Ja mam pierwsze KTG zapisane na końcówkę stycznia dopieroDziewczyny robilyscie KTG?
reklama
kwiatek250
Fanka BB :)
Sprawdzili wszystko co mogli, bo oni jak mnie tam widzą, a polowa ekipy szpitala mnie już zna i na pamięć mają wyryte moje problemy, ale to dobrze!! poza standardowymi badaniami ciąży i dziecka, badali Covid, płuca, serce, macicę, nawet mi paluchy włożyli i sprawdzili czy szew się trzyma i szyjka zamknięta, choć moja lekarz nie pozwala już tego robić, no i najgorsze nacisnęlu mi lekko raz miejsce, w którym mnie bolało, więc łzy mi trysnęły już porządnie i lekarz mnie na szczęście na łóżku przytrzymał. I tak stanęło na nerwobólu, naciągnięty mięsień i ja wiem już, że sama sobiecto zrobiłam, jak się systematycznie podciągałam na łóżku... już mam inną metodę teraz. Chyba, ze mnie przewiało przy wietrzeniu mojego pokoju.... Dali mi b. mocny przeciwbólowy, ale minimalną dawkę, no bo ciąża, pomagało tez minimalnie, więc sobie lezalam, popłakiwałam, zaciskałam zęby... i na szczęście w miarę szybko przeszlo. Jeszcze trochę czuję, ale to nie jest już ból, więc luz.I co Ci powiedzieli na ten bol pod zebrami z prawej strony? Ucisk macicy? nerwobol?
Czekam na nowe atrakcje....
Ja pierwsza corke przenosilam z terminu miesiaczki 2 tygodnie a z termibu usg tydzieni jeszcze noe chciala wychodzić ja juz mowie o pakowaniu od miesiąca wczoraj wypralam ciuchy dla Hani chociaz bedzie miala co ubraćUff bo czytając komentarze zaczęłam się obawiać mam termin 20 lutego i liczę że Ignas nie urodzi się dużo wcześniej. Muszę zabrać się za pakowanie torby A przede wszystkim zakup apyeczmych rzeczy
Mam wrażenie że jedna jestem tak malozorganizowana nie wiem co się ze mną dzieje
Ja pierwsze ktg mam 1 lutego. Chyba, ze teraz cos lekarza zaniepokoi to mi zrobi 4 stycznia.Dziewczyny robilyscie KTG?
Sylwia99
DziękujęWszystkiego co najlepsze
Sylwia99
Dziękuję zrobiłam prezent skorzystałam z bonu w Rossmannie i kupiłam chusteczek nawilżających 9 paczekSto lat!!!
Sylwia99
Ja ubranka już mam poprane i poprasowane i ułożone w komodzie, po niedzieli będę prała kocyki itd. i pewnie w poniedziałek przyjdą mi rzeczy z apteki co zamawialam a potem dokupię pampersy i jakieś drobne rzeczy typu płatki kosmetyczne, patyczki higieniczne,witaminę d3, tantun Rosa. I coś tam jeszcze nie pamiętam
Maluszek001
Tak!! W końcu trochę spokojniejsza będę! ☺ ja w poniedziałek jade odebrać wózek i fotelik i zaczne prac wszystkoCzy czujecie ulge, ze juz koniec roku?!!! Ja tak bałam sie porodu w grudniu. Jutro juz styczen ufff!! Wyluzuje nawet wypralam wczoraj rzeczy dla małej!A w weekend sie spakuje do szpitala
Maluszek001
To ja zupełnie inaczej. Wolę początek roku niż koniec dziecko chociaż nie ma całego roku w plecyDla mnie bez różnicy, nie chciałabym urodzić przed terminem, ale jakbym miała wybierać dziecko z końca roku, czy z początku, to zdecydowanie wolę z końca (bo młodsze), w styczniu urodzić najgorzej! Mam nadzieję, że będzie planowo luty
reklama
justynama2
Zaciekawiona BB
Wczoraj zaczęło się robić nieciekawie bo zaczął mi się obraz rozmazywać... zmierzyli ciśnienie i wyszło 135/98. Dali mi kroplowke nawadniającą ale nic nie pomogło przy kolejnym pomiarze miałam już 160/100. Widziałam że położną juz obcykana była... dała mi leki na ciśnienie syrop na uspokojenie i kazała spróbować pospać. Na szczęście po godzinie już ładnie spadło. Ale już dzisiaj lekarz powiedział, że podadzą sterydy na ewentualność cesarki. Także Kubuś w najbliższym czasie trochę utytła.No to ciężko ja mialam 2 hipotrofiki z waga ur 2300gram3 bedzie troche wieksze no chyba ze waga zwolni teraz bo na 32tydz 1800gram wazyl Jakub