a później zajęcia dodatkowe itd. a każdą nadwyżkę odkładamy na "czarną godzinę". Dzieciak będzie musiał sobie sam w życiu radzić, my też nic od rodziców nie dostaliśmy (tylko się mojej starszej siostrze poszczęściło, bo dostała od rodziców mieszkanie), stąd tak ciężko się usamodzielnić :(
My na wszystko zapracowaliśmy tez sami. Kredyt na mieszkanie.. Maz pracuje od 7 do 15 przychodzi na obiad i o 17 do 24 jeszcxe u siebie w firmie. Jednym slowem zapierd****. Bo niestety w zyciu nic nir ma za darmo.

Haha skąd ja znam.to 😂🤣
Ja podsluchalam rozmowe męża ( oczywiście nie chcący😂🤣) szykuje dla mnie prezent jak wrócę ze szpitala - zloty lancuszwk z Matką Bożą. Będę udawala zaskoczona haha
Ja to pewnie nic nie dostanę 😂 chociaż łańcuszka akurat bym nie chciała, bo nie noszę, a zwłaszcza z motywem kościelnym, ale tyle to myślę, że wie. Chociaż z facetami to różnie, mówiłam mu kiedyś (jak sama ogarniałam co jest czym) czym się różnić śpioch od pajaca, co to body, półpajac i rampers, a jak dziś pokazała na szkole rodzenia lalkę w śpiochu i pytała panów jak to odzienie się nazywa to żaden nie wiedział 😂

Dziewczyny, powiedzcie proszę ile wasze maleństwa ważyły przy ostatniej wizycie. Mi lekarz powiedział w 33t6d, że mała waży ok. 1900 i stwierdził, że nie jest źle, ale mogłaby ważyć trochę więcej, kazał pić nutridrinki i następna wizyta za dwa tygodnie i trochę się martwię, że mała za wolno przybiera 🥺 jak to u was wygląda?
Faktycznie mało waży, ale skoro lekarz mówi, że jest ok, to chyba nie ma się czym martwić :) Mój na ostatniej wizycie ważył 1660g, ale to był 30 tydzień bodajże, z USG wyszło, że jest o tydzień większy, kolejną wizytę mam teraz w środę (34+5) i obstawiam minimum 2,5kg, wręcz obawiam się w drugą stronę, że za dużo mu przybędzie, w żadną stronę nie jest za dobrze 😔

Ja to pewnie nic nie dostanę 😂 chociaż łańcuszka akurat bym nie chciała, bo nie noszę, a zwłaszcza z motywem kościelnym, ale tyle to myślę, że wie. Chociaż z facetami to różnie, mówiłam mu kiedyś (jak sama ogarniałam co jest czym) czym się różnić śpioch od pajaca, co to body, półpajac i rampers, a jak dziś pokazała na szkole rodzenia lalkę w śpiochu i pytała panów jak to odzienie się nazywa to żaden nie wiedział 😂
Doszłam do stwierdzenia, że nazwy mężczyznom niepotrzebne 😁 ważne, żeby wiedzieli co i kiedy ubrać a przede wszystkim gdzie to leży w szafie 😁

Ja witamine d daje tylko do maja pozniej od września 😁 a witaminy c nie widzę potrzeby dawac zdrowemu dziecku, ewentualnoe przy przeziębieniu. A woda morska bardzo mi pomogla przy corce jak miala katar jak byla malutla 😁
No więc co dziecko to inne metody, trzeba testować. Ja zobaczę co powiedzą przy wypisie, ale witaminę d raczej będę podawać, przynajmniej na początku, cały czas, a z witaminę c to jeszcze nie wiem ;)

To chyba jakieś grube ploty o tym 500+ No to jest tak głupie ze aż niemożliwe 😂 chociaż w tym kraju to już nic nie zdziwi XD ja coś słyszałam że mają robić w formie bonów czyli powrót do komuny ❤
No to też słyszałam, ale wszystko to są takie wiesz, wymysły pismaków, niektóre pewnie nawet z palca wyssane, bez żadnego zalążka prawdy, chociaż kto wie co wymyślą, żeby zmusić ludzi do szczepień. Wielu zmusili (albo raczej skusili) tym marnym 500+ na powiększenie rodziny, niestety niektórzy dla kasy zrobią wszystko.

reklama
No to super! Ja udawałam zaskoczona jak miał mi sie oświadczyć a wszystkie wiadomosci z jego siostra czytalam co planują 😂😂😂 moj tak balowal po urodzeniu corki ze czekalam na niego w szpitalu na walizkach 3 h 😂
Oni są niemożliwi. Mój legionista wpadł na pomysł że jak urodze dziecko wystrzeli fajerwerki z kolegami pod szpitalem😂🤣 on i jego chore pomysly

Ostatnia edycja:
Do góry