reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Wyślesz swoją listę albo screeny
U mnie dużą część kwoty stanowią "witaminy" + dwie pozycje były zupełnie niezwiązane z ciążą (krople do oczu i tabletki Sylimarol).
Z kolei sporo rzeczy, które Ty zamawiałaś (Pampersy, wkładki laktacyjne, podkłady higieniczne...) już miałam kupione wcześniej. Screenshot_20210109-011807.png

Ostatnia edycja:
reklama
Żebym ja to liczyła 😂 zamawiałam/kupowałam różne rzeczy w różnych miejscach, więc ciężko powiedzieć, ale jakoś mnie ta kwota nie dziwi :/ Sprawdziłam i pierwsze takie apteczne zamówienie miałam na niecałe 160zł, ale nie było tam wieeelu rzeczy, które kupowałam gdzie indziej (pieluchy, szczotka, nożyczki, chusteczki nawilżane, podkłady, żel do mycia, jakieś inne kosmetyki), także mogłam wydać na to wszystko nawet więcej, a jeszcze parę rzeczy mam do kupienia :o
Ja też musze jeszcze tyle rzeczy kupić... Masakra

No niestety to się uzbierało, ja też kupowałam na parę razy, i na 2-3 msc rozłożyłam zakupy, trochę przez allegro, trochę w sklepie z akcesoriami dla dzieci a trochę w superpharm i nawet więcej wyszło napewno, sam termometr bezdotykowy 160zl także. Też nie wiedziałam że wyprawka tyle kosztuje, a ludzie się 500+ jarają 😂 wiadomo zawsze spoko dodatkowy pieniądz ale to nie załatwia wydatków XD jednak tyle dobrze ze to zakupy w większości pewnie tylko jednorazowe bo też nie wiadomo czy wszystko będziemy używać a druga część wystarczy na dłużej:) a co jeszcze będziesz kupować?
Powiem Ci, ze te 500 plus niech sobie w kieszeń schowaja😂 wolalabym, żeby ich nie było a życie bylo tańsze😂. A druga moja propozycja taka tylko dla tych co maja umowy i odprowadzaja podatki 😂 my corki 500 plus zbieramy bo traktujemy, ze tych pieniędzy nie ma, bo nie robiliśmy dziecka dls tych pieniędzy przecież a musimy i tak zapewnic jej życie 😁i takim sposobem moja corka ma więcej oszczędności niż ja 😂bo moje konto na koniec miesiąca wyglada pusto 😂

No niestety to się uzbierało, ja też kupowałam na parę razy, i na 2-3 msc rozłożyłam zakupy, trochę przez allegro, trochę w sklepie z akcesoriami dla dzieci a trochę w superpharm i nawet więcej wyszło napewno, sam termometr bezdotykowy 160zl także. Też nie wiedziałam że wyprawka tyle kosztuje, a ludzie się 500+ jarają 😂 wiadomo zawsze spoko dodatkowy pieniądz ale to nie załatwia wydatków XD jednak tyle dobrze ze to zakupy w większości pewnie tylko jednorazowe bo też nie wiadomo czy wszystko będziemy używać a druga część wystarczy na dłużej:) a co jeszcze będziesz kupować?
Butelkę muszę dokupić i chyba wybiorę Link do: AVENT BUTELKA ANTYKOLKOWA NATURAL 125ml 2.0
Przewijak pościel na kołderke, i komplet pościeli do gondoli i muszę jeszcze popatrzeć co potrzebuje

Dziewczyny ta masc na pupę bephanten jest sprawdzona ? Bo znajoma mi napisała że ona podobno jest zbyt mocna i nie powinno się jej dlugo stosować jedynie w przypadku odparzen. Jakie macie opinie?

reklama
Dziewczyny ile wasza wyprawka apteczna wyniosła? Ja w koszyku mam na ponad 400 zł A to nie koniec..
U mnie 175 coś takiego :) a mam tylko dokupić witaminy, płyn do higieny. Część rzeczy mam już od siostry :) chusteczki kupowałam w Rossmannie, pampersy duża pakę kupiłam bo miałam bon do Hebe do tego płatki kosmetyczne i patyczki higieniczne :) na promocji w Lidlu pampersy :)

Ostatnia edycja:
Do góry