reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja dzisiaj kupiłam pake pampersow z pampers 72 sztuki to akurat na szpital będę miała, a siostra mi z Lidla wezmie lupilu, bo widziałam, że promocja, bo w biedronce nie dostałam 1. Dokupiłam płatki kosmetyczne i patyczki higieniczne. Jeszcze muszę szczotkę ogarnąć dla małej, nożyczki, dla siebie tantum Rosa i dla małej witaminę d3 i smoczek i maseczki dokupić na szpital :) w poniedziałek będę miała paczkę z apteki i zacznę pakowanie :)
Aż tyle pieluch do szpitala bierzesz? :o Ja kupiłam tylko 26szt. w rozmiarze 1 i potem mam podobną paczkę 2 od siostry, a rozmiarowo dużo się nie różnią, ale do szpitala myślałam, że tylko te 1 wezmę :D W sumie nawet nie wiem, czy trzeba brać, bo w szpitalu raczej mają, nie kojarzę, żeby na liście wyprawkowej do szpitala podawali pieluchy, w razie czego chłopak dokupi 🤪 Póki co zaczęłam szykować rzeczy do walizki, bo kupione prawie wszystko już mam, ale nie mam jeszcze walizki, takiej małej, więc gromadzę wszystko w łóżeczku 😂

reklama
Aż tyle pieluch do szpitala bierzesz? :o Ja kupiłam tylko 26szt. w rozmiarze 1 i potem mam podobną paczkę 2 od siostry, a rozmiarowo dużo się nie różnią, ale do szpitala myślałam, że tylko te 1 wezmę :D W sumie nawet nie wiem, czy trzeba brać, bo w szpitalu raczej mają, nie kojarzę, żeby na liście wyprawkowej do szpitala podawali pieluchy, w razie czego chłopak dowiezie. Póki co zaczęłam szykować rzeczy do walizki, bo kupione prawie wszystko już chyba mam, ale nie mam jeszcze walizki, takiej małej, więc gromadzę wszystko w łóżeczku 😂
Raczej odejmę z tej paczki, ale wstępnie pake mam jakby co 😅

Aż tyle pieluch do szpitala bierzesz? :o Ja kupiłam tylko 26szt. w rozmiarze 1 i potem mam podobną paczkę 2 od siostry, a rozmiarowo dużo się nie różnią, ale do szpitala myślałam, że tylko te 1 wezmę :D W sumie nawet nie wiem, czy trzeba brać, bo w szpitalu raczej mają, nie kojarzę, żeby na liście wyprawkowej do szpitala podawali pieluchy, w razie czego chłopak dokupi 🤪 Póki co zaczęłam szykować rzeczy do walizki, bo kupione prawie wszystko już mam, ale nie mam jeszcze walizki, takiej małej, więc gromadzę wszystko w łóżeczku 😂
Ja biore 30 sztuk pampersow. Ale wydaje mi sie ze za dużo będzie 😂chyba ze srajda sie urodzi 😂

Dziewczyny a jakie ubranka pakujecie do szpitala ? U mnie mala w 32tc miala 2200g. Wiec zakładam że będzie ponad 3 kilo. Ale chyba planuje wziąć ubranka w rozmiarze 56 tylko, jak uważacie?

reklama
Hmm a to nie jest tak że jak się dziecko rodzi to przysługuje mu 2 tygodnie urlopu (urlop ojcowski ?). Chociaż nie wiem jak to jest jak nie jesteście małżeństwem, bo u mnie mąż bierze właśnie po porodzie te 2 tygodnie i to nie schodzi z urlopu ani nic.
Ja też sama. Narzeczony wezmie kilka dni wolnego, ale też na długo sobie nie może pozwolić. Tyle co mamę poproszę, żeby chwilę się zajęła jak będę chciała jeść lub coś a tak nie chce, żeby mi pilnowała, bo swoje już nabawiła. A wieczorem siostra będzie przychodziła i mi małą będzie rozpieszczała i nosiła [emoji1787]
Screenshot_20210102-175818_Messenger.jpeg

Do góry