reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
A który masz wtedy tydzień? U mnie będzie 34+5 😊 Też czekam z niecierpliwością, szczególnie, że w okolicy świąt się mało ruszał i gdyby nie testy na covid na izbie i późniejsze ożywienie malucha, pewnie bym pojechała sprawdzić, czy wszystko ok. Myślałam też, żeby pójść na wizytę prywatnie, ale jak sobie policzyłam, ile usg miałam już w ciąży (chyba koło 12/13 było), to nie chciałam dawkować Czarusiowi kolejnego :(
Bardzo podobnie do Ciebie, bo 34+6tc a na ostatniej wizycie 30.12 mały ważył już 1937g. I był to 32+6tc teraz wizyty mam już co dwa tygodnie 🙂 właśnie piorę małemu ubranka, jutro prasowanie ale pewnie rozłożę to na dwa dni bo jak dłużej stoję na nogach to rwa kulszowa się odzywa i ciężko cokolwiek zrobić 😔 daj znać po wizycie jak z Twoim Czarusiem 😏

I ja mam 13 ;) zapytam O KTG bo nic nie wspominał dotychczas na ten tamat. Mam nadzieję że maluszek się obrocil prawidłowo
Moja Doktor też nic nie wspominała o ktg ale mi się wydaje, że u nas dopiero w szpitalu przed porodem robią ( tak kojarzę jak siostra rodziła) u mnie juz od jakiegoś czasu mały odwrócony jest prawidłowo 🙂 no i Pani Doktor kazała się nastawić na poród naturalny 😏 daj znać jak będziesz po wizycie.

Bardzo podobnie do Ciebie, bo 34+6tc a na ostatniej wizycie 30.12 mały ważył już 1937g. I był to 32+6tc teraz wizyty mam już co dwa tygodnie 🙂 właśnie piorę małemu ubranka, jutro prasowanie ale pewnie rozłożę to na dwa dni bo jak dłużej stoję na nogach to rwa kulszowa się odzywa i ciężko cokolwiek zrobić 😔 daj znać po wizycie jak z Twoim Czarusiem 😏
Ja ostatnią wizytę miałam 21.12, ale nie robiła mi usg, ale obstawiałam już wtedy ok. 2kg, więc mój na pewno więcej teraz będzie ważył 😂 Oby ten apetycik utrzymał mu się po urodzeniu!
Na szczęście po tej wizycie 13.01. też już mam wizyty co 2 tygodnie :)
Ja już ubranka mam wyprane i póki co schowane, jeszcze tylko kilka dokupię, wczoraj kupiłam walizkę, więc myślę, że na dniach zacznę się pakować.
Oj z rwą miałam problem jakoś w połowie ciąży, chodzić nie mogłam, a w nocy ryczałam z bólu, na szczęście po jakimś czasie się mały przekręcił i od tamtego czasu mam spokój.
A Twój maluszek jak będzie miał na imię? 😏

Ja dzisiaj po dodatkowej wizycie w poradni. Stwierdzilam ze tydzien czekać do planowej to dlugo z tym swedzeniem, oslabieniem itp... doktor stwierdzil ze morfologia faktycznie slaba, zalecił większe dawki żelaza, do zrobienia na cito usg w czwartek. I na cito w czwartek podstawowe badania + wątrobowe + jonogram i parę innych... nie wiele powiedział, najpierw chce zerknąć badania. Takze my do czwartku w niepewności ;)

Ja dzisiaj po dodatkowej wizycie w poradni. Stwierdzilam ze tydzien czekać do planowej to dlugo z tym swedzeniem, oslabieniem itp... doktor stwierdzil ze morfologia faktycznie slaba, zalecił większe dawki żelaza, do zrobienia na cito usg w czwartek. I na cito w czwartek podstawowe badania + wątrobowe + jonogram i parę innych... nie wiele powiedział, najpierw chce zerknąć badania. Takze my do czwartku w niepewności ;)
Jakie wątrobowe dostalas?

Alat, aspat, bilirubinę,
Zrob sobie dodatkowo fosfataze alkaiczna czy jakos tak. U mnie np to zawszs mam wysokie i mnie swedzi... A aspat i alat w normie. Ostatnio mi dal na kwasy zolciowe i mam w normie i stwierdził, ze nic mi nie bedzie z podwyższona fosfataza. A w poprzedniej ciazy np mialam tabletki a i tak roslo i musialam szybciej byc w szpitalu takze nie rozumiem takiej zmiany 😂ale sobie pojde w tygodniu zrobić jeszcze ta fosfataze i zobaczymy co mi wyjdzie jak urośnie to zadzwonie do niego i go opitole 😂

reklama
Zrob sobie dodatkowo fosfataze alkaiczna czy jakos tak. U mnie np to zawszs mam wysokie i mnie swedzi... A aspat i alat w normie. Ostatnio mi dal na kwasy zolciowe i mam w normie i stwierdził, ze nic mi nie bedzie z podwyższona fosfataza. A w poprzedniej ciazy np mialam tabletki a i tak roslo i musialam szybciej byc w szpitalu takze nie rozumiem takiej zmiany 😂ale sobie pojde w tygodniu zrobić jeszcze ta fosfataze i zobaczymy co mi wyjdzie jak urośnie to zadzwonie do niego i go opitole 😂
Właśnie w czwartek musze zrobić rano wszystkie badania a w południe na usg. Zobaczymy czy wszystko ok. Chociaz dzisiaj i ciśnienie podwyższone. Takze nie wiele powiedział dopóki nie zobaczy wyników.

Do góry