Trzymam kciuki! Mnie najgorzej swedzi w nocy tez sobie pojde w czwartek na badania. Ja wczoraj mialam tez duze u lekarza mi sie wydaje. Musze sobie załatwić cisnienienomierzWłaśnie w czwartek musze zrobić rano wszystkie badania a w południe na usg. Zobaczymy czy wszystko ok. Chociaz dzisiaj i ciśnienie podwyższone. Takze nie wiele powiedział dopóki nie zobaczy wyników.
reklama
Ja juz przed ciążą miałam problemy z rwą ale wtedy mogłam wziąć coś przeciwbólowego a teraz muszę się męczyć, wczoraj i dzisiaj pracowite dni miałam i pewnie dlatego teraz tak mnie boli a to jeszcze nie koniec dnia oo to Ci zazdroszczę, że już masz spokój z ciuszkami, najgorsze to prasowanie. Ja już walizkę do szpitala mam prawie spakowaną, jeszcze parę drobiazgów mi zostało, ale mam zapisane na kartce na lodówce, żeby w razie paniki pamiętać o tej reszcieJa ostatnią wizytę miałam 21.12, ale nie robiła mi usg, ale obstawiałam już wtedy ok. 2kg, więc mój na pewno więcej teraz będzie ważył Oby ten apetycik utrzymał mu się po urodzeniu!
Na szczęście po tej wizycie 13.01. też już mam wizyty co 2 tygodnie
Ja już ubranka mam wyprane i póki co schowane, jeszcze tylko kilka dokupię, wczoraj kupiłam walizkę, więc myślę, że na dniach zacznę się pakować.
Oj z rwą miałam problem jakoś w połowie ciąży, chodzić nie mogłam, a w nocy ryczałam z bólu, na szczęście po jakimś czasie się mały przekręcił i od tamtego czasu mam spokój.
A Twój maluszek jak będzie miał na imię?
Co do imienia to dalej nie uzgodniliśmy z mężem ja się upieram przy Damianie a mąż bardzo nie chce, ale oboje myślimy nad Erykiem albo Bartkiem, myślę, że pewnie dopiero jak się mały urodzi to coś uzgodnimy
Oj mnie też właśnie swędzi całe ciało od jakiegoś czasu, myślałam, że to może przez proszek do prania a mama mi powiedziała, że skóra się rozciąga i dlatego swędzi, u mnie w morfologii też miałam parę niedoborów ale Doktor nic nie mówiła, także nie wiem. Mam nadzieję, że u Ciebie to nic poważnegoJa dzisiaj po dodatkowej wizycie w poradni. Stwierdzilam ze tydzien czekać do planowej to dlugo z tym swedzeniem, oslabieniem itp... doktor stwierdzil ze morfologia faktycznie slaba, zalecił większe dawki żelaza, do zrobienia na cito usg w czwartek. I na cito w czwartek podstawowe badania + wątrobowe + jonogram i parę innych... nie wiele powiedział, najpierw chce zerknąć badania. Takze my do czwartku w niepewności
Ja dzisiaj jakos mam spadek mocy. Wypralam firanki i zawiesiłam bo byly czarne to nic ze remont dalej trwa ale mamy przerwe do poniedziałku organizuje mężowi urodziny w sobotę, i sprzatam mieszkanie. Powoli zastanawiam sie nad menu. Tyle roboty nie wiem jak ja dam rade.... Mieliśmy robic w knajpie ale zamkniete.... Ehh. Mam nadzieję, ze z przemęczenia nie urodzę w starego urodziny
Ja tez mam właśnie taka nadzieje. Mam nadzieje ze to tylko falszywy alarm i taki urok końca mojej ciąży... został miesiąc takze juz bym chciała dotrwać do końca bez większych komplikacji.Oj mnie też właśnie swędzi całe ciało od jakiegoś czasu, myślałam, że to może przez proszek do prania a mama mi powiedziała, że skóra się rozciąga i dlatego swędzi, u mnie w morfologii też miałam parę niedoborów ale Doktor nic nie mówiła, także nie wiem. Mam nadzieję, że u Ciebie to nic poważnego
Mnie tez swedzi dziewczyny... piersi, brzuszek... nawet tylek (mi sie rozciaga ). Jak posmaruje balsamem to jest lepiej. Podpytam o to lekarza w piatek, czy to normalne czy lepiej sprawdzic sie na ta cholestaze (czy jak to sie nazywa).Ja tez mam właśnie taka nadzieje. Mam nadzieje ze to tylko falszywy alarm i taki urok końca mojej ciąży... został miesiąc takze juz bym chciała dotrwać do końca bez większych komplikacji.
marta18691
Fanka BB :)
To sporo badanJa dzisiaj po dodatkowej wizycie w poradni. Stwierdzilam ze tydzien czekać do planowej to dlugo z tym swedzeniem, oslabieniem itp... doktor stwierdzil ze morfologia faktycznie slaba, zalecił większe dawki żelaza, do zrobienia na cito usg w czwartek. I na cito w czwartek podstawowe badania + wątrobowe + jonogram i parę innych... nie wiele powiedział, najpierw chce zerknąć badania. Takze my do czwartku w niepewności
Sluchajcie mam taka zagwozdke dzisiaj z mezem chodzilam troche po sklepie, dosc szybko sie zmeczyla az dostalam bolu brzucha/podbrzusza, z prawej strony. Mysle ze to kolka bo juz prawie przeszlo... ale zaczelam sie zastanawiac czy nie skurcze jeszcze mamy sporo czasu bo ja akurat mam termi na koncowke lutego. Ale tak sie zastanawiam... jak odroznic takie skurcze? Doswiadczone Mamy - jak Wy to czujecie???
Idzie bol od samej gory w dół, i boli jak na miesiaczke. Twardy brzuch jak skala. Ja serio w pierwszej ciąży nie miałam, a teraz mam coraz wiecej i częściejSluchajcie mam taka zagwozdke dzisiaj z mezem chodzilam troche po sklepie, dosc szybko sie zmeczyla az dostalam bolu brzucha/podbrzusza, z prawej strony. Mysle ze to kolka bo juz prawie przeszlo... ale zaczelam sie zastanawiac czy nie skurcze jeszcze mamy sporo czasu bo ja akurat mam termi na koncowke lutego. Ale tak sie zastanawiam... jak odroznic takie skurcze? Doswiadczone Mamy - jak Wy to czujecie???
reklama
No zaczekamy do czwartku i zobaczymy. Cosnienie tez dzis 138/88 gdzie wartość maksymalna w ciazy chyba powinna być 140/90. W porównaniu do wcześniejszych pomiarów to wydaje się duzo. Mam nadzieje ze nic się nie dzieje ale lepiej sprawdzić niz potem żałowaćTo sporo badan